Saturday, June 11, 2011

Cerita Kek Pedas dan Menu Baru di Secret Recipe!

hai, assalamualaikum..
selalunye, nak update blog xde idea..
ari ni rasa cam nak tulis byk sgt...
mencurah2 idea dtg...

entry kali ni,
aku nk cter pasal kerenah/perangai2 customer kat tempat aku keje ni...
almaklumlah...dah bekerjaya sekarang ni...
hahaha..padahal partimer je...
xkesah lahhh....

ok lah,
dah dua minggu aku kerja ni,
mcm2 perngai/ kerenah customer yg dtg SR ni...
ade yg ok, ade yg tak..
biasalah tu kan...
kalau hari2 semua pelanggan sama je perangai,
bosan lak kan?

ade satu hari tu,
time aku tgh jaga kat cake counter,
pastu ade la suami isteri ni dtg,
dalam lingkungan 40-an kott...
pastu pilih kek nak beli...
sedang si isteri dok asyik memilih,
yg suami dia tiba2 tanya,
"dik, kek pedas ade tak?"
aku pon terkesima sekejap...
nak tergelak ni..
tapi tahan dulu...
dengan tenang,
aku jawab,
" takde pakcik, kalau kek kurang manis ke, kek yg masam2 sket ade laa..."
pakcik tu pon diam tanpa respon...
pastu,
aku pon rekemen lah kat pakcik tu,
"pakcik, kalau nak yg pedas2, ni spicy chicken cornish ada laa..tapi xde la pedas sgt..."
pakcik pon menjawab...
"oh, xpe lahh.."
pas isteri dia dah settle beli semua,
dah keluar kedai,
aku ngn member2 kat cake counter tu pon bantai gelak ramai2...
serius lawak time tu...
pastu aku terfikir,
pasni boleh la cipta chili cheese cake,
takpon black pepper cake...
tapi ade ke org nak beli?
hahahaaa...

boleh ke kombinasi ni??


oh, btw...
start next Monday (13/6/2011),
SR ade menu baru...
sempena rancangan Dapur Selebriti Knorr kat TV3 tuu...
kalau korg tgk tv3 ade iklan pasal rancangan ni..
menu2 ni akan bertukar2 pada setiap bulan,
mengikut jenis menu yg dimasak oleh selebriti yg terlibat...
xsilap aku,
this coming monday,
start dengan menu khai & rosma dan shasha saidin...
aku xbrp nak ingat ape nama menu tu,
nak tau jom ke SR berhampiran anda..
cewaahh...promosi sket...

time ni khai ngn rosma ni baru je sampai..nak letak kat luar,
belum masanya lagi..so, ktorg pon cam jakun tgk dorg ni..
tu yg sampai posing2 ngn replika ni...hahah..time ni tgh xde customer...
ape lagi..eh, ade pon nama menu tu kat gambar dorg ni..

ni satu lagi...shasha saidin dan adik beliau..wholemeal cake..


ok guys...
till the next post!
bye...

4 comments:

pauline said...

hahaha.. agak2 mcm mn rasanya kek pedas.. XD

^baju kurung^ said...

kek pedas?hahah, cam pelik je

padle said...

bile la aku nak dtg sr ni..bz je manjang...

::dAuZsHaNLeY:: said...

pauline: entah laa..sedap ke tak, agak2?

^baju kurung^ :memang pelik..tu yg nak tergelak tuh..haha..

padle: aku tunggu jugak..mana lah si padle ni...xdtg2 pon..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...