Thursday, July 7, 2011

Contengan Jalanan...Latest From Hlovate!

assalamualaikum!
update time!
dalam sibuk2 bekerja ni* sibuk la sgt!
sempat jugak aku baca novel terbaru Hlovate..
'Contengan Jalanan'
tapi belum abes lagi..baru satu part,
kalau peminat Hlovate,
dah sah-sah korg dah khatam baca kan?
sebab novel ni ade dua part..
kira dua cerita dalam satu novel laa...

aku ni xde la giler/ minat sgt baca novel ni...
biasa2 je.
selalu aku baca novel ni time nak tido...
bed time story katanya..
beli novel pon jarang,
selalu pinjam kawan je..
sebab aku xreti beli novel..
haha..
tapi, yg Contengan Jalanan ni aku beli sendiri...
ntah, tiba-tiba rasa nak beli...
tu pon lepas coursemate aku btau Hlovate ade novel baru..
sebelum ni aku dah pernah baca beberapa novel Hlovate..
aA+bB, versus, tunas...
semua pinjam...

ok,
nak share sket ngn korg pasal novel ni tapi
part 1-FEND je....
sebab part yg satu lagi tu baru nak start baca...
cter ni mengisahkan seorang remaja yg sedang mencari erti hidup dia..
novel ni Islamic sket,
ade tafsir2 daripada surah2..
ade hadith2...
mengingatkan kita kpd Allah dgn cara yg santai...
ada part2 dalam novel ni yg buat korg tersentuh...
memang byk pengajaran laa..
ayat yg selalu diulang-ulang dalam novel ni:
The Man Who Decided To Change On The 12th Hour dies on 11th...
tau ape maknanya?
baca lah Contengan Jalanan..
nak cerita byk pon aku xpandai,
so, try la carik novel ni..


cover pon ade dua sides...

 tafsir dari surah2...

hadith2..

satu je aku punya..lagi dua tu pinjam..hehe..=P

itu saje...
till the next post!
bye.

7 comments:

padle said...

lame gak aku xmmbace novel..asek bz je manjang

::dAuZsHaNLeY:: said...

padle: amboi! bz apenye? stdy ke? hehe...

Nawal Atifah said...

aq baru katam ari tu.. (=

Ratu Tak Cantik said...

novel yang semkain up kan skrg..publisher die xdelah feymes sgt tapi since dia jadi penulis, mesti untung..anyway,Ratu tak eprnha baca mana2 pun..dgr2 je..kat MPH ade jual ke? reply la kat blog eyh, takut terlupa nak drop by sini balik untuk cek. :) tq!

::dAuZsHaNLeY:: said...

Nawal Atifah : ye ke? dah lama la ko beli novel ni?

Ratu Tak Cantik: aah..try la baca novel Hlovate ni.. kat MPH ade je jual...Popular pon ade gak..novel tu dauz beli kat MPH laa..selamat mencari! =)

hana said...

saye mmg suke bace novel..
hlovate mmg best..
=D

honeybeesyue said...

jarang jumpe lelaki suke bc novel. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...