Thursday, December 27, 2012

Little Cupcakes for My Supervisor.

assalamualaikum.
sebenarnya dah lama menyimpan hasrat
nak bagi cupcakes kat supervisor aku.
saja nak bagi..
ikhlas..
bukan rasuah utk dapat A.
but as an appreciation.

so, pagi tadi
aku jumpa dia kat bilik dia,
lepas discuss pasal thesis tu,
aku bagi lah kat dia,
and shes like 'what?'
dia macam surprise lah jugak.
dia tnye aku beli kat mana,
aku jawab,
i made myself.
double shock!
haha..

dalam pada tu,
dia cakap la,
dia encourage aku teruskan benda ni.
suruh bukak bisness.
siap bagi contoh lagi,
mcm chef wan etc etc.
hahaa..
sebelum keluar bilik tu,
Dr. cakap,
macm sayang nak makan..
and i know,
she loved it!

masa tu,
aku pass kat Dr. untuk bagi cupcakes
pada akak master yg slalu tolong aku
masa kat lab dulu.
dia mesej,
dia pun suka.
aku pun happy dapat happy kan orang.. :)

undecorate cuppies.

close up.


ready in the boxes.

zoom in.

oh, forgot to mention, this is blueberry cupcakes.


like kalau suka!

Saturday, December 15, 2012

Selamat Pengantin Baru Maria Elena & Asfirdaus!

assalamualaikum,
pagi tadi,
bukak fb je,
nampak Maria Elena update gambar nikah beliau,
oh, dah selamat dah rupanya.
Selamat Pengantin Baru Maria & Asfirdaus!
semoga bahagia dan berkekalan hingga akhir hayat.
amin.

Maria & Asfirdaus. picture taken from (here)

haha.. dah kawin dah Maria.

Maria @UPM suatu ketika dahulu.. Sekarang dah jadi student UPM pun..

congrats Maria & Asfirdaus~!


like kalau suka!

Wednesday, December 12, 2012

My First Nuffnang Cheque!

assalamualaikum,
just a short entry.
finally, finally, finally..
i've received my Nuffnang cheque!

so mcm biasa,
macam dah menjadi kebiasaan bloggers,
nak tunjuk cheque dari Nuffnang,
aku pun sama tak nak melepaskan peluang ini.
cheque pertama dari Nuffnang
setelah 3 tahun lebih berkecimpung dalam dunia blogging ni.
sikit2, lama lama jadi bukit.
alhamdulillah, rezeki.  :)

tak perlu lah nak tunjuk berapa jumlahnya kan? 
xde lah sebanyak hot2 blogger tu.. adalah sikit.. :)

Thanks Nuffnang!


like kalau suka.

Sunday, December 2, 2012

Tweets with MasterChef Ezani

assalamualaikum,
i dont know, why i'm so excited about master chef program lately,
last night is the end of season 2,
and Izyan was announced as the winner!
and that's the story about the 2nd season.

ok,
masa kat MAHA 2012 haritu,
aku terjumpa Abg K Masterchef 1 dulu,
sape yg rajin tgk masterchef dia kenal lah,
dia sangat peramah,
berborak dengan ktorg agak lama jugak lah,
macam dah lama kenal,
ktorg pun melayan je lah kan..
macam2 lah dia cerita kat ktorag..
kisah hidup dia sampailah kawan kawan dia kat Master chef 1..
menarik jugak cerita2 abg K ni..
dalam pada tu,
sempat juga bergambar dengan abg K dan 'patung' Ezani.
masa tu dekat booth MyChef.

dah tu saja2 lah aku upload gmbr tu kat twitter,
dan mentioned ezani,
ezani respon.
lagi satu,
malam tadi, aku tweet lagi,
dia respon jugak..
so friendly..


itu lah Abg K. dan sebelah tu, 'patung' Ezani..


"hati saya ade kat patung tu. real lah tu :)" so maniss.. hahah..



she replied my tweet! siap ber 'darl' lagi.. ehemm.. jgn perasan sgt lah.. :)


thanks ezani coz replied my tweets! :)


like kalau suka! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...