Saturday, September 26, 2009

da boley comment..

td aku terbaca kat ruangan comment sebla page ni...
die tulis...


eyka : aku cam xtaw cane nak komen kat entry ko..asal aku tekan post comment, die bwak ke gambar ko yg plg besar kat bawah tu?

aku agak kepelekan la kan?? sebab aku jarang2 skali meng comment blog sndri..dgn mengambil langkah drastik, aku pon coba la...mmg xboley comment...alih2 die bwk g gmbr aku yg besau kat bwh tu...( tp gmbr tu da tuka daa..cm sengal je ble tgk byk kali)..

so dgn adenye comment drpd mahkluk tuhan paling seksi tu, baru la aku tau permasalahan yg berlaku..jutaan terima kasih diucapkan kpd beliau...semoga beliau aman, dan bahagia di UK sana...semoga beliau ditempatkan di tempat org2 yg solehah..(cm xsesuai jek ayt neh..)xpe la..xkesah!

Friday, September 25, 2009

jumpe mende neh..

baru2 ni pas aku selak2 balik gmbr2 yg ade dlm memory card webcam aku...
aku jumpe gmbr2 nii...ni sume tyme reunion dak2 mrsm ps la...sbnrnye nk g amk sijil SPM jek..tp the day b4 g amk sijil tu ktorg lepak kat telok batik dulu..tdo kat chalet..
best2..video pon ade...tp bpk panjang...habes 1 tape setengah...skng ni aku baru je save dlm laptop...nk mengEdit nye lagi 1 hal...xtau la bile nk wat mende ni...nnti kalo da siap edit aku btau la...mmg xde mase la...ni assignment pon xwat2 gak lagi...(wat entry ni boley plak kan?) kawan2, ni je gmbr yg ade kat aku...sape ade gmbr2 laen time reunion ari tu, emel la akt aku...tau2..


kat McD,Setiawan ke Lumut?? xsure laa..


syamim,ramzi ngn jijoy


nililia,(aku xingt name,sorry...) ngn qayyum..


kat petronas...tunggu c shalik..


dalam kete...on da way g telok batik..


azri ngn baby(hafiz)

nampak x serombong kapal tu??ibu jari kaki aku pon muat neh..hehe..jgn marah eh?!

Tuesday, September 22, 2009

syawal 1430

hai3...
thn ni raya kat Puchong..
umah atok aku...
cam bese la...sehari b4 raya tu, kami baru balik puchong..
b4 tu, kami da siap2 masak kat umah la..
masak ape?
my mom masak kuah kacang, nasi impit(bkn armpit eh!)& sambal sotong...
sume2 ni nk bwk g umah atok la...
mak usu( my auntie) masak sup daging ngn rendang daging..
on da way g umah atok tu, singgah beli lemang kat tepi jalan tu...
da sampai Puchong dlm pkl 6 (waktu msia)...
lepak2 jap, tgk tv...
agak2 nak buka tu baru la g dapur prepare...
almost every year, kat umah atok ade org dtg takbir dr rumah ke rumah...(org2 surau)
but, this year, xde...atok da xlarat nk menerima tetamu yg sebegitu ramai...
so, xwat la this year..
mlm tu family aku je yg ade kat umah atok ngn my auntie tu...
atok, nenek, mak usu ngn my family..
slalu nye sume ade..
uncle aku die balik Rembau (rumah mertua die), auntie sorg lagi tu, cucu die(ilisya) xsehat...
malam tu,xde ape sgt la..tgk tv, maen mercun..
heheh..
lame gak xmaen mercun ni..
next..
keesokannya, lepas smyg raya kat surau tu,
tgk2 family mama yong(my auntie yg cucu die xsehat tu) da ade kat rumah atok da..
pas da makan2 sume,
tiba la waktu yg dinanti2kan...
waktu bermaaf-maafan...
yg best nye dapat duet raye...
makin tua, makin byk duet raye aku dapat...(xla tuer mane ponn)
hehe..
byk, xbyk mane la aku dpt..
lepas la nk beli rumah semi-D 2 tingkat..
byk kan3...
pas tu gerak g umah nenek aku plak(belah my mom)
umah nenek aku yg ni dekat je ngn umah aku..
15 minit je dr rumah aku..
sampai2 je, xde org...
g beraya la kott..
so, ktorg pon g la beraya rumah pakcik2 my mom...
dorg sume dok dkt2 je ngn umah nenek aku..
tp xde la sebelah rumah..
da petang tu, baru la nenek ade kat rumah...
ramai gak sedare mare nenek yg dtg..
hmm..maghrib ktorg pon balik la umah..
kan dekat je..
tu la sedikit, sebanyak cter raya aku tahun ni...



of coz la gmbr aku duluu..


my family


family mama yong


sepupu sepapatku...


anak2 ngn menantu atok&nenek ku...


my siblings~


ilisya ngn pak long die(gmbr xcukup lighting)


my mom, aku& ayish...



mercun yg aku maen malam tuh..


ni lagiii... malam tu kami yg memekak kat dpn umah...

