Thursday, June 25, 2009

jalan2 g putrajaya...

haa...tgk tajok je nmpak cm aku xpenah je g putrajaya..kan?? (tp xla batak..haha..) aku g sane bkn la ske2..tp ade misi dan visi yg hendak diselesaikan..sebenarnye nk g hantar member(capik) g interview pensyarah matrikulasi kat bahagian matrikulasi,kementerian pengajian tinggi kat putrajaya tuu..

cter nye bermula cani...aku bgn pagi gak la..(6.15am) ingat senang nk bgn pagi??dah la pagi tu hujan...bapak sejuk,kompom la sedap nk sambung tido kann??haha..tp xpe..bkn slalu..pas da abes sume, dlm kol7 tu aku gerak la g umah capik...da sampai, tunggu member sorg lagi(eka) belom sampai lagi..beberapa minit slps itu eka pon sampai la...then, kami meneruskan perjalanan terus menuju ke putrajaya...tp kan, b4 tu, kat banting pon dah jamm...(da mcm KL da banting skng! suka sgt jamm tu..) rupe2nye kat depan stadium tu ade eksiden la...pas da mengharungi pelbagai rintangan tu, jalan pon lancar la sket..takot xsempat plak nk hntr dak tu g interview...dalam surat tu start pukol 8.30...da sampai putrajaya, terus la g tempat yg nk dtuju..seb bek ak expert belah2 putrajaya ni..(haha..bkn slalu nk puji diri sndri..) pastu aku drop eka n capik kat tempat yg die nk g interview tu..aku g mane lagi? carikk parking la..bapak byk giler kete!! kiri kanan penoh...bape kali ntah aku tawaf bangunan kerajaan tu..last2 parking kat luar jek..pastu menapak la sket g tmpat td..

da tu, g la naek tngkt 6...aku ngn eka pon dok la kat c2 bace paper tunggu c capik interview...
bapak lame gler nk tuggu dak ni..aku ngn eka pon da boringg..ape lagi, eka jom g breakfast! ktorg pon g kafe kat bangunan sebla...harga n makanan kat c2 ok la..berpatutan..pastu ktorg naek balik kat tmpat td...ktorg tunggu lagi,dan lagi, dan lagi...at last, dekat kol 11 baru la nmpk btg idong capik ni...bapak lame...lepas tu, terus kami menuju ke alamanda( jiran kementerian pelajaran)sebelah je...


da masuk je alamnda, kami pon terus la g GSC nak beli tiket wyg...

nak tau ktorg tgk cter ape?? cter drag me to hell... cter seramm...haha..nak cterr pon panjang..so,korg tgk la sendri..sera,suspen,geli n byk lagi la element yg membuat kan cter ni menarik...eka ngan capik tu penakot...tp dorg yg beriya nk tgk...( eka tutop telinge, capik lak tutop mate..hahah..) lawak kan?





haha...ni la pompuan capik ngn eka paling takot...name die sylvana (kalo xsilap la..)
geli n seramm wok tgk die nie..

kat bwh ni antara babak2 yg menakotkan..heeee...


haha..pas tu, ktorg pon balik la..b4 that, ktorg g sepang jap..g amek sluar eka kat akak die...ktorg g ofis die..after that, ktorg g lunch kat kedai mamak blakang ofis akak eka tuh...
pas da kenyang sume, ktorg pon balik la...aku sampai umah dlm pukol 4 lebey...hmmm..kat dlm blog aku xde gmbr2 ktorg kat sane..sume nye ade kat capik...g la tgk blog die..
anyway, thanks a lots to capik n eka!! nnt kalo nk kuar lagi ajk la aku...till here..
see ya!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...