Friday, August 6, 2010

cerita lama yang baru nak post...

salam semua...
baru kali ni dapat update entry yg dah lama pending....
sorry kpd semua followers blog ni...
mesti korg tertanye2,
bila la die ni nak update blog....*hehehee..ade ke? =)
mcm2 hal berlaku...
selain bz,
kat area kolej mmg xdpt wireless...
kate nye nak naik taraf sket...
xlama lagi boleh la kot on9 kat kolej tu...
harap2 laa....

sebenarnye ade byk bnda nk diceritakan..
xpela...
satu2...
yg lain next2 entry...
ni nk cter pasal minggu orientasi pelajar baru UPM
sesi 2010/2011....
kat UPM nama minggu orientasi = Minggu Perkasa Putra....
kenapa aku nak cter pasal benda ni?
sebab aku terlibat membantu universiti untuk menerima pelajar baru....
org2 UPM panggil 'Pembantu Universiti' a.k.a PU....
mcm fasilitator laa....

setiap kolej ade PU masing2 yg dipilih sendiri oleh pihak pengurusan kolej...
xsilap setiap kolej ada 15-20 org PU...
mcm biasalah,
tugas2 PU ni menguruskan minggu orientasi pelajar baru,
bermula dari pendaftaran,
uruskan perjalanan dorg dari kolej ke dewan besar utk dgr taklimat2,
kebajikan dorg,
mcm2 lgi laa....
dalam seminggu tu kami dipertanggung jawabkan menjaga pelajar2 baru ni...

xbyk gmbr yg sempat aku amek,
ade la sket...
jom tgk!

kursus sebelum minggu orientasi...

=)

sesi pendaftaran...

kaunter semakan...

itu aku...heheee..

dalam dewan besar...majlis bacaan ikrar..

junior2 yg senyum lepas kena suntikan ATT...

PU kolej 15...yg kat blakang tu..

junior2 kami...

girls lak...

sign board itu memudahkan perjalanan kami...

sesi photoshoot yg %^&**?...PU tau kenapa...

dorg tgh terjerit2 cheers kolej 15...

amek kau...time ni mmg bergegar dewan tu..masing2 nak menjerit...

PU semua kolej naik pentas, terima tepukan gemuruh drpd semua pelajar baru...
time ni dah nak abes minggu orientasi...

ni je secara ringkas menggambarkan perjalanan minggu perkasa putra...
mostly,
gmbr2 ni aku snap time dlm dewan besar je...
aktiviti yg kat kolej xtersnap lak...

jadi PU ni mmg ade cabarannya tersendiri...
mmg seronok la experience ni...
mcm2 perangai dapat tgk...
mmg tersangat letih, tp best!
nak btau boleh x?
tp jgn gelak plak...
aku jadi ketua PU kolej 15...
gler xgler...
xpernah2 aku terfikir jd ketua PU segalaa...
aku tau,
ade org yg lagi layak pegang tanggung jawab tu...
dan mereka byk membantu...
nak wat ucapan sket boleh tak??
terima kasih atas kerjasama yg anda semua  berikan....
maaf dipinta sekiranya ada silap dan kekurangan...
saya manusia xsempurna...*asal ayat cam skema je?
ok lah...
thanks semua PU K15....
jasamu dikenang....hehehee...

ok guys,
thats all...
bye!

7 comments:

saya_arief said...

sangat besar dewan itu..

hans said...

hahah
muka diorang betul2 muka junior
ekeeke

P/S : Video Klip Terbaru Wonder 'Girls' - Nobody Meletup

::dAuZsHaNLeY:: said...

saya_arief:boleh tahan gak la besar dewan tu...

hans: hahahahaa...muka yg mane 1 yg muka paling junior?

nas said...

pergh..lame xsinggah..
owh kamoo upm ea..
amek kos aper ea??
erm..
suntikan aper tuh?
takkan junior kne amek suntikan??
pelik2..huhu

jom bace entri terbaru nas klik:

rahsia gadis mesej lucah terbongkar

::dAuZsHaNLeY:: said...

yup,UPM...
Bac. Sc. Horticulture...
xsemua junior dpt suntikan...
certain course je...
course2 yg pakai machine, peralatan2 besi, mcm pertanian, landscape, engineering...
katenye, suntikan ni utk kancing gigi...

cik panadol said...

syoknye kalo dapat masuk study blk...

::dAuZsHaNLeY:: said...

cik panadol: cik panadol dah abes stdy ke?? dulu stdy mane?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...