Saturday, December 26, 2009

*cerita hari ini*


hari ni hari sabtu....
tadi pg2,
aku keluar g UPM....
wat pe???
amek konci bilik&hantar barang2 aku kat kolej...
drive sorg2 je...
coz kereta tu da penoh ngn barang2 aku....
dgn baldi, iron, penyapu,carpet...
tu xmasok ngn beg aku lagi...
sume nye ade 4....
mane la xpenoh...
kat rumah ni pon ade lagi belen2 brg aku yg blm dihangkut lagi...

okeh...
td sampai kolej dlm pkl 9++...
g daftar kolej dulu...
ade la mtm k15 & cik lyn incharge kat situu...
pastu g kaunter pjsd tu amek konci...

masok keta,
aku pon berfikir la kejap..
mane nk parking kereta ni???
nk parking jaoh2 kang,
patah lak tulang aku angkat brg2
aku yg mcm nk pindah rumah tu sorg2...
lantas,
aku pon try tgk pintu msk kolej serumpun tu...
pak guard??
xde...
palang yg kat pintu tu pon terbuka luas...
mcm mengalu-alu kan aku je...
hahaha....
ape lagi?
aku pon terus la masuk
parking kereta kat tempat yg paling dekat skali,
so xde la letih sgt angkut brg2 tu...
naseb baek la aku dok kat aras 2 je...
*kereta xde sticker student & kolej mane boleh masok..bile la nk dpt eh??

pas da siap2 kemas bilik aku,
tgk jam...
baru pkl 11.30...
cepat gak aku kemas bilik tu...
lalu,
aku pon mengorak langkah ke Alamanda....
mission???
carik beg...
beg aku yg kaler coklat tu da koyak da....
tunggu masa je nk belobang...
skali,
mcm ade sale....
mmg ade ponn...
aku pon usha2 la kat c2...
4,5 kali gak la aku tawaf area jual beg tu...
sume beg kat situ aku belek2...
aku bukak zip,
tgk kat dalam cane??
ok x??
ok, da jumpe...
bayar.
dlm hati, eh tanak servey dulu ke??
hah,
da bayar baru lak nk terfikir kan?
melantak laa...
patu jalan2...
skali kat aras bwh tu ade gak lagi sale jual beg...
dr jaoh aku tgk,
mcm menarik...
utk mengelakkan rasa menyesal,
aku wat2 xnmpk je dan terus g tempat lain...
haishhh...
tak2, aku xnyesal pon...

okehh..
nk carik selipar aku plak...
ari tu time raya haji,
ade lak org boleh kebas selipar aku tu kat masjid...
biawak betol..!!
dan sekarang baru nk beli...
lama gak la aku tidak mempunyai selipar sendiri...
sebelum ni aku pakai je selipar adek2 aku...
bapak ngn mak aku punye selipar pon aku belasahh...
selipar yg aku nk pakai time nk g toilet kat kolej...

okeh...
da lapar...
haruslah mencari tempat makan....
jom g RASA....
aku makan nasi tu...
tp lupa ah nama scientific die...
black sauce ape ntah...
tp aku ingt nombor die...
no.22...
hahaha....
dok la aku sorg2 kat meja tu sambil tgk slim tv yg tergantung tu...

dah makan??
nk makan lagi...
aku g big apple lak...
sebab da lame aku plan nk mkn big apple ni asyik xjd je...
4,5 kali gak la xjd...
so, kali ni,
aku xkire....
aku nk jgk..
tp aku beli 3 bijik jek...
alien 1...
yg laen aku xtau name die...
aku tau alien je...
hahah...

pastu?
aku g carefour balik...
nk g scan tiket parking...
so, parking da xpyh byr...
kan jimat duit....
haaa...
tiap kali aku g Alamanda,
cmtu la aku wat ntok free parking...
tunjuk resit yg aku beli selipar td,
org tu scan kan tiket parking tu...
dah siap...
da jom balikk....

td aku belek2 balik resit yg terkumpul dlm
poket sluar aku,
aku tgk byk brg yg aku byr td bermula ngn nombor 6...
yea nombor 6..
antaranya ialah:
1. beg aku--------------> rm 60.70
2. selipar aku-----------> rm 6.70
3. nasi aku makan td------> rm 6.00
4. big apple--------------->rm 6.90

cube tgk....
sume start ngn nombor 6 kan??
hmm...*byk gak duit aku melayang...

skng tgh kat umah...
esk malam2 baru balik kolej....
menghabiskan sisa2 cuti yg tggl kat rumah...
ni la cerita saya utk hari ini...
sekian terima kasih...

1 comment:

Syafiqah said...

and never forget my birthday!
6.6..
enam gak!
ulang suara...ENAM!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...