Wednesday, May 16, 2012

Blueberry Cupcakes and Oat Nestum Cookies!

assalamualaikum..
another short entry.
another story about foods.
kadang2 terfikir lak nak tukar blog ni jadi blog makanan,
tapi macam taknak pulak.
tak pe lah...

ok,
last week aku balik rumah setelah agak lama tidak pulang.
biasanya bila balik aku akan buat sesuatu.
maksud aku masak tak pon baking.
macam last week aku buat blueberry cupcakes dan oat nestum cookies.
yg cupcakes tu aku dah biasa lah buat,
yang cookies tu jarang..
cookies tu mak aku mintak resepi kat kawan dia,
pastu dia suruh aku yg buat.
alhamdulillah, nasib baik jadi.
aku bawak lah balik kolej ni,
bagi kawan2 aku rasa...
seronok rasa bila bagi orang makan ni..
lagi2 aku yg masak sendiri.
orang kata, kepuasan..hewhewhew..
dah lah,
kata short entry..

 blueberry cupcakes..

oat nestum cookies..

ingat nak share resepi..
maybe next time.
tak sempat.
till the next post,
bye!

p/s: pastu kawan2 suruh masuk masterchef next season.. hahah cam lawak je dorg nih.. 

Saturday, May 12, 2012

Catriona Ross giving a talk.

assalamualaikum...
hoi, lama betul aku tinggalkan kerjaya sebagai blogger ni.
sampai view utk compose new update ni dah berubah wajah pon tak tau.
ok lah,
proceed dgn new update ni.
dah lama dah pending.
ni baru nak post..

just a short entry, perhaps..
baru2 ni join program Mari Bergaya bersama
Catriona Ross.
ye, selebriti tu..
shes so gorgeous..
beliau bagi talk pasal grooming penampilan diri etc.
bagi aku,
ok la cara penyampaian dia..
quite interesting.
pregnant2 pon sanggup datang UPM.
oh ye, aku baru tau beliau Alumni UPM.
Mass Comm. xsilap..
make it short,
jom tgk gambar.






pastu aku gatal2 la tweet Cat ni..
hekhekhek..



ok,
till the next post.
bye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...