Sunday, April 25, 2010

haiya cik siti olang manyak cantek...


oh, memang xsabar nk update entry kali ni...
tp kena update kat rumah lah...
laju sket kot internet...

hari rabu lepas,
aku tersangat2 lah excited, teruja dan segala perkataan yg membawa maksud yg sama...
kenape???
sebab aku dapat bertentang mata dgn penyanyi yg paling aku suke,
dari dulu sampai skng...
Dato' Siti Nurhaliza...
oh sungguh...
dalam penyanyi2 yg ade, aku masih setia meminati beliau...
aku xkesah pon org nk ckp ape pasal die,
bg aku dia lah yg terbaik...
sebab dia best...

oh ye,
cane aku boleh jumpe ngn die?
aku g rakaman program 'Dihati...Siti Nurhaliza'...
kat Sri Pentas 2,
Plaza Alam Sentral  (PAS) shah alam...
program ni ntok hari raya nt...
hari raya pertama kat tv 9...
g sane naek bas UPM...
cane UPM boleh dijemput, aku kurang pasti...
tp, bila dpt offer g rakaman tu,
mmg xfikir 2 atau 3 kali lah...
yg best nye,
tempat duduk kami mmg di reserved kan kat dpn stage tu...
haruslah seronok...

dalam studio...


penonton mlm tu..

oh ye...
konsep program ni adalah evolusi muzik...
dari zaman 60an sampai lah 90an...
dan artis2 jemputan utk mewakili zaman2 tersebut,
jefrydin (60an), hail amir (70an), mus-may (80an) dan nora (90an)...
dan siti berduet dgn penyanyi2 ni...

memandangkan program ni adalah rakaman,
ia agak berbeza sket dgn program live,
yg aku dpt tgk time AJL dulu,
agak berbeza la...
sbb, kalau ade salah sket je,
ulang bailk...
cth nye, kalau salah nyanyi, salah dialog, tersasul ke...

rakaman kan,
mesti dorg nk settup stage tu ikot zaman...
so,
time break tu la, siti layan audience...
dia mempromosikan produk kecantikan terbarunya...
simply siti...
time tu die tnye soalan...
"berape warna lipstik yg dikeluarkan oleh simply siti?"
b4 tu ade dpt flyers pasal produk die...
time tu gelabah la nk carik jwpn,
okeh dah dpt..
aku angkat tgn lah...
then siti pon panggil,
"haa.. yg baju merah tu, meh sini..."
"ok, apa jawapan nye?"...
"tiga?"...
salah...
dgn konfiden aku jwb...
bila tgk2 btl2 kat flyers tu,
3 kaler tu kaler blusher, bkn lipstik...
mane la saye nk tau mende2 ni...
ah, lantak! janji dpt naik stage...hehehe...

oh siti...



hehehe...

persembahan mlm tu mereka nyanyi lagu2 popular masing2...
dan last skali baru lagu raya...
tp xfeel sgt pon sbbxrasa nk raya pon...
b4 start program tu pon, penerbit ade ckp,
ni la program rakaman raya paling awal die pernah buat...
agak la, awal kot..

artis yg menjayakan program ni..

siti & hail amir...

siti & mus...

nyanyi seloka hari raya...

dah habes rakaman...layan peminat..

ahaa...
ade satu peminat fanatik siti ni...*lebih fanatik drpd aku..
siti panggil naik atas pentas...
pastu die mintak nyanyi...
kami sume panggil die 'akak' bunga...
bila da nyanyi,
amek kau, suara jantan yg kluar...
'sedap' kot...
heheh...
mmg die kena bahan je la...

ni dia...nk tgk lebih dekat, zoom lah...

ok, aku baik...korg xyah zoom...ni dia 'kak' bunga...bukan gadis
yg pakai baju kurung bunga itu...itu kawan saya...tetapi akak
yang di sebelahnya...ayu bukan? =)
nmpknya kawan saya dah ada idola baru...

dah alang2 tu,
amek gmbr la ngn sape2 yg ade kat situ...
xsempat lak nk kejar saida..
dah hilang...
floor manager (FM) pon jadi lah...

kak sue yg best...FM malam tu...
dia ni pon pernah jd wartawan melodi..
baju kami same..hehehe...

oh, bukan setakat FM je...
suami siti pon jd mangsa....
dato' k...
meh, nk amk gmbr jap...


amk berkat sket...hehe..
kot2 la leh jd kaya raya cm dia..
amin..

mmg malam tu aku tdo senyum lah...
mmg best lah...
speechless...
oh,
jgn lupa saksikan rakaman ni nt...
katanya raya pertama...
tu je, bye!

terbaik!


3 comments:

~fatin~ said...

alolo...
hepy gile ko..
i like kwan kite da ad idola bru...
bgge mak ...
hehe

::dAuZsHaNLeY:: said...

haruslah..
hehe..
mati la aku kalau dia baca part tu..

s[y]azwa[n]i said...

klaka je la.tak bleh blah tido dengan senyuman...haha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...