Thursday, June 25, 2009

jalan2 g putrajaya...

haa...tgk tajok je nmpak cm aku xpenah je g putrajaya..kan?? (tp xla batak..haha..) aku g sane bkn la ske2..tp ade misi dan visi yg hendak diselesaikan..sebenarnye nk g hantar member(capik) g interview pensyarah matrikulasi kat bahagian matrikulasi,kementerian pengajian tinggi kat putrajaya tuu..

cter nye bermula cani...aku bgn pagi gak la..(6.15am) ingat senang nk bgn pagi??dah la pagi tu hujan...bapak sejuk,kompom la sedap nk sambung tido kann??haha..tp xpe..bkn slalu..pas da abes sume, dlm kol7 tu aku gerak la g umah capik...da sampai, tunggu member sorg lagi(eka) belom sampai lagi..beberapa minit slps itu eka pon sampai la...then, kami meneruskan perjalanan terus menuju ke putrajaya...tp kan, b4 tu, kat banting pon dah jamm...(da mcm KL da banting skng! suka sgt jamm tu..) rupe2nye kat depan stadium tu ade eksiden la...pas da mengharungi pelbagai rintangan tu, jalan pon lancar la sket..takot xsempat plak nk hntr dak tu g interview...dalam surat tu start pukol 8.30...da sampai putrajaya, terus la g tempat yg nk dtuju..seb bek ak expert belah2 putrajaya ni..(haha..bkn slalu nk puji diri sndri..) pastu aku drop eka n capik kat tempat yg die nk g interview tu..aku g mane lagi? carikk parking la..bapak byk giler kete!! kiri kanan penoh...bape kali ntah aku tawaf bangunan kerajaan tu..last2 parking kat luar jek..pastu menapak la sket g tmpat td..

da tu, g la naek tngkt 6...aku ngn eka pon dok la kat c2 bace paper tunggu c capik interview...
bapak lame gler nk tuggu dak ni..aku ngn eka pon da boringg..ape lagi, eka jom g breakfast! ktorg pon g kafe kat bangunan sebla...harga n makanan kat c2 ok la..berpatutan..pastu ktorg naek balik kat tmpat td...ktorg tunggu lagi,dan lagi, dan lagi...at last, dekat kol 11 baru la nmpk btg idong capik ni...bapak lame...lepas tu, terus kami menuju ke alamanda( jiran kementerian pelajaran)sebelah je...


da masuk je alamnda, kami pon terus la g GSC nak beli tiket wyg...

nak tau ktorg tgk cter ape?? cter drag me to hell... cter seramm...haha..nak cterr pon panjang..so,korg tgk la sendri..sera,suspen,geli n byk lagi la element yg membuat kan cter ni menarik...eka ngan capik tu penakot...tp dorg yg beriya nk tgk...( eka tutop telinge, capik lak tutop mate..hahah..) lawak kan?





haha...ni la pompuan capik ngn eka paling takot...name die sylvana (kalo xsilap la..)
geli n seramm wok tgk die nie..

kat bwh ni antara babak2 yg menakotkan..heeee...


haha..pas tu, ktorg pon balik la..b4 that, ktorg g sepang jap..g amek sluar eka kat akak die...ktorg g ofis die..after that, ktorg g lunch kat kedai mamak blakang ofis akak eka tuh...
pas da kenyang sume, ktorg pon balik la...aku sampai umah dlm pukol 4 lebey...hmmm..kat dlm blog aku xde gmbr2 ktorg kat sane..sume nye ade kat capik...g la tgk blog die..
anyway, thanks a lots to capik n eka!! nnt kalo nk kuar lagi ajk la aku...till here..
see ya!!

Saturday, June 20, 2009

~tv series~



slame aku dok umah ni..ade la 2,3 cter yg aku ske n xpenah missed ,mesti tgk punyer...ni nk share la ngn korg sume...ari ni aku nk share ngn korg 2 cter... 1st tajuk die GHOST..actually,cter ni da masok 2nd season da..aku start minat cter ni since 1st season lagi..lepas dpt tau je ade 2nd season, aku xsaabar2 nk tgk cter nii...cter ni ala2 GHOST WHISPERER ( org kate la..aku xpenah tgk pon cter ni..) tp GHOST WHISPERERni setiap episod die tukar2 hantu, cter GHOST ni plak mengekalkan 1 hantu setiap episod..ok la, cane nak ckp eh? die ala2 misterious sket..ade suspens n thriller la..bg aku cter ni xseram la..cume agak suspens je..rasenye cter ni cter m'sia yg laen dr yg laen la..so, nak cter panjang pon xguna..so, catch this every sunday 10pm on 8tv...(kalau nk tgk 1st season pn boleh..tp tgk kat catch up tv kat web 8tv la..) antara pemegang watak utama nya ialah cheril samad, anding indrawani (AF), isma hanum dan zahiril adzim...

ok..cter seterusnya... BLOGGER BOY..dr name pon da tau cterni pasal ape kan??mesti la pasal blogging, blogger n etc.actually, cter masih baru kat tv..so xbyk yg dpt dkongsikan...aku pn baru start tgk cter ni 3mggu lepas..antara pelakon nye, nas T, qi (destinasi bajet tv9) dan ramai lagi la..kalau nak tgk,every thursday 9.30pm on 8tv...
nnti buleh kte borak2 pasal mende ni..(kalau da xde topik nk borak)...
hahaha...till here..see ya!!!

H.O.R.T.I.C.U.L.T.U.R.E??


haha...mula2 susah nk msk laman web ntok tgk keputusan upu ni...hantar msg pn lambt...skali bile da dpt tau, rase cm sengal je..da la last choice..aku dapat horticulture..kat UPM serdang...nak wat cane, da naseb badan..tp xpe...dekat je ngn umah aku..hahaha...pastu mula la dtg msg2 dr hp aku..."eh, ko dpt U mane? kos ape??"...aku pon jawablah..UPM serdang kos horticulture...pastu dorg reply balek..."pe mende tuh??" jenuh aku nak reply mende yg same kat member2 yg hntr td...mende ni berkaitan dgn pokok2 la..hmm..so, aku akan mendaftar 28/6/09 ni..

hope everthing will be ok...

Thursday, June 18, 2009

maju setapak lagi!!


hahaha...

ni bkn la 1st time aku tulis blog...b4 ni pon pernah la..tp dulu tulis kat blog friendster jek...mungkin tulis blog kat friendster tu belom diiktiraf sebagai blogger,so aku pon create my own accaunt...tu pon setelah direkemenkan oleh seorang sahabat ( C bkn nama sebenar)...kadang2 nak tulis blog ni pon kene ekot mood..kalau xde mood (iye ke??)tp ni bg aku la..ntah la nak tulis ape lagik..nnti kalau ade cter menarik aku tulis la..till here..thanks! (ni kire 1st trial for my new blog, seblah ni gmbr time terengganu~)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...