Thursday, July 5, 2012

Awesome Postharvest Symposium!

assalamualaikum..
entry sebelum2 ni aku ada cerita pasal aku join symposium kan?
untuk entry kali ni,
aku nak cerita sikit lah pasal symposium tu..
7th International Postharvest Symposium.
berlangsung di PWTC.

aku join symposium ni as a volunteer.
its a really good opportunity for me.
seriously!
gain lots of experience and knowledge as well.
best dapat jumpa scientist2 bidang pertanian especially postharvest.
sambil2 bertugas, sambil2 dengar presentation diorg.
kalau ada soalan ke ape, boleh bertanya.

they come from different countries and also different English accent.
kadang2 lambat sikit nak faham apa yg dorg cakap.
like Egypt, Italy, Mexico, UK..
but its fun!
biasalah, aku kan desa..
mana nak biasa cakap dgn foreigner ni..
padahal bersepah je foreigner kat UPM tu..
lalu seblah buat tak tau je..  =P
hahahaa...
dekat symposium ni pulak tiba2 jadi friendly..
lalu seblah je, 'hey, hello'..
xpe nanti bila jumpa foreigner2 kat UPM aku try...

banyak lagi yg nak diceritakan,
aku tempek gambar je lah ye..
kan org putih slalu cakap,
a picture tells a thousand words!
gituu..


 thats me.. :)

 opening ceremony..

the participants.

registration for technical tour.

pesta buah-buahan.. yummies!

 durian, mangosteen and rambutan.

 this is how they do it. 'durian opener' ..

chef-chef pon mengambil kesempatan..

the foreigner enjoy our local fruits.

 young Dr. from Italy..

 husband and wife scientist from USA

Prof Adel also from USA

 'chicarito' PhD student from Mexico but study in Canada.

 also from USA

Dr. Anna Snowdon from UK.

Technical tour @Perdana Botanical Garden KL.

 (:

(=

 Awesome Team!

Gala Dinner! a lots of food! yummehh. (:

thats all people!
till the next post!
bye!

p/s: glad to meet lots of awesome people there! oh ya, next symposium will be held in Mexico!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...