Saturday, November 12, 2011

Nak Makan Rock Melon Tak?

assalamualaikum!
lama dah xbercerita kat sini...
hari ni, aku nak share ngn korg pasal tanaman rock melon,
sebelum tu, korg pernah makan rock melon tak?
ke tak tau rock melon tu benda ape?
rock melon ni mcm tembikai susu/ honey dew..
tapi isi nya crunchy skit..
nak tau cane rupanya, google lah sendiri..

sem ni aku 'kena buat' projek pasal rock melon ni lah..
kena buat, bukan suka2 aku nak buat...
tanaman secara fertigasi...
ape tu fertigasi?
sekali lagi, google lah sendiri..=P

kalau nak tau, rock melon ni antara buah yg cepat besar,
so, capat lah dapat hasil..
baru2 ni, pokok2 aku dah start berbuah..
xlama lagi dah boleh harvest..
projek ni ktorg bukan setakat tanam je,
bila dah harvest, ktorg kena jual pulak buah2 ni..
so, ade sape2 yang berminat nak beli tak?
roger2 lah ye..
kalau boleh ktorg nak jual borong,
senang skit keje ktorg..
jom layan gambar2 ni..

ok abaikan mahkluk berbaju merah tu..masa pokok baru je transplant..

pokok dah besar, dah berbunga pun..

lebah tolong kami buat pollination..terima kasih encik lebah!

dah berbuah..kecik lagi..

selepas seminggu, dah besar sket..

tu je nak share!
till the next post..
bye!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...