Friday, September 11, 2009

Tribute to capiq~



Lama da aku xupdate blog aku ni…coz my laptop kne virus n kene format balik…almost 1 week im living without my laptop…but, this entry I don’t want to write about my laptop…this entry I want to write about one of my good friends..

Her name is Nurul Syafiqah binti Zakariya. Some of her friends called her capiq and some eyka( if im not mistaken)…she was born on 1990 and now she is 19~ same with me..im started knew her since primary school, tapi kenal2 cm tu je la..bile da kat skola menengah, baru la jd kamcing sket…start dr form1,2 and 3…the whole 3 years we were on the same class..1 ixora, 2ixora & 3 ixora…org kate kelas ni kelas KRK ( kelas rancangan khas), tp aku pon xtau ape yg dirancang..aku ingat lagi time form2 ktorg klua g banting,beli brg2 utk hias kelas…time 2 nk g beli cat ntok cat kelas..semangat nk cat kelas tu…xsilap, yg ekot skali time tu, adi(ketua kelas), eka, aku, capik ngn sape lagi eh?? Pastu naek kete bapak eka…slalu gak ktorg study same( tp time tu study maen2 je), tusyen pon kat tempat same (tusyen putra)dan time raya pon ktorg konvoi raye ramai2..die ni kdg2 sewel sket..tp ikot mood gakk la kan…tp kalo da merajuk tu, die xnak ckp ngn org yg die tgh marah tu..rase nye,start f3 die da bekapel ngn classmate aku gak(bdk2 ni pandai je nk kenen2 kan org),tp mmg btl pon…dorg nmpk sgt rapat…name bf die dulu Muhammad fadhli bin rosli(padle),bile tnye pandai je nk cover line,jawapan standard artis…hahaha…tp skang dgr cter c capik ni da ceraikan c padle,xtau la sebab ape..dulu kalo nk lepak, mesti capik ajak g kedai askem kat depan umah die tu…xpon kat libry…tp since f4 ktorg aku ngn capik da agak kurang berhubung, coz aku da pindah skolah..tp still lagi sms, and die penah hantar kad raya kat aku…pas aku pindah skolah tu, aku dgr die da maju…hahah…jd prefect, wakil skolah dlm mcm2 pertandingan…xsilap aku pertandingan buku skrap kot..

Kalau nk diceritakan, tersangat lah panjang…tp, ari tu die cakap die dapat offer further study kat UK…dalam bln 10 die fly…so, aku pon tumpang happy la…time die nk btau aku, tu die msg…”fida, aku nk ucap time kasih byk2 kat ko…” agak kepelekan, aku reply kat die..”hah??nape??..” die reply balik…”aku nk ucap time kasih byk2 kat ko sbb hantar aku g interview ari tu..” aku jawab la balik..” hah, ko dapat ke offer tu??..” die reply…”haah, tapi ko jgn btau sesape lagi tau!...” cm tu la lebeh kurang msg aku ngn die…mmg murah rezeki ko capiq!

Tapi, semalam aku dapat tau, die nk fly 17/9/09 ni…tu pon bace kat blog eka…kalo x, aku pon xtau pasal ni…maybe die byk mende nk di settle kan…aku phm, nk g overseas ni byk keje nk wat kann?? Maybe, aku xdapat hantar die kat airport sbb ari tu aku ade kelas…and xde transport...ye la, bdk 1st year mane boleh bwk kenderaan…aku percaya ramai kwn2 die yg akn hantar die kat airport tu..lagi pon, aku xtau, flight die pkl brp…tgk la, kalau ade transport n xclash ngn class aku, aku g la… xtau la ble aku boleh jumpe die lagi…last time aku jumpe die, time aku hantar die kat umah dr putrajaya tu… So, to capik…congratulations and all the best to you! Good luck, panjang umur kte jumpe lagi…aja-aja fighting! May all your dreams come true..take care!
this song is special for you!


aku da try upload video tu, tp xboley..so,
click je address ni:
http://www.youtube.com/watch?v=rXq5QEslM7E

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...