Monday, January 11, 2010

:9th january 2010:


hohoho...
this is my first entry for this year....
year 2010....
lame gak la xupdate...
byk je story nk share...
tp malas amat nk wat post baru...

merujuk kepada tajuk diatas,
sembilan januari dua ribu sepuluh...
hari sabtu,
aku pergi berpoya2...
hahaha...
almaklumlah...
la jgk la aku xhangout ngn coursemate aku...
so,
aku gerak g mid valley dlm kol 12....
naek train....
tau2 je la...
hari sabtu...
org ramai amat!
dlm train tu da mcm ape...
lebih sesak drpd biasa...

tu baru dlm train,
da sampai mid,
situasi yg sama...
plan nk tgk movie,
tp kena cancel la...
beratur nk beli tiket da panjang....
kami pon bersepakat utk jalan2 sje...
cuci2 mata...

dalam tgh jalan2 tu...
tiba2 aku ternamapak ciptaan tuhan yg seakan2 pernah ku kenali sebelum ini...
lantas,
aku menegur nya....
beliau yg dimaksudkan,
muhammad hafiz haiqal hafandi..*name penoh aku bagi neh...
kawan lame aku...
sumpah lame giler xjumpa die...
time tu die konon2 cm xkenal/xnmpk aku la...
bila aku tegur,
baru la die 'eh'....
setelah bbrp saat beliau mengimbas kembali memori silam,
baru lah beliau perasan kewujudan aku kat situ...
hahaha...
ayt cm dlm novel...
aku perasan gak die dtg ngn seorg perempuan...
tp bila die stop jumpa aku,
perempuan itu pon terus berlalu...
bkn nk introduce kat aku...
heh...
nk rahsia2 konon....
hahhaha....

okehh...
habes satu part...
aku pon ade rancangan laen....
so,
aku pon harus lah berangkat keluar dari mid itu seorg diri...
tinggal lah coursemate2 aku kat mid tuu...
amek komuter smpai bdr tasik selatan,
naik star ke bkt jalil...
tujuan?
AJL....
hehehe...
aku tau...
AJL kan 10hb...
asal aku g 9hb?
aku tgk reharsal la...
ye, full dress rehearsal...
aku da tgk dulu sebelu korg2 sume tgk...*sedikit berlagak disitu...
memandangkan mak usu aku kerja kat tv3,
aku ngn sepupu sepapat aku,
ngn uncle aku join g tgk rehearsal tu..
mmg cm acara tahunan kami laa..
thn lepas pon kami g jgk..
smpai bkt jalil dl pkl 6.30....
msk stadium dlm kol 7.50...
start pkl 9...

ni la gmbr2 yg sempat diambil.....



konon2 red carpet laa...


suasana dlm stadium, sebelum bermula rehearsal...



aku ngn azri(kwn aku)...muka dia ngntuk tggu show
xstart2 lagi..


opening performance...Dato' Siti...mantap ngn Lan (ex-MUH)
kalau korg nk tau, time rehearsal siti pakai baju ni...
laen ngn baju yg die pakai time AJL sebenar...
mmg exclusive ntok korg..
*sorry, gmbr xclear sgt..



lagu untuk mu...


ally, cheryl & faizal...


persembahan terbaik~aizat, kau aku..


encik tomok...



faizal tahir~bertongkat...



juara lagu~pergi by aizat...
rehearsal ni mmg sama la ngn yg sebenar...
nama pon rehearsal kan?
skrip & jokes pengacara mmg sama je...
tgk live ni ade gak la benda baru yg aku dpt tgk..
cane dorg2 ni bekerja utk menerbitkan live program...
ade lagi beberapa gmbr...
malas la plak nk upload byk2...
sume gmbr2 diatas...
mmg gmbr sewaktu rehearsal...
mmg best tgk sume performances mlm tu...
sape nk ikut next year?
btau...

heheh...
insyaallah...


4 comments:

~fatin~ said...

i nk ikut!!!!!

::dAuZsHaNLeY:: said...

baek!
tp xjanji laa...
slalunya kami pergi laa..

indrawasih said...

g dgn azri ke???

::dAuZsHaNLeY:: said...

aik??
ko mcm da xkenal rupa azri cane ke??
yea laa...
ngn azri...
ko asyek sibuk je..
mane ade mase kann??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...