Thursday, July 30, 2009

now i know~

hahaha..
now im already know how to follow other followers...
its hell simple...i think, 5 years old kid noe how to do..
and now, i dont need ur help anymore!
how did i know?
exploring the web by myself...
hahaha..
ok, till here..
see ya!

kawan2 tolong saya...

weh, korang tau x,bende yg aku xtau ni??
agak segan gak nk btau,
soalannya:
cane nk jadi follower korg eh??
xreti dowh...skng ni pon aku bru jd follower ntok 2 org..
tu pon ntah ape yg aku tekan, dapat la plak kan??
penah wat dulu tp, lupa sudah!
nk carik balik cane nk wat tu yg malas!
tu la aku nk mntk jasa baek korg ajar aku..
boleh ke x? boleh ke x? boleh ke x? (ayat jasmin hamid dlm Datin Wan Abe)
ok aku tunggu...
see ya!

breakfast...

hola...
bangun je tdo tgk jam da pkl 8.30pg...perut pon da rase lapar...nk klua g beli sarapan, malas la plak...adoi..tp rase rajen la plak nk masak sndri..ape lagi, aku pon selongkar la peti ais tuh...yg ade sosej, burger ngn french fries...tp sume ni blm masak lagik...so, aku pon terus la amk sosej tu rendam dlm air dulu(bapak keras sosej tu, cane nk masak..) agak2 da lembik2 sosej tu, aku pon masak la...tp, xkn nk makan jek...minum?? haa...beli aku cek2 dlm peti ais tu, ade epal...laantas aku mengambilnya..hahaha..aku wat jus epal susu...korg penah rase x?? sure ade yg penah kan??tp kat kedai xdie xpkai buah yg byk,naksud aku cair la...xpon, susu je byk! ni wat sndri, ikot tekak la kan nk boh susu byk mane, buah byk mane...pas da siap sume, ape lagi? makan ler...


dua je, aku sorg je nk makan pon!
care2 nk wat jus epal susu:

mule2 potong la epal tu dulu kan??slalu org pkai epal ijau,tp merah pon ok pe?



pastu, masukkan air sket,susu and then blend la..



haa..da siap pon! ready to drink~
aku pon da kenyang, so nt aku post la new entry...
till here..
see ya!





















Wednesday, July 29, 2009

mahasiswa 1 malaysia?

haa...cam pelek kan aku nk cter pasal tajuk kat atas neh??
sebenarnya ni program MPP UPM...program ni melibatkan hampir seluruh IPTA yg ade kat m'sia ni..program ni kire menyokong pm kte datuk seri najib..ade 3 siri, siri pertama iaitu bersama kementerian belia dan sukan, siri ke-2, bakti siswa, siri ke-3, penyerahan resolusi....

sebenarnye aku pon terjebak ngn program ni..cane?sesudah menjadi exco alumni dan kolegiat kolej 15...mula2, pengerusi exco msg kate aku terlibat sepanjang program ni...(ntok siri pertama je)start jumaat malam smpai ahad tgh hari..time tu assignment xde lagi, so aku pon join la..( nk carik experiece la konon!)

jumaat mlm tu kat dewan besar...start dlm pkl9...sesi bersama menteri belia dan sukan, Datuk shabery chik...so, wakil2 ipta bekumpul la kat c2,kire sesi soal jwb ngn menteri la...pastu, esk paginye, pembentangan kertas kerja oleh Dr. Sarjit (fakulti ekologi manusia,UPM) dan YDP MPP USM...dah abes mende ni, smbng tgh hari lak..ade siaran langsung program bual bicara 'Generasi Y' kat RTM...da tentu2 topik nye pasal 1 malaysia kan??
pengacara:awal ashaari
panel 1 : pengetua kolej2 kediaman
panel 2: timbalan pengarah program mahasiswa 1 malaysia

set program bual bicara generasi y (agak blur hp cap ayam..)

haha..carik mane aku..selit2 je..


sempat gak nk interframe...hehe..

