Tuesday, July 19, 2011

Oreo Milk Shake! Nak Resepi?

assalamualaikum!
how are you today?
baik-baik saja lah hendaknya..

so,
hari ni aku nak share satu resepi dgn korg..
selalunya kek,
tapi kali ni,
minuman pulak..



since ramai yg berkunjung ke blog aku pasal nak tgk
resepi Oreo cheese cake,
macam gambar kat bawah ni,
so, aku rasa
nak share something pasal Oreo jugak...
bukan kek,
tapi Oreo Milk Shake!



sangat mudah, ringkas dan senang sangat!
kalau kat rumah korg ade bahan2 ni:
Biskut Oreo,
Susu/ fresh milk,
vanilla ice cream,
blender..
dah boleh buat dah...

mula2 korg sukat dulu susu dalam gelas yg korg nak letak shake ni dulu...
agak2 separuh cemtu,
pastu tuang dalam blender...
make sure blender tu bersih lah ye..
kot la sebelum tu dok blender cili ke,
dah jadi cili milk shake..
ok,
dah tuang,
masukkan ais krim pulak...
dalam dua skop...
nak lebih, letak lah lebih..
xde hal punya!
then masukkan biskut Oreo dalam 3 keping cemtu...
lastly,
blend until smooth...
naahh..
done!
simple kan?

biskut Oreo

fresh milk...bukan susu pekat ye!

ice cream...any flavor..

but usually, we use Vanilla ice cream!



ye laa..
bulan Ramadhan kan dah tak lama lagi,
saje la nak bagi idea utk waktu berbuka nanti..
amboi, advanced!
mesti best buka puasa dgn Oreo Milk Shake!
oh ye,
satu tips utk mengekalkan kesejukan Oreo Milk Shake ni,
simpan gelas/jug etc yg korg nak letak shake ni dalam freezer dulu..
about 15 to 30 minutes...
pastu baru tuang ke dalam gelas/jug tadi..
perfect!

itu saja..
till the next post!
bye!

10 comments:

Adam Idris said...

yang ni yang macam dekat secret recipe tu ye?
sedappp kot, tapi itu je dah RM8
thanx ye resipi, dah boleh jimat RM8, haha

::dAuZsHaNLeY:: said...

Adam Idris: shhh...nt bocor rahsia..haha..lebih kurang lah..welcome! try la buat, pastu update kat blog!

✿ cikcimi said...

yeaah! nak cubeee!

::dAuZsHaNLeY:: said...

✿ cikcimi: yah, u should try!

fadhdeela said...

mcm best jer!! nak try la :D

Meh singgah sini: Video Belakang Tabir Perkahwinan Farah AF2!

t!en SufI@ said...

nyum-nyum....=) teliuq!!

::dAuZsHaNLeY:: said...

fadhdeela: cuba lah.. senang je kan? lagi2 kalau minum time tgh panas..memang best!

t!en SufI@: teliuq? ape lagi? cuba lah.. =)

SENORITA ZATY said...

DAH TAW DAH DLU KITE KEJE SR TAW , EHHEHE

NuR 'aQiLaH said...

wah chef daus :P

::dAuZsHaNLeY:: said...

SENORITA ZATY: hahaa..sama la kita..

NuR 'aQiLaH: chef la sgt...hahaa..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...