Sunday, November 21, 2010

MAHA 2010

salam semua!
kesian la tengok blog ni asek entry yg sama je setiap kali bukak...
sebab xtau nak update pasal ape...
kadang2 pelek gak tgk blogger2 lain sehari je 4, 5 entry...
giler lah...
mesti mencurah-curah idea mereka..
aku ni,
nak tulis entry ni pon kena mundar-mandir
sambil berkerut-kerut dahi dulu,
baru dapat idea...*haha...tipu!
ade tips tak, cane nak dpt kan idea yg mencurah2 tu?
ok, cukup untuk itu...

sebenarnya,
aku nak ajak korang semua pergi ke MAHA 2010...
MAHA stand for Malaysian Agriculture, Horticulture, Agrotourism...
MAHA International 2010 ni berlangsung kat
MAEPS= Malaysia Agro-Exposition Park Serdang...
pada 26Nov-5Dis ni..
acara ni 2 tahun sekali,
dapat sambutan yg hebat pada tahun sebelumnya (2008)..

aku sendiri xpernah pergi lagi
sebab 2008 still belajar kat penang,
so, rasa nya tahun ni nak pergi lah...
sebab aku pon amk Bachelor Sc. Horticulture kat UPM tu,
rasanye tak rugi kalau aku pergi sana...

ada ape kat MAHA 2010 ni?
segala macam pameran, bengkel, seminar, jualan etc...
xsilap 28 buah negara join MAHA 2010 ni...
kpd sape2 yg berminat dlm bidang pertanian ni,
this is the time!
pertanian ni bukan setakat pokok sayur, buah, bunga,
korg nak jumpa lembu? kambing? ikan pon ade...
so, boring2 cuti sem + cuti sekolah ni xtau nak pergi mana,
xrugi pon..jom la, jom la, jom laaa...hahaaa...
ayuh kita ke MAHA International 2010!
for more info,


see you there!

17 comments:

nana said...

yeah nak pegi! nak pegi!

TheShida said...

lor...student upm? sy alumni sudah...sedih tahun ni xdpt ke MAHA.. dh keje xmcm ms student dlu. sobs T_T

MyZone~theUn4given said...

jom pegi sana....cam best jer MAHA tu..mesti byk bunga2..hihihi

balqis said...

best eh MAHA?
he.

hani syahida said...

memang best...jom jom..mesti p..tp nek moto ja..nek keta parking mahal ;-)


bekas Upm..dan masih di sini..huhu

::dAuZsHaNLeY:: said...

nana: jom nana!

TheShida:oh, hai akak! hahahaa...boleh je nak pegi...kan 26/11-5/12..

MyZone~theUn4given: mesti best punyer! bunga2 tu mesti la ada...jom2..

balqis : best laa...jom2..

hani syahida: jom! ye ke? kolej mana? course? hahahaa...

man yusoef said...

uish MAHA..dulu last MAHA tahun 2008, time tu aku 2nd year kat UPM

::dAuZsHaNLeY:: said...

man yusoef:oh, ramai senior2 UPM yg komen kat entry maha ni...hahahaa...
skng ni aku lak 2nd year maha 2010...
final year bro?

kella said...

yes.. yes.. ini memang ada dalam agenda minggu depan tau! mesti pergi tau tempat ni! byk ilmu dan info boleh dapat..

dauz...sebenarnya nak update ni tak perlu kaw kaw perah otak nye.. asal ada apa terlintas di hati atau depan mata dah boleh cerita cerita pastu olah2 ler kasi best.. hehhe.. contohnya persekitaran ke hal keja ke, bangun pagi lupa gosok gigi ke..hahaha..

ckp pandai.. diri sendiri pun kadangkala memang buntu bila time nak hapdet.. hehee.. ;p

kella said...

yes.. yes.. ini memang ada dalam agenda minggu depan tau! mesti pergi tau tempat ni! byk ilmu dan info boleh dapat..

dauz...sebenarnya nak update ni tak perlu kaw kaw perah otak nye.. asal ada apa terlintas di hati atau depan mata dah boleh cerita cerita pastu olah2 ler kasi best.. hehhe.. contohnya persekitaran ke hal keja ke, bangun pagi lupa gosok gigi ke..hahaha..

ckp pandai.. diri sendiri pun kadangkala memang buntu bila time nak hapdet.. hehee.. ;p

mahfudzah said...

waaaaaa..bestnyeee maha..best..nk pegi..thanks for info!:)

Zulfahmi Abidin said...

pasal maha tuh.aku tak interested pon nk pegi.tapi kalau ko nk tahu mcm mane dapat idea menulis......ko rajin2 lah blog walking then bace entry org.dari situ kau akan dapat idea.okey bro.chow dari sini..weeeee

Terkini:
1. Macam Mana Kalau
2. Fakta dan Auta
3. Muka Cantik Soalan Bodoh Yang Kau Tanye

Fyzal said...

best ke MAHA tu??

::dAuZsHaNLeY:: said...

kella:betul2 kella...thanks for ur idea...see u there!

mahfudzah: most welcome!

Zulfahmi Abidin: thank you very much for ur comment!

Fyzal: sape yg berminat pasal agriculture mesti dorg rasa best...sape yg tak tu, boring lah kot..hmmmm...

hans said...

aku xpernah pergi lagi weih

P/S : Mat Rempit! Kawan Mat Rempit! Wayang! Terkejut!

::dAuZsHaNLeY:: said...

hans: nak pergi tak? jom..

~fatin~ said...

wey ko nk g bile..
nk ikoooottt!!!1

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...