lepas je talk show ni, solat asar, pastu??
ahaa..waktu yg ditunggu2..
paintball...
nak kate batak tu xla...tp excited la first time meyh!! mmg syok la...yg best nye F.O.C...
ingt senang?? brother tu kate agak mahal la kalau nk men kt luar..tp, b4 maen dorg bg briefing dlu...kalau salah maen bahaye gak mende ni..1 group 5 org..group aku 4 laki,1 pmpn...yg dak pmpn ni da bese maen, so die la yg ajar sket2 kt ktorg....sume org dpt maen skali je..tp aku ngn dak pmpn tu maen 2 kali sbb ade group yg xckp org..1st game kalah, 2nd game menang! haha...terer x?tp kan aku kene tembak skali kat peha(tp xpecah la paintball tu, kalo x kire out)...seyes sakit dowh! rase pedih je...
bile balik tgk da lebam...sminggu bru ilang..tp mmg best la...spe yg blm try g la try..


amk gmbr sndri jek...haha...

ni la tmpt kejadian...paintball...best2!

tu je kott...ade cter lg aku tulis lagi...
see ya!



cuti mengejut?

haahh.. finally, dapat gak update blog ni dgn tenang...
ye la baru je balik smlm...dah la baru je balik rumah weekend lepas,then selasa balik umah lagi..seb bek dekat jek..

nak tau nape?? ni sume angkare virus selsema BABI H1N1...
satu2 universiti, pusat latihan & sekolah ditutup...aku ingat UPM xkene...last2 kene gak...
time tu ade kelas..dlm pkl3,masuk je kelas dak2 tu kate TNC tgh meeting sbb ade student yg dijangkiti virus tu...dorg kate UPM cuti...tp aku xamk pot sgt...kdg2 dak2 ni ckp bkn betol pn..pas lecterur da masuk kelas, start la kuliyah cm bese..bile time take 5, da kecoh balik..ade dak2 yg mntk permision nk balik kolej...(sbb dorg demam ari tu..) aku pon rase cm nk caye xnk caye..ak pon xtau nape ak rase cm tu..dak2 lain ade dpt msg dr member2 dorg yg xde klas time tu..muke sume excited nk balik...last2 aku pon caye la bile aku naek bas, ramai yg da pkai mask( topeng tutop idong ngn mulut tu..) sampai kat kolej, lagi ramai yg pakai mende alah tu...dak2, ramai yg da berpeleseran kat bus stop ngn beg2 dorg...bertambah la kepercayaan aku bahawa UPM cuti...tp aku rilek je la..rumah dekat la katekan..hahaha...anytime boley balik...tp kesian la kat member2 aku yg dok kelantan, terengganu n yg jaoh2 la...yg dok sabah swak tu lagi la...korg pikir la sendiri mane nk merempat..(jahat2.. :p)tp sebelum menuju ke kolej, ade gak aku usha2, kot2 ade wartawan nk amk gmbr ke? interview ke? tp yg ado! xde pon...ye la..b4 ni kan ade je kat paper tunjuk gmbr bdk2 bwk beg balik umah...time kat cafe, aku pon call la bapak ku srh amk sbb upm cuti seminggu...pastu, da kat bilek, ape lagi...packing le..sume lecture notes bwk balik,sbb mggu dpn nye ade test..(smpai skng xbkk2 lagi nota tu...)



aku rase, tu je la dulu..nt aku update lagi ngn cter2 aku yg lepas tp xupdate2 lagi...
see ya!

Wednesday, July 22, 2009

cter ape?

halooo...lama bah aku xtulis blog ni...(sabah sleng)
sejak da smbng blaja ni...bz sket la...(poyo jek..)
slalu aku tulis blog kat umah je..
skang ni kat libry....
ari ni klas abes awal ( oral interaction skills)...so,member dtg cni nak siapkan assignment, tp aku da siap da..(dak rajen kan??)haha..so, diri ini terpanggil untuk menulis blog ini yg lama sudah ku tinggalkan..sebebnarnye aku nk cter time mggu orentasi UPM dulu, tp susah la nk bukak sume dokument2 pasal mende tu...nnti kat umah la aku tulis eh??
siang td ade practical @ amali kelas biologi sel dan genetik..saket mata aku asek dok tgk mikroskop tuh..oren je mata bile tgk mende laen..da la kene tgk byk slide, pastu kene lukis lagi(mcm xbese jek..)lecturer aku name die Dr. Maheran, tutor name die cik mas muniroh...kalo org salah sebut name die mesti die betolkan..die ni dulu blaja kat US..kos ape, aku xsempat nk interview..gaye die kan..mcm yuna...ala..yg feymes ngn lagu 'and actually'( dan sebenarnya) tu..aku da xtatu nk tulis ape lagik le..nak g layan facebook lak..nnti la aku smbng balek..bye2!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...