Friday, July 15, 2011

Floria 2011 Putrajaya! Best ke?

assalamualaikum!
so,
hari ni mau kasi update ini blog..
rabu lepas aku pergi pesta Floria Putrajaya 2011...
saje jalan2 cuci mata...
ye lah, hari2 tengok kek je kat SR tu
bosan jugak...
yelah, kata student horticulture,
haruslah aku pergi ke sana utk melihat benda2 baru...
exposure katanya..
padahal, jalan2 je lebih..
aku pergi dgn coursemate aku lah..
aku pergi pagi,
kalau malam lagi best,
ade bot2 berhias, lampu2, bunga api etc..

jalan2 sambil tengok bunga2 tu,
tiba2 teringat pulak ape nama scientific mereka eh?
oh, aku dah lupa nama2 tersebut yg pernah aku ingat satu ketika dahulu,
mcm mana lah bukak sem nanti,
xtau lah ape yg aku ingat..
nama2 kek pulak ke?
indulgence, NY cheese, choc banana...
oh, tidak.. =.="
dah jom lah tengok gambar2 ni...
tau korg malas baca..
nak tengok gambar je kan?
haha..
aku kat Holland..tulips as my background.. 


 bongsai pon ade...

 macam2 bunga ada..

 aku pon tak tau kenapa kaki aku terjingkit sket tu..apahal ntah..


 orchids...

 cantik tak?

 nice landscape!

 roses are forever!

 rainbow roses...aku tau cane nak buat ni..senang je..
atas bumbung pon tanam tau..

this is what we call vertical garden...plants are planted vertically..
suitable for limited or small areas..ok, dah ingat sket2 ape yg aku blaja..lol..

 kawan2 aku yg asyik melihat bunga2...

dgn clown..

aku xtau lah pokok ape ni...mcm periuk kera, mcm rafflesia pon ade gak..


ok lah kawan-kawan..
itu saja untuk kali ini..
till the next post!
bye!

p/s: aku rasa MAHA lagi best kot..aku rasa laa..

4 comments:

Adam Idris said...

waa bagus, budak horticulture
tau benda2 mcm vertical garden tu
saya pergi floria tu xtau pape pun , haha

::dAuZsHaNLeY:: said...

Adam Idris: haha..nampak mcm rajin kan...jalan2 je lebih tu sebenarnye..xpe, lepas dah pergi floria tu dah tau la vertical garden kan? atleast...:)

Rapunzel Cikilolo said...

jadi mamat bunge la... :)) gurau je...

::dAuZsHaNLeY:: said...

Rapunzel Cikilolo: haha..xdelah..biasa2 je..xdelah mat bunga sangat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...