Saturday, January 29, 2011

kisah waiter yang annoying...

hai...
semalam, 
sebelum ktorg semua balik ke kampung halaman,
ktorg g kluar dinner kat Chop n Steak...
kat Sri Kembangan...
dekat je...
sebab kami xpernah lagi merasa makanan kat situ,
so, nak try lah rasa...
oh yea, Chop n Steak ni ada 3 branch,
Selayang, Kampung Baru dan Sri Kembangan...
ramai org kot makan kat situ...
sedap ke? ntah lah..xtau nak btau cane...
lain org lain rasanya...
tapi servisnye kureng sket...
layanan tu xbagus lah..
waiter dia xbest...

cter nye cemni,
ktorg ni semua dah la first time nak makan kat situ,
nama dish tu kan pelek2 sket,
so, ktorg pon bertanya lah...
"bang, yg ni mcm mana eh?"
brother tu jawab nak taknak je,
pastu dia btau,
"italian food xde malam ni.."
dia cakap dah la slow,
kami ni agak ramai,
so yg jauh sket tu kurang dengar la ape brother tu cakap,
bila sorg member aku ni order salah satu dish italian food,
dia cakap cemni,
"italian food xde malam ni, kan dah cakap tadi.."
dengan nada marah...
eh, kau pehal?
nak gadoh ke?
ke PMS ?
xkesah la kau, stress ke hape,
dah tu keje ko,
wat la elok2...
kalau xnak wat keje waiter,
g dapur cuci bontot kuali tu...
dah, sebab sorg waiter ni,
dah bagi bad impreesion kat restoren ni...
nasib baik,
tunggu makanan xlama sgt...
dari segi makanan pulak,
ok lah kot..not bad...
xtau lah ape masalah brother tu,
dah jom usha gambar2 kat tempat makan ni,
eh, ada video lepas geram gak...
kawan aku, mamu, bukan nama sebenar...


peace!

senyum, walaupon waiter menyakitkan hati...

=)

eleven of us...

chicken chop...

black paper steak..

beverages...

mendajal waiter..hehe..

video khas utk waiter tu...


Le Tour de Langkawi, jalan kat Banting jam!

hai,
hari ni baru nak balik rumah,
cuti mid sem plus CNY....
sampai je pekan banting,
ye, pekan...
banting belum jadi bandar lagi...
dan terang2 lah aku bukan budak bandar,
budak pekan? boleh ke?
eh, ape2 lah...
turun je jambatan tu,
tgk jalan dah tutup,
dengan polis, rela etc...
eh, aku pon peleklah...
gapo dio ni,
jale tutuk neh,
parah..sesak...

rupanye,
ada Le Tour de Langkawi...
walaupon Banting ni,
pekan kecik je,
Le Tour de Langkawi lalu kat Banting..
kau ade? hahahaa...bengong kejap..
kalau tnye kat pelumba2 mat saleh tu bila dia dah balik
negara dia,
"eh, kau pernah pergi Banting?"
"mesti lah pernah...aku dok lumba basikal kat situ.."
dah sah2 la dorg ckp in english..
Banting xde lah terkenal mana pon...
mungkin baru2 ni je,
satu malaysia tahu Banting,
tu pon sebab ada pembunuhan kejam,
Dato' Sosilawati...
dah di takdirkan nak jadi kat Banting,
so, Banting xsalah yea...
ok, dah out of topic ni...

ni la gambar2 time aku stuck kat pekan Banting...
dekat setengah jam gak lah..
aku snap2 la sket gambar...
eh, ade video jugak...
layan ye kawan2...


orang ramai berdiri di tepi jalan nak tgk LTdL...

Stuck...jalan tutup..


p/s: saya sayang banting... =)
 

Monday, January 24, 2011

boys day out! boleh ke tajuk ni?

good day everyone!
semalam aku ngn member2 kluar jalan2..
atau lebih tepat lagi nak g rumah aizat,
our friend,
konon2 nak buat surprise lah...
tapi xjadi pon surprise tu..  (=_=)'
ke ktorg yg xreti wat surprise?
for his birthday on 24th january...
we celebrate one day early sebab tgh cuti,

sebelum tu,
ktorg nak g shopping kat econsave ngn jusco,
kat balakong tu...
tapi otw nak g econsave tu,
nampak ada open day Columbia Asia..
oh, it is a private hospital...
seblah econsave tu je...
tanpa berfikir panjang,
ktorg terus je masuk kat Columbia Asia tu..
byk gak la benda2 free dapat kat situ,
sebagai contoh,
vico free, koko crunch free, dan Anlene free...
hahaaa..Anelene pon ktorg sebat...
mula2 ingat nak wat medical check up,
tapi cam dah ramai je org beratur...
so, xjadi...
ktorg just buat bone health check kat booth Anelene...
xpernah buat, so, nak try laah..


