Thursday, August 27, 2009

Ceritera ramadhan ku..

Sebelum ape2, assalamualaikum…agak lame gak aku xupdate blog ni…lately, im quite bz…b4 dat, just wanna wish selamat berpuasa kat korg sume yg rajen bace blog aku ni..( ad eke org bace?? Xkesah la..)

Start puasa kat kolej, tp buke kat umah…hehe..puase ketiga da kat kolej balik..ni ade sket cter nk dcterkan…cane nk start eh?hmm..aku skang ni join Exco Alumni&Kolegiat kolej…(kolej 15) projek pertama exco ktorg ialah ‘bazaar ramadhan’…setelah byk dugaan yg ktorg tempuhi, akhirnya Berjaya gak ktorg berniaga ari tu…pagi tu, aku ade kelas,10-12…abes kelas je kami(aku, abg AJ ngn Kak Ida ) terus g amk nasi yg kami tempah ntok dijual kat bazaar nnti…memandangkan aku duty ari tu, dan aku je yg xde kelas ari tu, aku la yg kene ekot g amk tempahan tu..Abg AJ ngn Kak Ida ni pengerusi n timbalan pengerusi exco ni la…naek kete BADMAN(name yg diberikan ntok kete Abg AJ)..mule2 beli brg2 yg xde lagi, kat SS(Sri serdang) dan terus ke Bukit Antarabangsa(ampang)…da sampai ampang tu kami g amk tempahan tu…kat kakak member kak ida(kak La)..umah die bapak tggi kat atas bkt..ade cter menarik yg aku nk share ni(bg aku menarik la)on da way g umah kak La, ktorg lalu betol2 dpn umah Dato’ Siti Nurhaliza..bapak besar umah die…1st time aku dpt tgk umah die dpn mate…da la die peminat no.1 aku..(betol ke ayat ni??) kete mewah die baek je tersusun dpn umah…yg ak pasan merz kaler itam(Dato’ K punye kott)rase cm bez jek jd org kaye ni kann?? Ok2 back to da story…nak tau ape yg ktorg tempah?? Nasi ayam johor ngn pudding caramel…yg caramel tu ak sure korg mesti penah mkn kann? Tp yg nasi ayam johor ni kompom xde kann?? Ye la…name pon cm pelek.. ‘nasi ayam johor’??ade ke?? Tgk, org johor pon xtau ade nasi ayam johor ni…nasi die cam nasi ayam bese..tp ayam die masak merah…tu je yg laen nye…selepas itu, kami pon continue our journey to umah makcik Abg AJ… kat pandan indah…amek karipap pap…ngn roti jala…disebabkan ari tu 1st day ktorg beniaga…ktorg xorder byk..nk test market dulu..pas tuuu, kami teeruss balik kolej…

Da sampai kat kolej, ktorg g bancuh air dulu…ajk laen sume ade kelas…kami je la yg membancuh nye…angkut barang, pasang kemah,setting gerai sume ktorg wat..ktorg nye air sume best2…nk tau?? ‘air Jimmy Asmara’, ‘air Sehati Berdansa’, ngn ‘air Yam Kundang’…name pon cam poyo kann??aku pon nk tergelak mule2 dgr…tp xpe,layann jek..jimmy asmara ni boleh wat org ting tong…(certain people je tau pasal ni)hehe..xde la…air ni campuran air sunquick tropica ngn apple..air sehati berdansa lak, campuran bandung ngn cincau(sbt btl2), kacang merah, jagung, bijik selasih(ala2 ABC la)…air yam kundang, campuran air keladi ngn cincau… tp time jual kan, air jimmy asmara yg abes dulu…abes 1 tong…bapak ah…ktorg da suke da..ktorg start lbh kurang pkl 4.45ptg..abes pkl 7.20ptg…kire da tutup kemah la..ktorg buka pon kat tempat kejadian.. almaklumlah,1st experience..ari tu damn tired! Tp ble diingat2 balek, dgn kelam labut dan huru-hara nye nk menjayakan projek ni, rase best lak..feedback mengatakan,gerai ktorg paling havoc,kecoh,meriah da mcm org giler… ble da sampai bilik bapak rase sengal2 kaki aku…( ingt kan member2 aku je yg sengal)Ak agak tidak terurus la ari tu..mlm tu ade lak meeting nk jual ape la esk nye…seb bek dpt tdo jap...tdo pon nk dkt pkl3…esk pg lingkaran gelap bwh mata pon muncul…(da mcm panda bear) seyes ngntuk +leteh..entry kali ni xde gmbr…xsempat pon nk posing2…ok la..till here… see ya!
Konklusi ntok entry kali ni: bapak penat!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...