Tuesday, July 3, 2012

Kemalangan.

assalamualaikum..
sabtu lepas,
lebih kurang pukul 6 pagi mcm tu,
aku kena langgar lori,
bukan lori kecik2 tu,
ni bapak lori..
the worst part,
langgar lari dan kereta aku masuk longkang tepi highway tu.
we are on the way to Broga..
dah lama dah plan dgn best friends,
dan berakhir dgn tragedi yg agak ngeri ni..
sorry lah kawan-kawan,
next time lah kte plan semula..
sesungguhnya perancangan Allah tu lebih baik.

kejadian tu berlaku sekejap sgt,
aku bawak kereta mcm biasa,
xde lah laju ke ape,
mmg dalam lane kira yg paling kiri..
aku syak driver lori tu mengantuk/mabuk..
dia speed je,
seems nothing happened.

masa dah kereta dah tersadai dalam longkang tu,
dalam hati aku,
mcm nak reverse balik je masa..
ataupun, tolong lah ni semua hanya mimpi..
but its not!

alhamdulillah,
four of us in the car are safe!
thanks Allah..
just terkejut/trauma sebab hentaman lori tu..
bila di renung2 kan balik,
nasib baik jugak dia hentam belakang tu sikit je,
kalau aku yg hentam belakang lori tu,
oh my..
na'uzubillah..

tak sanggup nak ambik gambar masa kat dalam longkang tu,
ni dah sampai workshop baru ok sikit..  =(


p/s: kadang2 kita dah bawak kereta elok2 pon orang lain yg cuai.. kita yg jadi mangsa.

8 comments:

ATIQAH said...

alhamdulillah nasib takde pape.

Zaira Fadzil said...

waaa mesti cuak gila! syukurlah takde apa2.

cik Bunge said...

Uiiissh. Nasib baik abg Dauz tak apa-apa. Hati-hati ye bawak kereta :)

::dAuZsHaNLeY:: said...

ATIQAH: yah, alhamdulillah..

Zaira Fadzil: sgt cuak..speechless.. alhamdulilah semua ok..

cik Bunge: alhamdulillah.. insyaallah, cik bunga lah sangat.. =P

::FAIZ:: said...

yg pntg nyawa slamat

::dAuZsHaNLeY:: said...

::FAIZ:: ye mamu.. harap anda dah tak trauma lagi.. :)

NahDaTuLIzaH said...

nasib baik takde ape-ape...

nana cHan said...

dasyatnye kete ko. klu aq dah trauma da

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...