Monday, November 2, 2009

5 tempat paling feymes kat banting~~

sebenarnye, dr pengalaman aku la kan...
orang masih xtau lagi, banting tu kat celah mane...
hmm...
susah gak nak jawab kan?
ye la, 2 thn aku kat perak,
setahun kat penang,
org slalu tnye,
"eh ko tggl kat mane?"
"kat selangor"...
"ye la, selangor tu kat mane?"
"kat BANTING, ko tau ke?"
"ermm...kat mane eh?"
haa...
ni yg malas aku nk jwb...sebab?
xtau nk jwb laa...

setelah lame jgk berfikir,
at last aku tau gak ape nk jwb bile org tnye banting tu kat celah mane...
berdasarkan servey yg aku wat dgn member2 aku yg ddk luar dr banting,
ni la tempat2 paling feymes kat banting, yg wat dorg tau kat mane lokasi ataupun kedudukan banting sebenarnye.....



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*tiru gaye capiq..hehe..

5 tempat paling feymes kat banting(omputeh kate landmark banting laa..)

nombor 1
rumah anak-anak Sidek
[keterangan: sape la xtau jaguh badminton negara?? kompom sume tau kan??lagi pon dulu2 kan ade kartun animasi 'anak-anak sidek'...dalam cter tu ade gak mention BANTING...selalu bile member tnye ko dok kat mane? aku ckp la kat banting...dkt umah anak2 sudek tu...tau x??
haa...tauu2siap angguk kepale lagi...]

nombor 2
pantai morib
[keterangan: aku rase xsemua org tau kot pantai morib tu kat mane? yg dorg tau port dickson...dorg xtau yg air laut port dickson tuu, same je ngn air laut morib neh...tp, ade gak dlm kalangan member2 aku tau pantai morib ni kat banting...maybe dorg rajen bukak google map kott..ni pon salah satu tempat yg aku akan mention ble nk kenalkan banting kat org..]

nombor 3
bukit jugra
[keterangan: alah, kat dalam buku sejarah kan ade mention bukit jugra...siap peta lagi...(tp aku xingat buku sejarah tingkatan berapa***sebab tu sejarah xpenah dpt A----jgn btau org laen tau!)tp mmg betul la, bile sebut je bukit jugra mmg dorg tau...haa..banting tu kat bukit jugra laa...]

nombor 4
the store banting
[keterangan: haa, korg jgn nk gelak eh?? betol...tmpt ni agak feymes! aku rase xde ape pon kt situ...tp cane org leh tau lokasi banting tu...mcm la banting je yg ade the store?! aku pon xphm laa..antara dialog yg dorg ckp..."ooo,banting? dkt ngn the store kan?? aku tau tuu.." da sah2 la the store tu kat banting, bkn nye dkat lagi...]

nombor 5
restoran tawakal
[keterangan: yang ni mmg aku pelek jgk...sebab? org2 banting je yg tau restoran ni kat celah mane...tu la...ari tu member aku tnye, ko ddk kat banting tu kat mane? pastu die tnye lagi...dekat ngn restoran tawakal tak? aku cm pending jap...aaa...dekat2...time pending tu aku tgh ingt balik lokasi sebenar restoran tawakal tu...hahhaa..die kate: aku penah makan kat restoran tu...aku rase cm terkejut gak la,sbb ade gak org luar dtg banting nk g makan kat restoran tawakal tu...]

hakikatnya banting belum lagi feymes...
biasala, banting kan low profile...
ape2 pon bating mmg best!

p/s: sape dok banting je la yg phm cter ni...aku rase aku da mcm duta banting da...heheh..sape yg dok banting tu leh la comment...nk tau gak ape korg kate pasal bende ni..heheh

10 comments:

tyratyra said...

haha klaka laa.
walaupun aku da ta dok banting,
tp yes,
banting mang besh ! ;DD

eka said...

yg banting tueeee, tym kami kt banting....

rase cm eeeee, bapak bosan banting nieeee!!!!!!!!

tp bler da merantau, rindu nyeeee kt banting...

hakikat kan?!

;D

Syafiqah said...

hahaaa...aku sgt miss banting wehh...

tp kan, kwn aku bese taw je banting tu kat ne..
dorg ckp pe taw, banting tu tempat yg ternak babi bnyak2 kan??

cam sioooottt je!!
cess...

mr.shanley said...

tyratyra:laa..ko da xdok banting ke??
xtau pulak aku...

eka: betol gak kdg2...xde org nk wat EYE OF BANTING ke?? letak la kat sebla sg.langat tuu..mesti best...hahah..

syafiqah:oit,capiq! koxyah nk miss2 banting...sbb? ko ade 4thn lagi kat sane...hahaha....nnti ko rindu skng, lagi 3thn ko mesti da rindu gler!
kwn ko yg ckp banting ternak babi tu, mesti die makan menatang tu kan??sebab babi banting sume fresh2..bab tu die tau..huhu...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cikgu Norazimah said...

dah jadi orang banting sebab kawen dengan orang sini..hehe. Btw, banting mmg best !

::dAuZsHaNLeY:: said...

Cikgu Norazimah: oo yeke? org mana sebelum ni? banting tinggal kat area mana?

Miss Awe Shop 2U said...

skrg banting dh mcm KL la..jem sane sni mne taknye org luar byk kje kat bnting tgk time raya jln lengang je..by the way banting pesat membangun,tmpt mkn byk..kopitiam byk..tepuk dada tnye selera..hrga pon x de mhl sgt..

::dAuZsHaNLeY:: said...

Miss Awe Shop 2U: yup, betul. raya je mesti lengang. tapi malam raya masih jem. sesak gila jalan.

::dAuZsHaNLeY:: said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...