Wednesday, February 17, 2010

hujan...

hai3...
perubahan cuaca malaysia skng ni semakin panas,
suhu maksimum mencapai 36 degree celcius
di beberapa tempat di malaysia...
fenomena ini adalah kesan 
drpd perubahan angin monsun*kot..kat berita ckp cm ni...
fenomena ini juga dikatakan biasa 
dan tidak membawa kepada kemarau...
*****************************************
huh...
beberapa minggu kebelakangan ni mmg panas...
serius!
lagi2 time tgh hari...
duduk diam tgk tv pon berpeluh....
tu baru dok diam xwat ape...
kalau wat keje outdoor,
mendidih kepala dibuat nya...
fuhhh...

alhamdulillah..
dr pg td gloomy je...
xpanas sgt...
ptg tu hujan selebat2 lebat nya...
best2...
sejuk jea la malam ni....
tetiba teringat lak cerita
Looking For A Rain God...
alaa...
yg ade Mokgobja tuu...
form5 dulu kot..
ingat lagi x??

harap2 esok pon xpanas sgt laa...
kalau xhujan,
mendung pon jadi laa...

Monday, February 15, 2010

commercial...


this entry i would like to talk about commercial...
emmm...
iklan laa...
dalam entry yg lepas2 pon aku de gak cerita pasal iklan kan?
ade...
tu iklan yg aku paling benci...
but this time,
yg aku suka tengok...

iklan ni iklan tahun baru cina...
iklan tm// telekom malaysia...
drpd pemerhatian aku la kan...
iklan yg ni kira sambungan ikalan hari raya aidilfitri yg lepas...
klik sini utk tgk iklan tersebut...

haha...
best kan??
yg ni pulak,
iklan yg sedang aktif dimainkan di kaca tv sekarang ni...
click here to watch...
siapa pengarah kedua2 iklan tersebut,
aku xtahu...
sape la eh??
itu sahaja utk entry kali ni...
hanya mahu berkongsi...
bye!

jom baca blog mereka...


hari ni aku nk share ngn korg sume
2 blog yg aku baru jea follow bbrp bulan lepas...
skng ni ak mmg mencari2 blog yg best2 utk dibaca...

ahaa...
fisrt blog,
inibelogsaya.blogspot.com
nama pemilik blog ni
hanis zalikha...
19 years old
study kat uitm segamat johor...
aku dapat tahu beliau ni ade blog pon kat surat kahabar kosmo!
baru2 ni pon ade kat Berita Harian...
dia ni boleh kata selebriti gak la...
coz dia de wat modelling and acting jugak...
aku tertarik jgk ngn entry2 yg dia tulis...
menarik semuanya..


second blog,
nabeyl.blogspot.com
nama pemilik blog ni
nabil aizat...
baru je fly,
stdy kat germany,
engineering...
beliau ni adalah kawan kepada hanis zalikha...
time tu baca2 kat entry hanis dan ternampaklah entry
pasal c aizat ni...
skali ntah mcm mana,
terjumpa plak blog beliau ni...
usha2 jap blog dia ni..
look interesting...

kepada pemilik blog diatas,
nk mintak izin ni...
bkn nk wat ape...
nk promote je...*if they read my blog lahh..
hope u guys ok je...
xnk la ade saman2 ke ape coz xmintak izin kan??*heheh...

ok kepada semua readers,
try to check out these blogs...
sure u will love it!
bila da bace blog mereka...
leave ur commnets down there...
thats all..
enjoy!

the engagement...




hai3...
semalam,
hari ahad,
aku pergi hantar sepupu aku bertunang...(male)
bkn la aku g sorg...
tau kan cane org g hantar org bertunang??

the day before,
de sket kenduri doa selamat kat rumah my cousin tu...
keesokannya baru g menhagntar kat parit 13 sungai panjang, sungai besar, selangor...
so, nothing i can wish...
just congratulation to both of you,
razaidy& zainora...
moga2 sampai ke jinjang pelamin...
amin...

ketibaan rombongan pihak lelaki..

tgh arrange hantaran...

hmmm...

ilisya zaira...

xbyk gmbr yg sempat diambil...
jd camera man tp pkai camera org lain...
ni je yg sempat di snap pkai hp aku...
till here...
bye!

