Friday, January 21, 2011

tips untuk menang hadiah daripada skuad produa era dan hotfm viva zomers!

hai...
mesti korg pernah dgr radio kan?
xkesah lah ape2 stesen pon...
skng ni boleh kata hampir setiap radio ada skuad lintasan masing2...
macam skuad perodua era, hot fm viva zoomers etc.
korg pernah tak join lintasan dorg2 ni?
aku?
mesti la pernah...
byk kali gak lah...
yg paling byk drpd skuad perodua era...
hot fm viva zoomers pon ada gak...
dua ni je lah yg slalu, radio lain xpernah lagi aku join...

eh, best kot kejar dorg2 ni...
tp kadang2 xkejar pon...
tetiba je ada depan mata..boleh?
kebetulan la maksudnya tu...
byk la hadiah yg korg boleh rembat drpd dorg ni...
yg pastinya, dtg kat situ je kompem2 dapat air tin free..
roti atau biskut pon ada gak...
kalau lambat sampai, xdpt lah jawab nya..

kalau dorg nk bg hadiah yg agak special sket,
mcm tiket wayang ke, cd ke dvd ke,
dorg wat simple game utk bg benda2 ni...
ni pon ikut luck jugak lah...
nasib baik dapat, xbaik, melepas lah...

boleh kata aku cam dah tau dah apa game2 yg dorg bg utk kasi hadiah tu,
pusing2 tu je game dorg,
antaranya:

1. game pakai handphone korg sendiri
--->tau cane main game ni? nnt dorg suruh korg kluar kan hp korg,
pastu suruh tekan *#06#.
cuba buat...
nanti akan kluar satu nombor siri,
pastu dorg akan tanya contoh nya,
siapa ada nombor 5 paling byk? kalau ada angkat tgn...
kalau yg ada lebih dr seorg, dorg main oo som lak..
tau tak? haa..cemtu la...

2. soalan mudah tapi korg fikir soalan tu mcm susah
--> contoh soalan, ada berapa viper dalam kereta myvi ni,
ada yg jawab tiga, jawapannya salah...
betul la, dua depan satu belakang kan?
jawapan sebenar : takde!

ade pulak viper dalam kereta kan? dah sah- sah la kat luar tu...
satu lagi,
namakan penyampai yg bertugas  daripada pukul 12 mlm sampai 6 pagi?
masing2 berebut jawab, fara! kieran! dina! ray! paknil! reza! fbi!
all those answers are totally wrong!
jawapan: takde! mana ada penyampai time tu...
ni la soalan2 yg aku jawab dan memberikan aku hadiah! hehehe..

3. game duit syiling
--> game ni dorg suruh korg kluarkan duit syiling,
nanti dia tnye siapa ada duit syiling paling lama?
ataupun dorg tnye siapa ada duit syling tahun 1990? contoh nya...
yg ni mmg ikut luck lah...
  
4. game gambar kad pengenalan
-->dorg akan suruh korg kluarkan kad pengenalan korg,
nanti dorg tnye,
kad pengenalan siapa gambar dia senyum nampak gigi?
xpon, siapa pakai baju merah dalam gambar kat kad pengenalan dia?
yang ni pon ikut nasib gak lah...


gambar hiasan drpd google...

ada byk lagi...
tapi ni je yg sempat aku ingat...
xrugi kejar dorg ni,
antara hadiah yg aku pernah dapat mcm,
beg, tshirt, vcd, gel rambut, magazine byk lagi lah...
kalau dorg buat lintasan area korg,
try la kejar...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...