Sunday, March 31, 2013

Sambung Master?

assalamualaikum,
lepas habis internship ni,
tamat lah sudah pengajian ijazah sarjana muda aku,
jadi, dalam kepala otak aku ni,
asyik dok fikir,
nak sambung ke tak,
nak ke tak?

boleh kata hari-hari aku terfikir benda ni,
ter, bermaksud tak sengaja.
sekarang ni, aku masih rasa 50-50.
belum ada confidence yang boleh kata,
"yes, aku nak sambung.."
ataupun,
"no, aku nak kerja.."

ada orang cakap,
kalau nak sambung,
baik terus sambung bila dah habis degree ni.
yelah, dua tahun je nak sambung ni.
tapi, ada je aku jumpa senior yang dah kerja dulu,
lepas tu, baru sambung master.
entah lah.

bukan senang nak decide benda-benda macam ni,
ini lah dilema paling besar setakat ni,
bila lah aku boleh decide ni?
lepas habis internship ni kot.
so, aku ada masa lebih kurang dua bulan untuk decide.
then, baru boleh propose supervisor fyp aku dulu.
oh tuhan.


5 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga buat pilihan yang baik ye :)

::dAuZsHaNLeY:: said...

Rapunzeel Cikilolo: thanks Rapunzeel! :)

Cik Puan Ila said...

Sambung la...
Bila dh keje nnti xde mood dh nk sambung..

::dAuZsHaNLeY:: said...

Cik Puan Ila: thanks cik puan! insyaallah, kalau ada rezeki nanti sambung lah..

Aziz Syaidahtul said...

Orang industri cakap, "keje kat diorang, nnt buat master ngan diorang, so the project u work on master related to what the industries want.." entahlah, GOD had much better plan on whatever we planned. Good luck with ur choice!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...