Thursday, June 30, 2011

Menyesal Tengok Filem Rasuk!

assalamualaikum!
semalam,
kawan aku merangkap supervisor aku kat tmpt keje
ajak aku tgk wayang...
so, aku pon ikut je lah..
lagipon dah lama aku xg tgk wayang...
last aku g tgk cter Big Momma 3...
plan nak tgk cter hantu siam tu,
Ladda Land if i'm not mistaken,
tapi,
sampai2 je kat kaunter tu,
tgk Ladda Land xde...
hmm..
aku pon satu,
tak check kat website dulu...
pakai redah je..

ktorg pon dah xtau nak tgk cter ape,
tiba2,
member aku tu kata Rasuk jom!
aku pon bersetujulah..
aku mcm xkesah je,
mungkin sebab kempunan nk tgk Ladda Land td,
tgk la cter hantu melayu...
fyi, aku xpernah tau pulak ade cter ni...
Karak tu tau laa...



bila dah masuk panggung je,
tgk org brp kerat je,
hmphh...
dah tau dah...
mesti xbest cter ni...
skali tgk mmg pon...
menyesal aku..boring giler cter ni,
slow,
pastu asyek nak bercium je..
heh..
baiklah aku tgk cter Transformers ke,
Green Lantern ke, Super 8 ke,
seriously mmg menyesal!




so, pengajaran yg aku dapat smlm,
check dulu kat website or newspaper,
pastu jgn tgk cter yg kte xtau,
next, fikir betul2 sebelum buat pilihan...
kesimpulannya,
filem Rasuk memang boring, xbest!
sekian..


p/s: sampai sekarang rasa menyesal...

22 comments:

TeAqArH said...

x penah tgk cite seram melayu kat wayang...cite melayu pun jarang..sbb bile da tgk.mst menyesal

::dAuZsHaNLeY:: said...

TeAqArH: sy xkesah pon cter mlayu ke, siam ke, spanish ke, omputih ke,
sume sy tgk..tp yg ni mmg btl2 xbest..

TeAqArH said...

tqah pulak jenis memilih cite,..x suke la..lau tgk..pehtu x best..mmg haru la kan

Miss Y and Her World said...

wah!!!ada adegan bercium? susah ar nak tengok cerita seram melayu yang best. sometimes tu hantu nya banyak sangat sampai jadi tak real.

Fida Ibrahim Dimalukan Dalam Rancangan Bang Bang Boom

cinta_lovato said...

ok... xkan tgok filem ni.... memang filem hantu melayu tah pape tah.... but adegan cium 2,i like... huhu,gatal sungguh -)

::dAuZsHaNLeY:: said...

TeAqArH:tu laa..malang lak nasib aritu..

Miss Y and Her World: adengan nak bercium je..tp xde la dia tunjuk cium betul2..kalau ade sure dah kena banned awal2..haha..cter hantu indon seram tak?

cinta_lovato: yah..please don't..haha..jahatnye aku..hamboih, suke eh cium2 ni? hahahaa... =P

SyaficqaHamdan said...

cite mlayu yg aku xpnh nyesal tgk 3 je!

merong, nurkasih n kl gangster. ngah3.

3 cite nie je leh consider cite mlayu maju. yg lain hampeh.

Abang Stalker said...

beb,bercium je ke byk?wah..ini sudah tidak bgs.cm mn la abg nk tgk cte hantu melayu.mcm ni la jln cte dia.ntah apa2 -.- bkn nk mengutuk.tp hrp di pertgkatkn mutu lg.

::dAuZsHaNLeY:: said...

SyaficqaHamdan: antara 3 tu, merong je yg aku dah tgk..yg lain xsempat lagik..

Abang Stalker: xde la dorg tunjuk aksi bercium tu..gedik2 hampir bercium cemtu laa..betul tu abg stalker! dorg perlu berubah..

Atiqah Wadiah said...

citer seram melayu mmg x best..cerita seram thia br bez..cam real..huhu..mmg x tgk lar karak pasni..hehe :)

Atiqah Wadiah said...

mmg x kan tgk lar citer rasuk pasni..citer antu melayu mmg x bez..ngarut jerk byk..huhu

liya07 said...

heheeh...crite melayu cam tu lak ae...ngankung sedap lak..huuhuh

Amira Chan said...

aku plak menyesal tgk Karak. T.T

m&m's said...

hahaha. citer melayu kene tgk dulu yg betol2 meletop baru puas tgk. kalo x wat rugi jek. huhuhu

::dAuZsHaNLeY:: said...

Atiqah Wadiah : aah..

liya07: ngangkung sebab komedi seram..bukan pure seram..

Amira Chan:xbest kez? aku bru nk tgk kat youtube cter karak neh..

m&m's: yup..kalau tak, jd cam ni lahh...

zaidah said...

ye ker tak best tengok kat tv macam best...

Aman Ibrahim said...

x best ker? even main jerit2 pown x der? hahahaha..

next time, check dulu b4 pilih haha.. supposed tgk transformers la dauz

::dAuZsHaNLeY:: said...

zaidah: erm, dah kluar tv eh? cter dia slow laa..xbest pon..

Aman Ibrahim: xbest la man..jerit2 tu ade, tp cam xkena...tu laa, ingt mmg nak tgk transformers..

.ShazaSulaiman. said...

green lantern best ! effect power . kalo tgk 3d memg terkejut n terbeliak biji mata . lg pun humour die boleh thn . satu panggung gelak .

btw kalo nk tgk crite antu kat panggung , better tgk crite antu thailand . haha tu memg thp jerit punye . last crita antu thai yg sy tgk "coming soon " tu memang tabikla.xpenah jerit dlm panggung tp memg jerit bile tgk cite tu . haha .

::dAuZsHaNLeY:: said...

.ShazaSulaiman. : yeke? ade humour gak eh? xtau lak.. mmg nak tgk cter antu thailand pon..tp kat situ xde la pulak kan..hmm..btw, thanks..

:-) said...

salam, mmg citer rasuk boring giler n jalan citernya budak sekolah pun bole wat skripnya n jalan citernya....penonton x ramai, pastu mcm tgk drama biase2 kat tv.... menyesal kalo tau tgk citer hantu siam tu.....nyesal2....nasib baik hari rabu dpt tiket murah....

::dAuZsHaNLeY:: said...

:-) : yup, setju sgt! tp aritu tiket rm11...mmg panas je...=.="

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...