Tuesday, June 7, 2011

My Part Time Job @Secret Recipe!

assalamualaikum...
ohmaigod!
dah berhabuk dah blog aku ni...
almaklumlah,
aku dah keje..
part time je pon...
kat mana?
Secret Recipe (SR)...

first time kot aku kerja...
aku apply kat SR ni je..
bajet2 dapat la kan..
tunggu punya tunggu,
hari ke-5 baru dapat call,
petang tu jugak masuk kerja...
memang rezeki aku kot hari tuu..

aku kerja ni ade la objektif nye..
haha..gaji tu satu hal,
walaupon xseberapa..boleh laa...
tapi itu bukan tujuan utama...ceyhh..
haha..nk carik experience katanya..
disamping mengisi masa cuti sem ni..
so far, ok laa...
staff sume best,
dah seminggu lebih dah aku kerja...
oh ye,
mula2 aku di offer keja kat kitchen,
pastu, supervisor tgk aku cam efisyen keje kat depan,
hahahaa....
so, dapat la service staff...
jaga cake counter,
amk order, hantar order, kemas2 sume...
kadang2 tu boring gak kalau customer kurang,
sendu je la kat SR ni...
kalau ramai, sampai xcukup tangan dibuatnye...
btw, xbyk gmbr yg aku boleh pamerkan...
ni je yg ade..

ni la yg aku pakai tiap2 hari...
nama aku pon dah tukar..haha..bengong..

barista..ade gak la tolong2 sket kat sini..
tak expert lagi nk buat air..


ok lah...
tu je kot...
nak tdo dah..
letih, tadi ramai customer...
fuhhh...

p/s: semoga aku bersemangat utk bekerja pada hari2 berikutnya..amin..

8 comments:

padle said...

nnt aku serang ko k..secret banting kan?hehe

::dAuZsHaNLeY:: said...

padle: alamak! hahaa...datang la..bawak duit extra..boleh aku tumpang skali...hehe..

✿ CikCimi said...

wah dah dpt part time ea.
adoi xtaw nk cr part time kat mane. =.="

~fatin~ said...

pergh snang gile tmpt ko..ak x dpt2 lg keje..btw nti nek cuti sem..rmi la yg kaye raye...tmasuk la ko..haha...harus blanje nie..

Buck Syah said...

Nice blog. Followed :-)

::dAuZsHaNLeY:: said...

✿ CikCimi: aah..carik je..dpt la tu nt..=)

~fatin~:tu laa..alhamdulillah la..xde la sampai kaya raya..xseberapa pon gaji nye..

Buck Syah :waahhh! bf retiss followed! hahaha..serius terharu! hehe..thanks bro!

Amanda Sasha said...

bagi chesse cake . heheh =P

nabilah ahya said...

Emm tumpang tanye. Kalau nak mintak cuti senang x ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...