Sunday, December 13, 2009

cerita disebalik...


heyloo...
entry kali ni kire ekslusif...
cerita yg xde kat mana2...
sebabnya?
kisah yg berlaku disebalik
item2 yg akan aku show off jap lagi..
tp secara ringkas je...
kira sejarah ringkas di sebalik item2 tersebutla...



::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::leteh wat mende ni..




1st item?
ni dia...


ni bukan botol arak okeh?
todi pon bukan...
ni adalah botol sparkling juice...
1st time aku minum air ni...
aku pon xtau cane aku boley simpan lagi botol ni...
da lame gak la botol ni...
dajah 6 ke form 1...
xhengat....
yg pasti no alcohol ok?!
zoom sket..

haa..kan die tulis 'no alcohol' tu...




2nd item?
ni dia...

penunjuk kiblat...
benda ni aku tercilok kat 1 hotel kat melaka...
nama hotel haruslah dirahsiakan....
hahaha....gler nk btau name hotel?
mende ni pon tercilok tanpa niat...
sebab menda ni dok kat dalam laci...
time tu aku ingat,
slalu menda ni dok lekat kat siling...
aku pon pelek cane boleh ade kat dlm laci tu...
aku pon amek la...
ntah cane...sampai kat umah...
tgk2 menda ni ekot skali...
de kat dlm beg...
lantas,
aku pon melekat kan nya kat siling bilik aku...
haha...
feeling2 cm hotel la kat bilik aku ni..
menda ni pon da lame...
sejak skolah rendah lagi...
kanak2 lagi...
ish3...




3rd item?


baju ini...
kalau korg xnmpk ape yg tertulis kat baju tu,
ni dia...
'unite with nature save the planet'
baju ni aku beli kat Queensbay Mall, penang...
zaman2 matrik dulu...
time tu raya haji...
aku xbalik la...
coz cuti nye seciput je...
wat leteh je balik...
so?
aku ngn beberapa org classmate aku
pon plan la g pulau...
jln2...
time tu tgh sale kot..
lagi2 elaun baru je masuk...
xke joli katak masing2?
baju ni di datangkan dgn beberapa warna..
iaitu:
hijau taik lembu, oren,blue black & pink...
kami berempat pon amek la sorg 1 kaler...
haha...


tukang amek gmbr tu pakai kaler pink...
pas beli je, kami terus g toilet tuka pakai baju ni...
aku la yg pakse dorg...hehe...

ade lagi cter psl baju ni...
beberapa hari pas beli baju ni...
aku de nmpk daak2 laen kat kmpp pon de pakai baju ni gak...
pas tu ade lagi sorg...
eh?
dkt 5,6 org gak la memiliki baju ni...
pastu member aku kate...
dah...
aku tanak pakai bju ni g mane2...
pakai tdo je...
almaklumlah...
baju bajett..
hahaha...


4th item?



jam ini...
mesti anda sume tertanya2....
pehal ngn jam ni?
jam ni, jam kelas aku time form 2...
2 ixora....
time tu da akhir tahun...
sume brg2 kelas kami simpan laa...
ntah cane jam ni aku yg kena simpan...
so,
aku masuk kan la dlm beg...
skali smpai rumah...
cermin jam ni pecah dlm beg...
da berterabur kaca dalam beg aku...
mungkin pecah time bersesak2 dlm bas nyonya kot...*nyonya sehat??
hadoi...
still functioning,
tp aku malas nk tuka batery...
masih terlekat kat dinding bilik aku gakk..
hehe... =)
ni la salah satu kenangan aku kat smkb tu..
tiap kali aku tgk jam ni mesti teringat
zaman dulu2..
ketua kelas adi,
penolong?
atikah balqis...
guru kelas?
ckg aishah bidin...
wahahaha....
"bangun....assalamualaikum cikgu..."
xpon.
"stand up...good morning teacher..."
lawak2...


ok2..
5th item?

kad jemputan reunion...
padahal, sampai sana baru dpt kad ni...
whahaha...
144?
nombor cabutan bertuah eh?
ade ke lucky draw?
lupaa sudahh..
congratz la ntok organizer...
hopefully korg boleyh organize reunion lagi baek...
jemput2 la artis2 ke?
carik sponsor2 ke?
mane tau?
kot2 nnti ade yg da jd artis?
kot2 ade yg da kawen ngn Datuk ke? Tan Sri mungkin?
hahaha...


ni belah blakang kad tu...
masih dlm simpanan aku..
try bace ruels and regulation die...*konon la...
padahal?
yg 1st tu: dlm dewan baru dpt kad..cane nk tunjuk b4 masuk dewan?
yg 2nd tu: kalo nk masok gak? hahah...kompom la dorg byr kalo nk dtg...ade ke yg xbayar? xtau plak...
yg last: mungkin ade la org call c azra ng c zaki ni...ade ke dorg call korg?
sape nk amek nombor azra ngn zaki tu amek la...*dorg da xpakai kot nombor neh?
sape yg wat kad neh jgn sentap eh?
just for fun...
korg mmg terbaek lah! coz dpt organize menda ni dgn jaya nya...
clap2...

itulah saja paparan untuk entry kali ini...
kalau rase nk komen tu,
jgn la rasa malu ataupun segan...
just leave ur comments...

3 comments:

Syafiqah said...

ehh??ade ek jam tu??xingat ley? ;D

~fatin~ said...

ko byk erk brg knangan...
hhe..
jgn t ko agkut pinggan kat kafe upm blik umah..

::dAuZsHaNLeY:: said...

capiq: ko xyah ingt laa..biar aku sorg je yg ingt...

fatin: just some of them..ade lagi...
stakat ni, pinggan kat kafe tu xpenah la lagi...tp sudu ngn garfu tu penah la aku cilokk..tp da pulang sudaahh..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...