Wednesday, January 11, 2012

Voucher Buku 1Malaysia.. Jom Shopping!

assalamualaikum..
bagi student2 IPT, korg dah dapat belum voucher buku 1malaysia?
macam aku kat UPM ni dah dapat dah voucher RM200..
tapi aku ade dengar ade U yang belum dapat lagi..
so, bersabar je lah eh?

semalam aku dan rakan-rakan seperjuangan pergi ke MPH Alamanda Putrajaya,
untuk apa?
untuk menebus voucher buku tu la..
sebab apa aku terus terjah kat MPH?
sebab aku ade terbaca satu link kat fb, katanya akt MPH boleh pakai voucher tu..
ok, tips pertama:
tanya dulu sebelum pakai voucher tu..
macam semalam ktorg tnye dulu kat cashier tu..
"kak, voucher ni boleh pakai tak?"
"boleh, beli ape2 buku dgn alat tulis except majalah.."
ktorg pun happy sebab mmg betul2 boleh pakai voucher tu..
ape lagi, masing2 pon excited lah mencari barang2 yg hendak dibeli..

tips kedua:
guna voucher tu secukupnya..
maksud aku, kalau nak pakai satu voucher RM50 tu,
make sure korg beli barang2 cukup2 sampai RM50..
kalau tak rugi lah..
sebab cashier tu xkan pulang balance duit,
so, kira burnt..
kalau lebih takpe, tambah lah duit sket..
mcm semalam ktorg mmg plan nak cukupkan voucher tu..
tapi terlebih 70sen..
tp takpe, jgn kurang..
sebenarnya dalam seronok2 menghabiskan voucher tu,
susah jugak nak menghabiskan nya..
RM 4 je lagi..nak beli ape ye?
macam tu lah lebih kurang..

macam semalam, 
aku tak habiskan semua voucher RM200 tu..
aku pakai RM 50 je..
so, jom tgk gambar2 yg sempat snap semalam..


ni la antara barang2 yg ktorg rembat! kau tengok perempuan tu,
komik je banyak! haha...

alat tulis, novel etc..hp tu saje ngada-ngada dok dalam tu.. 

tengah kira nak cukupkan voucher..kurang ke terlebih.. 

buku2 yang si Zam tu pegang je dah nak dekat RM 100... 

aku habiskan sekeping ni je..

ok people!
thats all..
till the next post!
bye..

5 comments:

a bLoG 4 aLL nOteS said...

kat kedai buku area mane bro buat bli novel tu

::dAuZsHaNLeY:: said...

a bLoG 4 aLL nOteS: kedai buku MPH kat alamanda putrajaya~~

Sharinginfoz said...

kalau dapat tiap2 tahun lagi bagus

::dAuZsHaNLeY:: said...

Sharinginfoz: syok jugak!

Nia A. said...

fine la aku xde! |:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...