Tuesday, January 31, 2012

Berseronok di Kem Saujana Asahan, Melaka!

assalamualaikum!
ade satu story yg agak lama pending nak cerita..
pasal program kolej aku beberapa minggu lepas..
Kem Pemantapan Organisasi (KPO)..
ktorg buat kat Kem Saujana Asahan, Jasin Melaka...
tempat ni Majlis Sukan Negara (MSN) yg punya
dan terletak area kaki Gunung Ledang...
ktorg tidur dalam dorm,
dalam otak aku fikir,
oh dorm..
mesti satu dorm dalam 20 org,
katil double decker dan berkipas..
tapi dorm ni,
satu dorm 6 org je,
ade aircond ok!
toilet ade heater,
single bed, oh sangat selesa!

aktiviti-aktivitinya pon syok..
selain games yg kawan2 aku conduct,
ade jugak aktiviti yg termasuk dalam package kem ni,
high ropes, flying fox, repelling dan night tracking.
semua aktiviti ni aku xpernah buat lagi..
high ropes, flying fox dgn repelling ni memang gayat lah,
tapi sangat seronok!
serius tak tipu..

satu lagi aktiviti yg aku suka,
night tracking..
night tracking ni aktiviti jalan pada waktu malam..
ktorg berjalan dalam hutan kaki gunung ledang,
since aku pernah rasa daki gunung Brinchang dulu,
so, kira ok lah aktiviti ni,
xletih sgt sebab kat area bawah2 je..
beza nya cuma jalan pada waktu malam..
syok lah.
masa kat brinchang dulu, xkena pacat..
kat sini memang kena lah..
nasib tak banyak..
fasi yg bawak ktorg berjalan dalam hutan tu kata,
ktorg tak bernasib baik sebab,
tak terserempak dgn binatang2 liar dalam hutan tu..
kalau tak, boleh jumpa landak, pelanduk etc..
ok, jom tengok gambar2 yang ada!
oh, gambar mmg tak ikut sequence~

bbq time!

repellent..

masa untuk pulang ke kolej~

 kerang bakar, spicy one.. ;)

ini high ropes, gayat ok..

boys.

happy faces..

lepas main game bertepung..

masing2 dah disaluti tepung!

pemandangan gunung ledang..
thats all!
till the next post,
bye!

like kalau suka! ;)

3 comments:

NUR NAIM BT GHAZALI said...

kem ni memang best
kitorang mula-II pg pon ingat ddk dalam khemah or dorm
rupa-IInya macam dalam hotel.^_^

NUR NAIM BT GHAZALI said...

kem ni memang best
kitorang mula-II pg pon ingat ddk dalam khemah or dorm
rupa-IInya macam dalam hotel.^_^

::dAuZsHaNLeY:: said...

NUR NAIM BT GHAZALI: setuju! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...