Saturday, February 13, 2010

mandi sungai...


heyloo...
satu hari ke satu hari...
asyik tangguh je nk wat entry baru...
sebelum2 ni kan agak sibuk sket ngn test segala...
okeh2..
lets get started with the story...

bercakap pasal test ni,
ahad lepas*ye hari ahad pon kami ade test...staf2 UPM mmg rajen..=)
thats the last test...
selepas test tu berakhir,
saya dan 3 org kawan saya pergi ke ulu yam/ sg tua untuk mandi sungai....
last minutes plan...*org yg bagi idea xjoin pon...
almost cancelled,
tp berbekalkan semangat juang rakan2 ku yg laen,
yg berkoba2 utk mandi sungai,
aku pon layan kan aje kehendak mereka...

perjalanan ke sana mengambil masa kira2 40 minit dr UPM...
sebab hari ahad,
kereta xbyk,
jalan pon lancar laa...
smooth je jalan...
sebelum sampai kat sungai tu...
singgah giant batu caves jap...
beli brg sket...
then terus ke destinasi....
ade la sket bekal yg aku simapn ntok korang jamah sket...


ika, aku, afa & tan...
kami berempat je yg g...tp kalao lagi ramai mesti lagi best...
tp yg ni pon best gak...=)

keindahan ciptaan tuhan...

air terjun...seejukk...

photoshoot...haruslah bergambar...
yg pasti, semua giler camera...

makan japp...pastu sambung berenang lagi...

mereka...

da macam kat pantai...
maen pasir lak...

love this shot...ade seni...

kalau korg prasan,
de sorg mamat baju oren...
tu kira kawan baru aku laa...
dia kawan kepada ika tu...
he is a chinese boy...
tp kecek kelate pekat xhengat...
naseb baek ade subtitle...
xla...
aku phm la sket2...
kira boleh laa...
but, bahasa melayu dia pon not bad...
xde slang cina...
die study kat uniten...
his name is Thomas Tan...
dalam surat beranak xtau la cane ejaannya..
cm tu la kott...

okeh2...
perjalanan balik...
pkl4 kami bertolak dari sana...
sedikit jam dekat batu caves...
ramai xhengat...
kiri kanan dorg park kereta...
plus sedikit hujan...
sampai kolej dlm kol 7 lebih...
da habes daa....

Friday, February 12, 2010

air mata seorang perempuan...



Lama jugak la xupdate blog ni….
Lately, sibuk sket…
Skang ni da free sket….
Lagipon tgh mid sem holidays…
Plus Chinese new year…
Ok la…
Alkisahnya bermula begini…
Seorang kawan perempuan aku ni
S (bukan nama sebnar…)
Suruh aku hantar die dr tempat A ke tempat B,
So, dari tempat B dia naik public transport utk ke tempat C…
Aku pon bersetuju la..
Bila lagi nk tolong member kan??

Pada waktu kejadian,
Aku bukan pergi berdua jea…
Aku ditemani dgn bbrp org kawan ku yg lain…
Aku cakap la kat kawan aku yg S ni,
Aku hantar die terus sampai tempat C…
Xjaoh pon dari A ke C…
Tp die xsetuju…
Dia kata, hantar sampai B jea…
Die boleh naik public transport ntok sampai tempat C…
Aku kata xpelaa..pastu boleh terus g lunch…
Die ckp, kalau aku hantar sampai C jugak,
Die xnk naik kereta aku lagi…
Die kata lagi, dia xnk menyusahkan…
Aku kata la…mane ade menyusahkan…
Dan dia pon merungut2 kat sit belakang tuu…
Then, bila da nk sampai jea kat tempat B,
Die menangis…
Yea menangis…
At first aku ingat dia maen2 jea…
Skali betol2 weyh!
What the …..???!
Aku pon cm …..
Coz die bkn jenis yg cmtu…
How should I describe her??
die ni cm slalu gelak2, jarang la tgk die marah, slalu happy laa..
Suddenly die menangis coz xnk aku hantar die terus sampai destinasi yg hendak dituju…
Bila aku da nmpk die nanges tu,
Ape lagi,
Aku bg signal and stop kat tempat B….
Dlm hati mmg nk hantar terus sampai C…
Dah die sampai cmtu…
Aku drop jea la kat c2…
Then, bila dia da turun…
Kami pon meneruskan perjalanan ke tempat C…
Die pergi sana nk g amek something…
Kami pon lunch la kat gerai yg ade kat situ…
Sebenarnya,
Nk tunggu dia laa…
nak balik skali...
then,
die da wat muka lagi cm dalam kereta...
die kata g balik dulu...
aku pon cm pasrah la...
kami pon balik la ke kolej...

cerita ni aku pon xtau nk kategori kan sebagai ape...
pelek pon ade...
tu laa...
manusia ni mcm2 perangai& kerenah nya...
aku bukan wat pe pon...
nk tolong jea..
bila aku ingt balik..
aku gelak sorg2...
tu la penangan air mata seorang wanita...
hmmmphh...

*nantikan entry2 aku yg xpost2 lagi ni...

Monday, February 1, 2010

-al fatihah-


entry baru untuk bulan baru...
di mulakan dgn cerita sedih...
pemergian sepupu ku...
mustafa kamal mohd hashim,
kemalangan jalan raya yg agak ngeri...
kembali ke rahmatullah pada,
29 januari 2010...
al-fatihah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...