Tuesday, October 16, 2012

Carbonara daripada Pasta Percuma

assalamualaikum..
ni pun minggu lepas punya cerita,
masa WHR walkathon hari tu,
ada dapat goodies,
dalam goodies tu ada dia bagi pasta,
kami berlima, setiap sorg dapat sebungkus,
total ada lima lah kan,
macam rugi pulak kalau pasta tu dibiarkan begitu saja,
jadi kami mengambil langkah drastik untuk memasaknya,
xdelah drastik sangat sebab masak keesokkan harinya,
cuma idea tu je memang drastik dan bernas.
haha..

nak masak bolognese mcm dah biasa,
jadi kami bersepakat untuk memilih carbonara,
memandangkan kelengkapan memasak tidak sempurna,
kami cuba meminimisekan bahan2, janji sedap.
tapi kami masak dua version,
satu yang berkuah,
satu lagi yang goreng ala-ala makcik2 yang masak char kuey teow..
pakai campak2 je kaedahnya..
jadi, tanpa berlengah lagi,
jom tengok gambar-gambar spaghetti 
yang bisa membuat anda semua terliur..
amboi, dah macam fedtri yahya dah..
cukup.


beli prego je.. 

sosej dan udang.


ribbon pasta.. apa ntah nama dia..


kuah carbonara 

goreng version

berkuah version




Saturday, October 13, 2012

World Hunger Relief 2012 Walktahon: Be The Movement

assalamualaikum!
dah genap seminggu baru sempat nak update 
pasal World Hunger Relief 2012 Walkathon,
yang berlangsung 6 oktober lepas.

program ni start pukul 6 petang,
tapi, aku dan kawa-kawan aku gerak pukul 2 ptg,
sebab untuk ambil tshirt.
sampai2 je sana, 
ktorg terus carik registration counter,
ktorg register online, so, ada counter khas utk online registration,
masa kat counter, dia bagi tshirt and coupon utk makanan dan goodies.
dah settle semua,
ktorg carik pot utk lepak2 dan makan2..

makin petang makin ramai orang.
semua nya pakai tshirt purple tu,
masa tu ada mini konsert jugak,
amy search, one nation emcee, suki, dafi etc.
meriah jugak lah.

lepas solat asar, 
ktorg turun balik semula ke garisan permulaan,
perjalanan dimulakan sejauh 5km,
6.15 start berjalan dan habis dalam 7.30..
letih, memang letih,
tapi sangat seronok.
so much fun!
sangat2 enjoy, lagi-lagi dengan kawan2..
dah,
jom tengok gambar2 yang ada ni:



suasana dalam pukul 2 petang.

kupon utk ditebus.

masa mula2 sampai, ambik gambar dulu.. hewhew..

our meals.

selepas tukar baju..

kawan-kawan aku yang excited untuk memulakan perjalanan.


purple wave! awesome~

YMM Raja Zarith Sofia semasa perasmian WHR 2012.

keep walking


peace!

another purple wave.

garisan penamat, almost 7.30pm

goodies! 

Thursday, October 4, 2012

Malas!

assalamualaikum..
kenapa lah aku ni rasa malas sangat?
lagi2 bila nak study, nak siapkan thesis writing,
dalam kelas selalu rasa malas,
bila nak study utk test next week, lagi lah..
haihh..
tolonglah, lagi satu sem je utk study ni..
tolonglah rajin..
kadang2 tu tiba2 semangat tu datang,
tapi sekejap je..
pastu malas balik.  =.="




Tuesday, October 2, 2012

World Hunger Relief 2012 Walkathon!

assalamualaikum..
1st entry in october.
just a short entry,
sabtu ni,
aku join satu walkathon,
'World Hunger Relief 2012'
kat Istana Kehakiman Presint 3,
Putrajaya.
rasa excited untuk program ni,
xtau sebab apa..

baru nak ajak korg semua join,
tapi pendaftaran dah tutup 30 sept lepas.
lepas program ni ada je lagi program2 macam ni,
nak tau lagi,
try usha website ni ( hooha.asia)
ni pulak facebook untuk program ni,
(world hunger relief 2012)


till the next post,
bye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...