Tuesday, September 22, 2009

syawal 1430

hai3...
thn ni raya kat Puchong..
umah atok aku...
cam bese la...sehari b4 raya tu, kami baru balik puchong..
b4 tu, kami da siap2 masak kat umah la..
masak ape?
my mom masak kuah kacang, nasi impit(bkn armpit eh!)& sambal sotong...
sume2 ni nk bwk g umah atok la...
mak usu( my auntie) masak sup daging ngn rendang daging..
on da way g umah atok tu, singgah beli lemang kat tepi jalan tu...
da sampai Puchong dlm pkl 6 (waktu msia)...
lepak2 jap, tgk tv...
agak2 nak buka tu baru la g dapur prepare...
almost every year, kat umah atok ade org dtg takbir dr rumah ke rumah...(org2 surau)
but, this year, xde...atok da xlarat nk menerima tetamu yg sebegitu ramai...
so, xwat la this year..
mlm tu family aku je yg ade kat umah atok ngn my auntie tu...
atok, nenek, mak usu ngn my family..
slalu nye sume ade..
uncle aku die balik Rembau (rumah mertua die), auntie sorg lagi tu, cucu die(ilisya) xsehat...
malam tu,xde ape sgt la..tgk tv, maen mercun..
heheh..
lame gak xmaen mercun ni..
next..
keesokannya, lepas smyg raya kat surau tu,
tgk2 family mama yong(my auntie yg cucu die xsehat tu) da ade kat rumah atok da..
pas da makan2 sume,
tiba la waktu yg dinanti2kan...
waktu bermaaf-maafan...
yg best nye dapat duet raye...
makin tua, makin byk duet raye aku dapat...(xla tuer mane ponn)
hehe..
byk, xbyk mane la aku dpt..
lepas la nk beli rumah semi-D 2 tingkat..
byk kan3...
pas tu gerak g umah nenek aku plak(belah my mom)
umah nenek aku yg ni dekat je ngn umah aku..
15 minit je dr rumah aku..
sampai2 je, xde org...
g beraya la kott..
so, ktorg pon g la beraya rumah pakcik2 my mom...
dorg sume dok dkt2 je ngn umah nenek aku..
tp xde la sebelah rumah..
da petang tu, baru la nenek ade kat rumah...
ramai gak sedare mare nenek yg dtg..
hmm..maghrib ktorg pon balik la umah..
kan dekat je..
tu la sedikit, sebanyak cter raya aku tahun ni...



of coz la gmbr aku duluu..


my family


family mama yong


sepupu sepapatku...


anak2 ngn menantu atok&nenek ku...


my siblings~


ilisya ngn pak long die(gmbr xcukup lighting)


my mom, aku& ayish...



mercun yg aku maen malam tuh..


ni lagiii... malam tu kami yg memekak kat dpn umah...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...