sebelum bertolak...

private hospital...xsilap kat Puchong pon ada satu..

bone health check...

selepas check tulang...

pastu, ktorg teruskan perjalanan ke econsave kat seblah tu...
nak beli brg sket..
econsave kan murah sket...
xpasal2 promote econsave..
dah lepas beli belah kat econsave,
ktorg pon blah lah ke jusco seblah..
sebelah-seblah je...
dah, byk pulak perkataan sebelah ni...
jalan2 kat jusco, nak beli kek...
eh jusco ada sale laah...
aah, sudah..masing2 beli sehelai tshirt sorg...
dah settle semua,
masa untuk bergerak ke rumah aizat...
taman sri nanding, hulu langat...


otw ke jusco, gedung pilihanku..

5 orang masuk dalam fitting room..nak jugak..

otw ke rumah aizat..


dalam kol 3 lebih baru sampai rumah aizat...
nasib baik xsesat + senang nak carik rumah beliau...
sampai2 je, 
duduk2 dulu kat ruang tamu,
xkan nak serang terus kat meja makan...
walaupon masing2 dah lapar...
dan memang tujuan asal datang rumah aizat nak makan..
haruslah berlagak cool supaya nampak tak lapar sangat...
lepas dah di pelawa makan tu,
masing2 malu...konon...
eh, sedap weh makanan tu...
nasi jagung,dalca, daging masak kicap, ayam goreng...
memang secukup rasa laah..best2..
tapi sebelum tu,
ktorg bwk la kek yg beli kat jusco tu,
aizat cam xsurprise langsung seperti yg telah dinyatakan sebentar tadi...
ok, faham...
surprise xjadi...
dah, makan lah kek tu...

tengah melantak...

sweat  sweet sangat..mcm adik beradik kembar...baju sepesen je..hehe..


kek utk birthday boy...

tadaa..the birthday boy...one day early..

ok, tu je entry kali ni...
have a nice day!
daaa..

Sunday, January 23, 2011

overnite yang tidak dirancang...

hola...
eh, korg pernah overnite tak?
hangout dgn kawan2..
merayau2 jadi kutu rayau?
aku pernah gak,
eh, xde la sampai jadi kutu rayau..
tapi xselalu laa...

cter ni dah lama dah...
awal sem hari tu...
kami balik kolej awal sehari...
ada meeting sket..
pastu malam tu rasa boring,
kami mengambil keputusan utk keluar..
downtown cheras je pon..
xpernah2 aku kluar kol 1 pagi...

dalam dua jam lebih ktorg merayau kat sana,
pastu ktorg balik lah kolej..
dalam kol 3 lebih,
nak masuk la pintu kolej,
pastu tgk pagar tutup..
rasanya sebelum2 ni boleh je...
pastu mintak pak guard kat situ bukak pintu,
ktorg pon ckp la baru sampai dari kampung...
pak guard tu kata,
nak balik kolej pukul 6 nnti...
adoi...
mana nak tido ni..
semua dah ngantuk + letih...
ingat nak lepak masjid, tutup...
petrol pump, tutup...
ingat kan 24 hours...
last2 lepak kat depan 7eleven sri kembangan...
daripada ngantuk, terus xboleh tido..
tapi member2 aku yg jenis xkesah tdo kat mana skali  pon,
tdo dgn pelbagai aksi dalam kereta aku...
aku dok luar kebosanan...
bila dah pukul 6, baru la kami gerak balik ke kolej...
tu lah dia cerita overnite yg xdirancang...
bye..

setelah penat window shopping kat downtown tu, lena semuanya...

Friday, January 21, 2011

tips untuk menang hadiah daripada skuad produa era dan hotfm viva zomers!

hai...
mesti korg pernah dgr radio kan?
xkesah lah ape2 stesen pon...
skng ni boleh kata hampir setiap radio ada skuad lintasan masing2...
macam skuad perodua era, hot fm viva zoomers etc.
korg pernah tak join lintasan dorg2 ni?
aku?
mesti la pernah...
byk kali gak lah...
yg paling byk drpd skuad perodua era...
hot fm viva zoomers pon ada gak...
dua ni je lah yg slalu, radio lain xpernah lagi aku join...

eh, best kot kejar dorg2 ni...
tp kadang2 xkejar pon...
tetiba je ada depan mata..boleh?
kebetulan la maksudnya tu...
byk la hadiah yg korg boleh rembat drpd dorg ni...
yg pastinya, dtg kat situ je kompem2 dapat air tin free..
roti atau biskut pon ada gak...
kalau lambat sampai, xdpt lah jawab nya..

kalau dorg nk bg hadiah yg agak special sket,
mcm tiket wayang ke, cd ke dvd ke,
dorg wat simple game utk bg benda2 ni...
ni pon ikut luck jugak lah...
nasib baik dapat, xbaik, melepas lah...

