Wednesday, July 29, 2009

cuti mengejut?

haahh.. finally, dapat gak update blog ni dgn tenang...
ye la baru je balik smlm...dah la baru je balik rumah weekend lepas,then selasa balik umah lagi..seb bek dekat jek..

nak tau nape?? ni sume angkare virus selsema BABI H1N1...
satu2 universiti, pusat latihan & sekolah ditutup...aku ingat UPM xkene...last2 kene gak...
time tu ade kelas..dlm pkl3,masuk je kelas dak2 tu kate TNC tgh meeting sbb ade student yg dijangkiti virus tu...dorg kate UPM cuti...tp aku xamk pot sgt...kdg2 dak2 ni ckp bkn betol pn..pas lecterur da masuk kelas, start la kuliyah cm bese..bile time take 5, da kecoh balik..ade dak2 yg mntk permision nk balik kolej...(sbb dorg demam ari tu..) aku pon rase cm nk caye xnk caye..ak pon xtau nape ak rase cm tu..dak2 lain ade dpt msg dr member2 dorg yg xde klas time tu..muke sume excited nk balik...last2 aku pon caye la bile aku naek bas, ramai yg da pkai mask( topeng tutop idong ngn mulut tu..) sampai kat kolej, lagi ramai yg pakai mende alah tu...dak2, ramai yg da berpeleseran kat bus stop ngn beg2 dorg...bertambah la kepercayaan aku bahawa UPM cuti...tp aku rilek je la..rumah dekat la katekan..hahaha...anytime boley balik...tp kesian la kat member2 aku yg dok kelantan, terengganu n yg jaoh2 la...yg dok sabah swak tu lagi la...korg pikir la sendiri mane nk merempat..(jahat2.. :p)tp sebelum menuju ke kolej, ade gak aku usha2, kot2 ade wartawan nk amk gmbr ke? interview ke? tp yg ado! xde pon...ye la..b4 ni kan ade je kat paper tunjuk gmbr bdk2 bwk beg balik umah...time kat cafe, aku pon call la bapak ku srh amk sbb upm cuti seminggu...pastu, da kat bilek, ape lagi...packing le..sume lecture notes bwk balik,sbb mggu dpn nye ade test..(smpai skng xbkk2 lagi nota tu...)



aku rase, tu je la dulu..nt aku update lagi ngn cter2 aku yg lepas tp xupdate2 lagi...
see ya!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...