Sunday, August 14, 2011

Ramai Giler Orang Shopping kat Sogo!

assalamualaikum...
pagi td lepas bgn tido je,
mak aku tnye,
nak g shopping tak?
eh?
terus segar je aku...
hahaa..
pastu mak aku tnye nak g mana?
sogo?
ok..

eh, pelik jugak..
sebab mak aku cam alergik sket kat sogo ni..
ye la..antara tempat selalu jam...
dah siap2 semua,
gerak la g sogo..
jalan ok la..
all the way dari rumah sampai la lah HKL,
smooth je...
dalam hati,
oh, xde org eh hari sabtu ni...

sampai2 je kat area HKL tu dah start dah...
slow je jalan..
plus, byk giler kereta...
dekat sejam lebih gak lah baru sampai sogo..
ayah aku dah bebel2 dalam kereta tu..
padahal dari HKL ke sogo bukan jauh pon..
dari luar sogo tu pon dah nampak org ramai seramainya..

parking penuh..
then parking kat bangunan CIMB seblah tu..
seb bek ade parking..
dah masuk2 sogo tu,
memang crowded giler lah..
sumpah ramai..
nasib baik mak aku xbising..
kalau tak, mmg hilang la mood nak shopping..


ramai kan? oh, sorry..kamera hp lah katakan.. 

ni satu lagi..


dalam ramai2 tu sempat gak lah membeli..
rasa cam xpuas hati je bila dah bersusah payah,
bersesak-sesak tapi xbeli ape2..
so, baik aku beli untuk menyedapkan hati..
ok,
dah settle semua...
nak balik laahh..

nak balik pon jam lagi..
adoi..
tension giler...
kat basement tu je dah nak dekat sejam...
pergi jam, nak balik pon jam...
KL, KL...
ayah aku siap cakap,
lain kali kalau nak pergi sogo,
pergi sendiri, tak pon naik train..
dia selalu jugak g area sini..
amk ubat atok aku kat HKL tu..
dia kata, xpernah dia tersekat dalam jam cam ni...
hahahaa..


byk pengajarannya..
dah..
nak sgt shopping situ,
amek ko..
hahaa..
dah tu saje kali ni..
till the next post!

15 comments:

padle said...

perfume murah x daus??

::dAuZsHaNLeY:: said...

haa...tu lagi satu benda aku xsempat tgk..tp nmpk cam byk je promotion..mungkin ade..eee..rasa cam nak pergi lagi..xpuas! hahaa..

myra yusreena said...

hoho..kaki sopink juge rupenye..hihi

aiman fanboy k-pop said...

fullamkk....terkejut beruk tengok org ramai.....mood nak raya..biasalah...kalo nak p shopping,blnja aiman tau?

jehanfrhin said...

wahhh.. mmg crowded abis la.. macam pesta dah.. agak2 ada budak2 yg trtinggal x kt c2?? hehe =P

::dAuZsHaNLeY:: said...

myra yusreena:biasa2 je..slalu window shopping je..tpi kali ni dah keje part time, ade lah duit sket nak shopping..tu yg best sket tuu..

aiman fanboy k-pop: memang ramai giler manusia kat situu..haha..jom shopping skali..

jehanfrhin: sgt crowded! nak jalan pon susah..mungkin ade..sebab mak bapak dorg sebok shopping..haha..

May Maisarah said...

pehhh..sogo tak pernah x ramai org..kalo lengang tu bkn sogo la jwbnye...adehhh....

~fatin~ said...

haha..daus..ko silap time..ko kene patut smpi sane kol 8.30-9.--..bru ko x jumpe jem..tp balik mmg x yah ckp la kan..ak g gak sbtu ri tue..heee..byk ah shooping nmpknye yeee..

SHAFIQ HASHIM said...

Ramainya..

::dAuZsHaNLeY:: said...

May Maisarah : hahaa..mungkin..tapi, walaupon ramai, nak je dorg shopping situ..da xkesah dah..asalkan dpt shopping!

~fatin~: mane la aku tau..aku kan dok desa..xbiasa la KL2 ni..hahaa..aku bgn aritu pon nk dkt kol 11.. tu yg lambat tu..

SHAFIQ HASHIM :ramai sgt..sesak2..

Hanie_Dew said...

memang takkan pegi la sogo. masuk masuk je orang dah asak asak. aih..kuar ah balek. bad mood tetibe.

::dAuZsHaNLeY:: said...

Hanie_Dew:hahaa..boleh je kalau nak pergi..kawan2 cakap, kalau nk pergi, weekdays..kurang sket org..

Hanie_Dew said...

my sister in law sanggup bangun awal then pegi diri kat depan pintu. sogo bukak kol 10. kol 10 dia dah tecegat kat ctu.ish3..

iPai said...

pergh .. ramai gila orang .. hmm, dah lama tak pergi sogo .. bila nak pg lagi ye .. uhuhuh

::dAuZsHaNLeY:: said...

Hanie_Dew: camtu la kalau nak pergi sogo! kena pergi awal..bukak2 je terus shopping!

iPai: giler ramai xingat! pergi laa..kalau nk pergi, kena gerak awal!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...