Friday, November 6, 2009

kereta aku hilang weyh!

argghh..
kereta aku ilang!

cter nye bermula camni...
rabu ptg, aku drive la g UPM, coz esk pg tu aku ader last paper...
nak amk harta2 aku yg xsempat amk ari tu...
di pendekkan cter,
pas abes jwb paper tu,
pas aku pulang kunci bilik kat ofis,
dorg kate nk g jln2...
nk tgk muvie la, ape la...
aku cm bese la, aku mmg stuju kalo org ajk jln2 ni...
memandang kan aku tgh ade kete,*sebenarnye, dak 1st year mmg xboley bwk kete...
tapi pak guard tu geng aku maen guli kecik2 dlu,
die wat2 xnmpk je aku msk...heee..


nk jln2 mesti la tau nk g mane kan???
so, diskus ngn dak2 ni nk g mane...
sunway pyramid nak??
memandangkan ade meber aku ni xpenah g sunway tuu..
aku pon ok je la...
lg pon sunway tu xla jaoh sgt ngn UPM ni...
20 minit je kottt...

so, ktorg pon gerak la...
da smpai sane mule2 g beli tket...
cter JENIFFER'S BODY...
cter seram ok! tp ade byk adengan ***...
ok, pas abes tu g makan2...
then pusing2 jap pastu nk balik laa...

pas da byr parking kat mesin autopay tuu,
dgn rase konfiden nye,
kami g la tempat yg ktorg parking kete td iaitu kat CP2...
bermula la detik2 kesaspenan...
time parking dr carpark nk msk shopping complex tu, da tgk da tmpat parking tu,CP2...
sbb tu confiden jek...
da carik2, xde ponnn....
"weh, betol ke level ni?" "ntah, aku rase cm bukan je...."
"iyela, td kan kte parking dkt ngn car wash tu.."

"yeke?"

"ye la.."

boleh ke, sorg pon boleh xingt tempat parking td....
padahal da mention da alamat tempat parking td b4 naik lift tuu..
adoyai...

ape lagi ktorg pon turun level bwh, naik level atas...
mencari kete tuu...
xde pon...
xkan kene curik plak...
pastu member aku td ingt balik,
"td kte turun lift terus jumpe kedai 'forever 21' kan??"
"ha..jom g carik balik kedai tu..."
ktorg pon g la tgk peta minda yg ade kat c2 yg tunjuk kat mane kdai2 yg ade kat dlm sunway pyramid tuuu...
"haa...kat level G"
"ok jom!"

"haa..tu die"
ble masuk je dlm lift tu, dlm tu ade tulis level CP2 ngn CP3 je...
kat dlm lift yg sebelum ni, byk level...CP2 sampai CP7 xsilap...
ape lagi, mmg ktorg terus tekan CP2...
da sampai, carik2 jumpe...
yea2 da jumpe!
fuhhh...lega gler...
almaklumlah, ak da lame xg sunway pyramid...
last skali aku g c2 pas SPM kot...
lame kan???
heheh...
sebab ape xjumpe kete?
sebab ktorg carik kete kat area orange wing, padahal aku parking kat blue wing...
dekat 40 minit gak la dok mencarik2 kete neh....
seb bek xde org gelak...
mmg gler betol la...

moral of the story,
laen kali nk parking kete,
ingt parking kat celah mane...

lokasi kejadian~ sengal tol...

6 comments:

Syafiqah said...

hahaa..
kompem sengal!!
seb bek x ilang btol2 dol..
kalo x, mesti kne tibai ngan bapk ko..
then blog ko ney terkubur cmtu je..hahaa..
*bru la spooky cam background ko..*

mr.shanley said...

tau xpe...
mesti kene perintah berkurung nye..
tp kan kat sunway tu punye car park canggih..
mesti susah pencopet2 kerete nk mencopet...
kan3??

Syafiqah said...

btol2..hehee..
tp aku xsuke sensor yg keler merah (park penuh) ngan hijau (xde kete park)..sbb mesti merahhh je manjanggg....kalo de hijau, sume kete cam serbuuuuuuu!!!

~fatin~ said...

haha..
lawak giler!!!
ak da gla guling2...

Nawal said...

gle gempak ko pnyer tjuk..
haha..

mr.shanley said...

syafiqah:tp kan? aku g ari tu..byk je kaler ijau..heheh..weekdays kan? mane de org dtg..tp belah ptg ramai gak..

fatin:teruskan bergelak ketawa...

nawal:tajuk mesti la gempak ntok tarik perhatian org nk bace blog aku...hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...