Tuesday, August 2, 2011

Permulaan Ramadhan Yang Sedih...

assalamualaikum...
salam ramadhan semua..
lama jugak aku tinggalkan blog ni..
sorry guys!
laptop aku problem la..
hantar kedai...

macam mana puasa semalam?
ok tak?
semalam 1 ogos 2011,
genap setahun nenek belah ayah aku meninggal...
rasa sekejap je setahun...
semalam jugak,
nenek aku belah mak aku sakit tenat...
beberapa hari sebelum tu,
dia demam, semput, batuk2...
tapi semalam dia bertambah teruk..
sampai2 je kat hospital,
pakcik aku kata nenek aku dah tak sedarkan diri...
serius aku risau giler...

tak lama lepas tu,
doktor panggil, bgtau keadaan sebenar nenek aku...
dia kata nenek aku kena heart attack..
aku terkejut la..
nenek xde heart problem..
tiba2 je...
doktor kata mungkin ade strok jugak...
ya Allah...
sedih je aku dengar..  =(
masa tu dalam wad kecemasan lagi..
aku xsanggup nk tengok nenek..
malam tu jugak nenek kena transfer dari hospital banting ke hospital ampang..
katanya, kat sana ade pakar jantung...

malam tadi nak tidur pon susah..
asyik teringat nenek je..
risau sangat...
sekarang xtau la mcm mana keadaan nenek..
harap2 nenek dah stabil..
aku xdapat nak pergi hospital ampang tu,
sebab kena uruskan hal2 ka rumah ni...

hmm..
kat sini,
aku nak mintak jasa baik korg..
doakan nenek aku cepat sembuh...
tu je..
terima kasih...

7 comments:

Jay said...

semoga nenek awak sihat dan dilindungi allh...insyallah...ni semua dugaan allah...sabar ye..

::dAuZsHaNLeY:: said...

Jay: harap2 mcm tu lah.. thanks jay!

nas said...

lama gila gila xsinggah sini beb! hahahaha
╲╭━━━━╮╲╲╭━━━━━━━━╮
╲┃╭╮╭╮┃╲╲┃Selamat menyambut
┗┫┏━━┓┣┛╲╰┳ bulan Ramadhan
╲┃╰━━╯┃━━━╯╰━━━━━━ ╯
╲╰┳━━┳╯╲╲╲╲╲╲╲╲╲
╲╲┛╲╲┗╲╲╲╲╲╲╲╲╲.......

au berharap gak nenek awak sembuh.. amin...

amirah azman shah said...

smoga nnek awk cpt smbuh..
sbar bnyk2 eh..

Aman Ibrahim said...

Salam Ramadhan Dauz.. puasa penuh tau hehehe..

ikahjai@blogspot.com said...

askm..hai...aq ternmpk blog ko plak,so decided to throw some comment..nenek ko skt??it hurts right to see the situation??hopefully ko saba yerk..everythg will just fine..so,hrp nenek ko akn sembh soon...n happy ramadhan.. :)

::dAuZsHaNLeY:: said...

nas: lama jugak xdgr cter..haha..thanks beb! selamat berpuasa jugak!

Aman Ibrahim:salam ramadhan jugak encik Aman! oh, mesti penuh..insyaallah!

ikahjai@blogspot.com: wah, 1st time comment! xtau nk ckp cane..risau, kesian tgk nenek aku cemtu..yes, i really2 hope that she will get well..thanks anyway..salam ramadhan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...