Friday, September 11, 2009

Tribute to capiq~



Lama da aku xupdate blog aku ni…coz my laptop kne virus n kene format balik…almost 1 week im living without my laptop…but, this entry I don’t want to write about my laptop…this entry I want to write about one of my good friends..

Her name is Nurul Syafiqah binti Zakariya. Some of her friends called her capiq and some eyka( if im not mistaken)…she was born on 1990 and now she is 19~ same with me..im started knew her since primary school, tapi kenal2 cm tu je la..bile da kat skola menengah, baru la jd kamcing sket…start dr form1,2 and 3…the whole 3 years we were on the same class..1 ixora, 2ixora & 3 ixora…org kate kelas ni kelas KRK ( kelas rancangan khas), tp aku pon xtau ape yg dirancang..aku ingat lagi time form2 ktorg klua g banting,beli brg2 utk hias kelas…time 2 nk g beli cat ntok cat kelas..semangat nk cat kelas tu…xsilap, yg ekot skali time tu, adi(ketua kelas), eka, aku, capik ngn sape lagi eh?? Pastu naek kete bapak eka…slalu gak ktorg study same( tp time tu study maen2 je), tusyen pon kat tempat same (tusyen putra)dan time raya pon ktorg konvoi raye ramai2..die ni kdg2 sewel sket..tp ikot mood gakk la kan…tp kalo da merajuk tu, die xnak ckp ngn org yg die tgh marah tu..rase nye,start f3 die da bekapel ngn classmate aku gak(bdk2 ni pandai je nk kenen2 kan org),tp mmg btl pon…dorg nmpk sgt rapat…name bf die dulu Muhammad fadhli bin rosli(padle),bile tnye pandai je nk cover line,jawapan standard artis…hahaha…tp skang dgr cter c capik ni da ceraikan c padle,xtau la sebab ape..dulu kalo nk lepak, mesti capik ajak g kedai askem kat depan umah die tu…xpon kat libry…tp since f4 ktorg aku ngn capik da agak kurang berhubung, coz aku da pindah skolah..tp still lagi sms, and die penah hantar kad raya kat aku…pas aku pindah skolah tu, aku dgr die da maju…hahah…jd prefect, wakil skolah dlm mcm2 pertandingan…xsilap aku pertandingan buku skrap kot..

Kalau nk diceritakan, tersangat lah panjang…tp, ari tu die cakap die dapat offer further study kat UK…dalam bln 10 die fly…so, aku pon tumpang happy la…time die nk btau aku, tu die msg…”fida, aku nk ucap time kasih byk2 kat ko…” agak kepelekan, aku reply kat die..”hah??nape??..” die reply balik…”aku nk ucap time kasih byk2 kat ko sbb hantar aku g interview ari tu..” aku jawab la balik..” hah, ko dapat ke offer tu??..” die reply…”haah, tapi ko jgn btau sesape lagi tau!...” cm tu la lebeh kurang msg aku ngn die…mmg murah rezeki ko capiq!

Tapi, semalam aku dapat tau, die nk fly 17/9/09 ni…tu pon bace kat blog eka…kalo x, aku pon xtau pasal ni…maybe die byk mende nk di settle kan…aku phm, nk g overseas ni byk keje nk wat kann?? Maybe, aku xdapat hantar die kat airport sbb ari tu aku ade kelas…and xde transport...ye la, bdk 1st year mane boleh bwk kenderaan…aku percaya ramai kwn2 die yg akn hantar die kat airport tu..lagi pon, aku xtau, flight die pkl brp…tgk la, kalau ade transport n xclash ngn class aku, aku g la… xtau la ble aku boleh jumpe die lagi…last time aku jumpe die, time aku hantar die kat umah dr putrajaya tu… So, to capik…congratulations and all the best to you! Good luck, panjang umur kte jumpe lagi…aja-aja fighting! May all your dreams come true..take care!
this song is special for you!


aku da try upload video tu, tp xboley..so,
click je address ni:
http://www.youtube.com/watch?v=rXq5QEslM7E

1 comment:

Syafiqah. said...

I found this :') Dulu dah pernah baca jugak. Wondering lah apa lagu yang kau bagi kat youtube tu, tapi tak silap aku leaving on a jet plane kan? Kiki!

.
.
.
.
.
.
Terharu tak habis lagi. :') Thank you hantar aku interview haritu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...