Monday, November 14, 2011

Oh, First Time Jumpa Maria Elena!

assalamualaikum!
ahad lepas first time aku jumpa Maria Elena!
bila dpt tau dia nak datang kolej,
rasa excited...
dia datang utk jadi juri pertandingan pakaian muslimah something like that,
yg ada cat walk and ala-ala miss universe tu semua..
dah nama pon muslimah,
dah sah-sah lah perempuan je yg boleh masuk dewan tu..
aku pon macam dah pasrah xdpt jumpa Maria...
sebab sifat2 ke-muslimah-an tu xde kat aku,
so, aku lepak kat wakaf sambil baca paper...

suddenly, ternampak mcm kelibat maria elena lalu..
eh, mcm kenal..
oh, maria lah!
tiba-tiba rasa nervous tak tentu pasal..hehee..
pastu, member aku panggil dia kluar sbb ada org nak bergambar dgn dia..
aku pon tak tau lah ape hal tiba-tiba aku jadi kemalu-maluan pulak time tu..
mungkin aku dikelilingi oleh para muslimah yg vogue2..
hahahaahaa..

oh ye,
bukan setakat maria elena je yg datang aritu..
bakal adik ipar maria pon ade,
fatin liyana..
plus fatheen nabila gadis melayu pon ade..
so, jom usha gmbr2 yg sempat aku rembat kat member aku yg tgk fashion show tu..


tgh kemalu-maluan.. x)

ketibaan fatin liyana n fatheen nabila.. 

FL&ME... 

 pose maria time terima cenderahati..bergaya giler pose tu..

weird face from maria. seng-seng ub! 

this another one..my coursemates..

=)


to maria elena,
panjang umur kte jumpa lagi..
heheh.. =)

Saturday, November 12, 2011

Nak Makan Rock Melon Tak?

assalamualaikum!
lama dah xbercerita kat sini...
hari ni, aku nak share ngn korg pasal tanaman rock melon,
sebelum tu, korg pernah makan rock melon tak?
ke tak tau rock melon tu benda ape?
rock melon ni mcm tembikai susu/ honey dew..
tapi isi nya crunchy skit..
nak tau cane rupanya, google lah sendiri..

sem ni aku 'kena buat' projek pasal rock melon ni lah..
kena buat, bukan suka2 aku nak buat...
tanaman secara fertigasi...
ape tu fertigasi?
sekali lagi, google lah sendiri..=P

kalau nak tau, rock melon ni antara buah yg cepat besar,
so, capat lah dapat hasil..
baru2 ni, pokok2 aku dah start berbuah..
xlama lagi dah boleh harvest..
projek ni ktorg bukan setakat tanam je,
bila dah harvest, ktorg kena jual pulak buah2 ni..
so, ade sape2 yang berminat nak beli tak?
roger2 lah ye..
kalau boleh ktorg nak jual borong,
senang skit keje ktorg..
jom layan gambar2 ni..

ok abaikan mahkluk berbaju merah tu..masa pokok baru je transplant..

pokok dah besar, dah berbunga pun..

lebah tolong kami buat pollination..terima kasih encik lebah!

dah berbuah..kecik lagi..

selepas seminggu, dah besar sket..

tu je nak share!
till the next post..
bye!

Wednesday, November 2, 2011

wordless wednesday #3



p/s: ada persamaan..kalau hebat, ape dia? hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...