Friday, May 27, 2011

Pulau Langkawi, percutian yang menyeronokkan!

assalamualaikum!
entry ni, nk story time aku kat Langkawi arituu...
eh, dah lama aku g menjejak kan kaki kat pulau Langkawi ni...
last aku g, darjah 4 ke, darjah 5 ke, ke darjah 6?
sampai aku pon xingt last time aku g langkawi...

ktorg gerak dalam kol 10 cemtu,
sampai jetty kuala perlis dlm kol 6 pagi...
lama kan?
ferry kol 8pg,
masa yg ade digunakan utk solat dan breakfast,
sampai2 je pulau langkawi,
ktorg dibawa menaiki bas ke kedai/tempat buat minyak gamat,
pastu,
g Kilim Geopark...
best,
kat situ ktorg diberi peluang melihat peliharaan ikan dalam sangkar,
bagi makan ikan pari, pegang landak laut, bagi makan ikan sumpit,
masuk gua kelawar, bg makan burung helang...
mmg seronok giler la...
xtau nak digambarkan cane dah...
cewahh..

pastu,
dah petang tu baru la kami dibawa ke tempat penginapan,
dip pantai chenang,
Nadias Inn Comfort...
pas dah rehat ala kadar,
petang tu jugak,
g mandi kat pantai chenang...
dan ber-banana boat sampai tengkuk aku terseliuh...
malam tu jalan2 lak lagi area pantai chenang...
memang menggunakan masa yg ade utk 
menikmati keindahan langkawi..

esoknya,
hari hujan...
plan tetap diteruskan iaitu island hopping...
hujan2 pon tetap redah je...
g Tasik Dayang Bunting
pastu, pulau beras basah kot,
pastu bagi makan helang lagi..

petang tu pulak jalan2 lagi kat area pantai chenang...
malam ade bbrp majlis yg di-combine-kan...
xpe, kalau aku rajin next entry cter pasal majlis tu,
then,
jalan2 kat pantai..
menghirup udara malam pantai pulak..
esok paginya,
dah kemas2,
pergi jugak la,
beras terbakar,
pastu terus ke Kuah utk shopping segala...
aku xbeli benda lain lah,
coklat je yg aku beli...
habis dalam rm90.++  gak lah utk coklat shj...
member2 yg lain ade yg beli segala macam pinggan mangkuk...

sampai kuala perlis dalam kol 4.30 ptg..
pastu terus ke Padang Besar...
konon2 nak sambung shopping...
sampai2,
byk kedai dah tutup..
cheh..dah lambat...hampa...

aku ade la sket buah tgn ntok korg ni,
jom usha gambar2 dan ade 2 video yg best...
wajib tgk!




minyak gamat yg tgh dimasak...boleh celup tgn, tp xmelecur...


Kilim Geopark..

naik boat...best!

nak bagi ikan pari makan...

nampak tak landak laut tu?

pose kejap...

video
ni video time bagi burung helang makan...byk!

di Gua Kelawar..

dalam gua kelawar..

sebelum menaiki banana boat...

bergambar jap..

lagi..

jalan2 dgn pengetua kolej, Dr. Fatimah...tiba2 dia ajak makan seafood,
rezeki..haha..
eh, ade pub! lalu depan pub ni dah bau arak..ish2..

Dayang Bunting!

celup kaki, main dengan ikan keli yg manja...

video
video ikan keli yg manja..haha..jom tengok!

mandi jap kat pantai pulau beras basah...

kat mana ntah ni..

pantai Chenang diwaktu malam..

masa utk pulang...

kat siam...haha..kat Padang Besar lah...
itu saja..
enjoy!

6 comments:

iedaurora said...

bulan depan ieda pegi langkawi, tak sabo dah tengok pica nie...

♥ SWEETSYAZA ♥ said...

lamanya tak g pulau langkawiii..rinduuu!!!

mufaz said...

huhuhu.. mst best kan...

HURUN AIN said...

gatai x nk p..sape suwoh...

ontell said...

best2.......hahahha...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.


Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...