Monday, October 24, 2011

Jalan-Jalan kat Ukay Nursery (UN)

assalamualaikum!
lama jugak xcerita pasal aktiviti2 yang aku buat kan,
ni nak cerita la ni..
semalam aku pergi wat assignment/ lawatan kat Ukay Nursery (UN)..
bukan nursery jaga anak/ budak kecik tu..
tapi nursery yang byk pokok2..
nursery ni terletak kat Ukay Perdana, dekat dgn Bukit Antarabangsa..
senang cter kat Ampang lah..tepi jalan je..

ktorg sampai sana dalam pukul 8.50am cemtu,
sebab janji dgn owner nursery pukul 9am..
sampai2 je xde org..
pastu baru owner tu sampai..
terus dia ajak masuk ofis dia,
dan terus je dia bercerita...
oh ye, owner nursery ni namanya Tn. Hj. Ismail...
dia ni mmg suka bercakap,
sampai dia sendiri cakap bila dia dah bercakap susah nak berhenti..
but its ok..
byk pengalaman dan tunjuk ajar yg dia berikan kat ktorg..
actually ktorg pergi nursery ni nak tau pasal management nursery ni..
macam account, balance sheet, input, output,cash flow dan benda2 seangkatannya lah..
tapi, Tn. Hj ni bercerita pasal nursery dia..excited giler dia bercerita..
seronok jugak..

beliau dah berkecimpung dalam perniagaan nursery ni dah 31 tahun..
lama kan?
setakat ni dia dah ada 6 nursery semuanya..
milik tunggal, tak main kongsi2 ni..
3 nursery beliau ada kat area KL ni, 
yang ketiga-tiga nursery tu ktorg pergi..
1 kat sepang, 1 kat melaka,
dan 1 lagi kat Dubai!
bila dia kata kat Dubai, aku macam 'whaaat?'
awesome kan?!
selain nursery, dia ade buat landscaping jugak..
ramai org2 kenamaan yg pakai khidmat beliau..
projek2 dia pon main juta2 punye..
Tun Dr. Mahathir pon pernah pergi nursery ni..
foreigner pon ade singgah kat sini,
bisness dia ni bukan setakat dalam negara je,
eksport pon ade..
dia ada tunjuk surat tempahan pokok drpd client dia dari Hong Kong..
hebat...

aku ingat semalam,
just nak melawat nursery dia yg satu tu je,
bila dia kata, dia ade dua lagi nursery,
pastu dia kata nak bwak ktorg pergi tgk..
dalam hati, taknak ke bwk ktorg tgk nursery yg kat Dubai tu..
hehe..
dekat separuh hari jugak beliau habis kan masa dgn ktorg..
lagi best dia siap belanja ktorg lunch lagi!
plus bagi 50% off kalau nak beli ape2 pokok kat nursery dia..
tapi utk hari tu jelah..

byk sgt ilmu yg ktorg dapat daripada beliau..
happy je aritu..
so, jom tgk gambar2..



Ukay Nursery..

sesi temuramah sedang dijalankan..

Tn Hj tgh tunjuk kan antara landscape yg menjadi inspirasa beliau..

spesis orkid dalam nursery beliau..

pokok hiasan famili bromeliads... keluarga nenas..

sebelum pergi ke nursery kedua dan ketiga, singgah lunch dulu...
Tn Hj. dgn anak beliau..first time aku sampai AEON AU2 ni..

ni kat nursery kedua..ayam pon ade..

ayam bulu gebu..

burung ape ntah..antara bisness terbaru beliau..

kolam ikan kelah..pon bisness baru jugak..

ni supervisor kat nursery ni..Tiger namanya..

yes! dapat peluk Tiger..



tu je untuk kali ni..
till the next post!
bye..

Saturday, October 22, 2011

tension sekejap! tak tau la sekejap ke tak..

assalamualaikum..
hai korg!
aku stress hari ni..
tiba2 je..
emm..bukan tiba2...
eh, xtau lah cane nak cter..
tension..
mood spoiled!
hmm...


positive sket..smile...


tension! 
dah..babai..

Wednesday, October 12, 2011

wordless wednesday #2


=)

Tuesday, October 11, 2011

5 Buffered Earnings!

assalamualaikum..
korg sehat?
just a short entry..
nak btau,
walaupun dah sebulan aku xupdate blog,
boleh baca entry sebelum ni kalau nak tau,
tadi aku check Nuffnang,
ade lima (5) Buffered Earning (BE)!
giler lah..
alhamdulillah..
sebelum ni tak dua pon satu je BE..
tak pon xde langsung..

aku xdelah mengharap sgt...
org kata sikit2 lama jadi bukit..
side side income lah kata nya..


nampak tak? kalau tak, klik lah..sikit je..xde lah byk mana pon..saje nak share..


thanks kat korg yg rajin singgah blog aku sambil klik2 iklan tu...
tu je kot utk kali ni...
till the next post!
bye!

p/s: menunggu utk menjadi bukit..

Wednesday, October 5, 2011

Apa Khabar Kawan-kawan?

assalamualaikum...
oh, lama giler xupdate blog ni..
sebulan jugak lah xde kluar entry2 baru...
almaklumlah, sibuk memanjang...
so, korg cane? sehat?
sorry kpd semua readers blog ni,
thanks jugak sebab sudi jalan2 kat blog ni even xde entry baru..
just nak bgtau blog ni masih bertuan dan masih hidup,
cuma xberkesempatan je nak update..
tapi, aku still baca blog2 korg..
baca blog mmg xboleh miss lah..
insyaallah, aku akan selalu update pas ni..



antara gambar terbaru..kot lah ade yg rindu..hahaa..xlah..saje je..
gambar dgn coursemates time g beraya..

tu je..
till the next post!
bye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...