Saturday, January 29, 2011

Le Tour de Langkawi, jalan kat Banting jam!

hai,
hari ni baru nak balik rumah,
cuti mid sem plus CNY....
sampai je pekan banting,
ye, pekan...
banting belum jadi bandar lagi...
dan terang2 lah aku bukan budak bandar,
budak pekan? boleh ke?
eh, ape2 lah...
turun je jambatan tu,
tgk jalan dah tutup,
dengan polis, rela etc...
eh, aku pon peleklah...
gapo dio ni,
jale tutuk neh,
parah..sesak...

rupanye,
ada Le Tour de Langkawi...
walaupon Banting ni,
pekan kecik je,
Le Tour de Langkawi lalu kat Banting..
kau ade? hahahaa...bengong kejap..
kalau tnye kat pelumba2 mat saleh tu bila dia dah balik
negara dia,
"eh, kau pernah pergi Banting?"
"mesti lah pernah...aku dok lumba basikal kat situ.."
dah sah2 la dorg ckp in english..
Banting xde lah terkenal mana pon...
mungkin baru2 ni je,
satu malaysia tahu Banting,
tu pon sebab ada pembunuhan kejam,
Dato' Sosilawati...
dah di takdirkan nak jadi kat Banting,
so, Banting xsalah yea...
ok, dah out of topic ni...

ni la gambar2 time aku stuck kat pekan Banting...
dekat setengah jam gak lah..
aku snap2 la sket gambar...
eh, ade video jugak...
layan ye kawan2...


orang ramai berdiri di tepi jalan nak tgk LTdL...

Stuck...jalan tutup..

video

p/s: saya sayang banting... =)
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...