boleh kata aku cam dah tau dah apa game2 yg dorg bg utk kasi hadiah tu,
pusing2 tu je game dorg,
antaranya:

1. game pakai handphone korg sendiri
--->tau cane main game ni? nnt dorg suruh korg kluar kan hp korg,
pastu suruh tekan *#06#.
cuba buat...
nanti akan kluar satu nombor siri,
pastu dorg akan tanya contoh nya,
siapa ada nombor 5 paling byk? kalau ada angkat tgn...
kalau yg ada lebih dr seorg, dorg main oo som lak..
tau tak? haa..cemtu la...

2. soalan mudah tapi korg fikir soalan tu mcm susah
--> contoh soalan, ada berapa viper dalam kereta myvi ni,
ada yg jawab tiga, jawapannya salah...
betul la, dua depan satu belakang kan?
jawapan sebenar : takde!

ade pulak viper dalam kereta kan? dah sah- sah la kat luar tu...
satu lagi,
namakan penyampai yg bertugas  daripada pukul 12 mlm sampai 6 pagi?
masing2 berebut jawab, fara! kieran! dina! ray! paknil! reza! fbi!
all those answers are totally wrong!
jawapan: takde! mana ada penyampai time tu...
ni la soalan2 yg aku jawab dan memberikan aku hadiah! hehehe..

3. game duit syiling
--> game ni dorg suruh korg kluarkan duit syiling,
nanti dia tnye siapa ada duit syiling paling lama?
ataupun dorg tnye siapa ada duit syling tahun 1990? contoh nya...
yg ni mmg ikut luck lah...
  
4. game gambar kad pengenalan
-->dorg akan suruh korg kluarkan kad pengenalan korg,
nanti dorg tnye,
kad pengenalan siapa gambar dia senyum nampak gigi?
xpon, siapa pakai baju merah dalam gambar kat kad pengenalan dia?
yang ni pon ikut nasib gak lah...


gambar hiasan drpd google...

ada byk lagi...
tapi ni je yg sempat aku ingat...
xrugi kejar dorg ni,
antara hadiah yg aku pernah dapat mcm,
beg, tshirt, vcd, gel rambut, magazine byk lagi lah...
kalau dorg buat lintasan area korg,
try la kejar...

Saturday, January 15, 2011

Rehearsal AJL 25

good day bloggers!
serius, lama giler xupdate blog...
ntah la..
nak kata busy tu, sikit laa..
lately cam xde mood je nak update...
entry kali ni pon dah 3,4 hari tersimpan dalam draft..

rasanye boleh lagi tak kalau aku nak cerita pasal AJL25?
special edition punya..
sebab? aku dah tgk live dulu sebelum korg2 sume tgk...
heheh...bongkak kejap..
aku tgk full rehearsal AJL25...
sehari sebelum AJL25 yg sebenar...

kalau korg dah tgk AJL25,
mesti korg boleh compare baju2 yg dorg pakai masa rehearsal ni
dgn masa live...
persembahan time rehearsal ni ada
artis yg buat 100%,
tapi ada yg sorok2 lagi ape yg dorg nak buat...

contohnya,
hafiz, gimik yg dia kena tembak tu,
time rehearsal mmg dia buat..
boleh kata sebijik la sama rehearsal dgn yg sebenar,
mcm shahir pulak,
malam tu nasha aziz pon dtg rehearsal,
tpi ending performance tu
nasha xde lak tampar si shahir tu,
terkejut gak lah tgk dia tampar shahir masa AJL sebenar,
lagi satu,
faizal tahir, lagu Hanyut,
faizal nyanyi dalam kurungan tu,
masa rehearsal dia nyanyi cam main2 je..
pastu kurungan yg tempat dia nyanyi tu,
cam xde function je,
aku rasa cam ade sesuatu je yg dia nk wat pakai kurungan tu,
nak wat surprise kot..
bila malam sebenar,
baru lah tau ape yg dia buat pakai kurungan tu..
dahsyat2..
mmg best tgk live!
ok lah,
jom usha gambar2..


aku ngn coursemates...

my friends...

live interview utk Buletin Utama..

Dato' Siti ngn Dato' K...

dato' farid redzuan..

ally, cheryl, fbi..

Bob.. tanya sama itu hud-hud..

yuna..

black..

tomok menari cam justin bieber..

A.P.I

Shahir & Nasha aziz

bunkface..

hafiz...

Ana rafali & Zahiril adzim...

aziz satar & isteri...selamat malam..

faizal tahir...

adira..ku ada kamu..

stacy, jahat!


hanyut, faizal tahir..

Dato' sharifah aini..

ziana zain..

Dato' siti...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...