Tuesday, July 5, 2011

Nak Makan Steamboat Tak? jom kat MAEPS!

assalamualaikum!
good day everybody!
entry kali ni ade kaitan dgn makanan sket..
ke banyak? hmm..
almaklumlah, aku kan suka makan!

ok,
korg pernah makan steamboat?
slalu korg makan kat mana?
Restoren Johny's?
amboi, nak kat Johny's je..
ni aku nak share kat korg sume satu tempat,
baik punye utk korg makan steamboat!
kat MAEPS Serdang...
xtau kat mana?
yg aku boleh cakap,
dekat dgn hospital Serdang,
seblah HQ Mardi,
seblah UPM seharusnya...
xpon kalau korg pernah pergi MAHA,
kat situ laah...
nak tau lebih lanjut celah mana tempat ni,
google lah sendiri! :)

lokasi dah bgtau,
kita cakap pasal harga pulak,
dewasa RM 19.90,
kanak-kanak bwh 12, RM 10...
dalam tu makan ape saje yg ada..
mcm2 jenis bebola,
dari fish ball, chicken ball, eh byk lah...
seafood?
haruslah ade...
ketam, udang, lala, kepah, segala adik beradik dia lah..
bila dah amk sume yg berkenan tu,
ah campak kan aje dalam periuk tu,
agak2 dah masak,
makan lah..
dalam periuk tu ade divider,
ingat jalan je ade divider?
kiranye, seblah utk sup biasa,
dan seblah lagi utk tomyam...
dah kering?
boleh refill...
xde hal punye!

tak cukup lagi?
rojak buah ade, nasi ade, kuew teow ade, mee goreng ade,
ais krim pon ade,
style pakai cedok sendiri...
ambik lah byk mana kau nak,
ABC pon ade,
style buat sendiri jugak,
letak lah brp byk kau nak letak,
mana yg kau suka lebih tu, letak lah lebih...
macam aku ari tu,
aku letak aiskrim atas ABC tu...
baru la special sket..
xde sape nak marah laahh..
air pulak?
dekat 4 jenis air lah..
tu yg sejuk,
yg panas cam teh tarik pon ade..
minum lah puas2...
dah habis? dorg refill bhai...
haha.. heaven tak?

dah dekat dua tahun aku kat UPM,
baru ni je dpt merasa...
plan punya plan,
asek xmenjadi..
but this time jd jugak..
tp, dgn family laa..
so, pesanan kepada sahabat2 aku diluar sana,
bila mahu layan steamboat ni?

oh ye,
waktunye dari kol 6ptg,
sampai kol 10mlm kalau xsilap...
ade dp flyers dia,
tp kat mana ntah aku campak...
ade ape2 pertanyaan atau kemusykilan?
tinggal kan di ruangan komen tu ye,,
jom layan gmbr2 ni jap...
xbyk pon..sbb sibuk makan.. =)



ni la yg aku cakap tadi tu...

see! byk pilihan kan? ni baru sikit... 

amek sket2 dulu..jgn tamak...

 malam tu ramai org gak lah..kenapa ntah..tnye pekerja kat situ,
dorg ckp xdijangka...

 ni yg aku cakap periuk tu ade divider..

 my uncle and cousins...

 aku pon kurang pasti ape benda sebenarnye ni..makan aje lahh..

nak sket? hehe..

ni kerja adek aku la ni...ketam nak makan udang...

itu saja utk kali ni...
till the next post!
bye...


10 comments:

dillaazman said...

cam sedap je beb! bolehlah wa pergi nanti~

::dAuZsHaNLeY:: said...

dillaazman: sedap! try laa...

KSWSK said...

sape yg kuat mkn mmg untung mkn kat sini..sape yg mkn ala kadar rugi...

DanieL AdiE said...

Pic last mmg comel..

::dAuZsHaNLeY:: said...

KSWSK: betul2..tapi kalau sekali sekala xpe kan? hehe..

DanieL AdiE : haha..mula2 tgk mcm ape je gmbr ni...tp, cam ok je..

Fathiah Hamim said...

sodap nampak. kelakar ketam eat udang.

dwaty said...

dah pernah pergi last year... punyala jauh masuk dalam... sampai sesat lagi... hehehehe

Aman Ibrahim said...

pergh variety gilerpilihan yg ada.. nak2!!!! kene pi nih.. kena habaq kat ayah haha..

Aman Ibrahim said...

pergh variety gilerpilihan yg ada.. nak2!!!! kene pi nih.. kena habaq kat ayah haha..

::dAuZsHaNLeY:: said...

Fathiah Hamim: sedap2..try lah!

dwaty: kalau yg xbiasa mmg sesat..agak tersorok sket tempat ni kan..

Aman Ibrahim: mmg byk giler! u should try..pi habaq kat ayah hang cepat..haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...