Thursday, June 30, 2011

Menyesal Tengok Filem Rasuk!

assalamualaikum!
semalam,
kawan aku merangkap supervisor aku kat tmpt keje
ajak aku tgk wayang...
so, aku pon ikut je lah..
lagipon dah lama aku xg tgk wayang...
last aku g tgk cter Big Momma 3...
plan nak tgk cter hantu siam tu,
Ladda Land if i'm not mistaken,
tapi,
sampai2 je kat kaunter tu,
tgk Ladda Land xde...
hmm..
aku pon satu,
tak check kat website dulu...
pakai redah je..

ktorg pon dah xtau nak tgk cter ape,
tiba2,
member aku tu kata Rasuk jom!
aku pon bersetujulah..
aku mcm xkesah je,
mungkin sebab kempunan nk tgk Ladda Land td,
tgk la cter hantu melayu...
fyi, aku xpernah tau pulak ade cter ni...
Karak tu tau laa...



bila dah masuk panggung je,
tgk org brp kerat je,
hmphh...
dah tau dah...
mesti xbest cter ni...
skali tgk mmg pon...
menyesal aku..boring giler cter ni,
slow,
pastu asyek nak bercium je..
heh..
baiklah aku tgk cter Transformers ke,
Green Lantern ke, Super 8 ke,
seriously mmg menyesal!




so, pengajaran yg aku dapat smlm,
check dulu kat website or newspaper,
pastu jgn tgk cter yg kte xtau,
next, fikir betul2 sebelum buat pilihan...
kesimpulannya,
filem Rasuk memang boring, xbest!
sekian..


p/s: sampai sekarang rasa menyesal...

Sunday, June 26, 2011

Online Shopping? jom!

assalamualaikum!
ape cer ari ni?
sehat?
ok, nak tnye korg...
korg pernah beli barang online tak?
online shopping la kira nye...
ok, hari ni aku nak share ngn korg,
dua website utk korg shopping kat situ...

yang satu ni nama dia,
Wearever U Like,
atau dalam bahasa melayu nye,
pakai aje ape kau nak!
hahaaa...
harga boleh tahan laa..
reasonable...
xde la mahal sgt,
tapi nak bercakap pasal
murah & mahal ni subjektif sket kan,
tapi pada aku,
affordable laa...
aku pernah beli kat sini...
xla selalu, tapi pernah laa...
kaye benor aku nak beli baju kat sini hari2...
gedung pakaian Hari-Hari pon aku tak pergi hari-hari..
kualiti ok, not bad...
delivery pon ok,
sampai tepat pd waktunye...
so, rasa2 xtau duet tu nak beli ape,
try usha website ni...
kot2 ade yg berkenan...




ok, next online shop,
kat Aishop.com
aku baru je tau website ni...
tgh usha2...
harga pon agak reasonable,
yg ni ade gak utk ladies,
tp yg ladies nye,
aku xusha la..
malas..
aku usha yg men's wear je...
rasa2 cam nak beli...
tggu dulu..
masih dalam pemerhatian...
kalau nak direct terus ke Men's wear,
anda boleh klik sini,
kalau nak ke Main Page,
klik sini...



biasanya aku pakai cimb clicks je...
bila masuk je website cimb clicks,
rasa excited,
xtau la kenapa seronok sgt...
sebab nak beli barang pakai klik2 je kot...
hahahaaa...
senang kan?
tapi, senang jugak la duit melayang... =.="

for both websites yg aku mentioned td,
ade jual shirts, pants, shorts, cardigans, jackets, belts etc...
nak tau lebih lanjut,
klik saje kat link yg aku bagi tu,
xpon kat gmbr2 tu..
ok?
oh, btw,
ade online shop lain yg korg tau?
meh share dgn aku... =)

thats all bebehh..
bye!

Thursday, June 23, 2011

Off Day = Sleeping Day? sigh...

assalamualaikum..
hari ni nak cerita apa yg aku buat harini...
nama pon cerita,
so, byk sket la tulisannya...
harap, sabar membaca sampai habes.. :)


semalam pas balik kerja,
online kejap,
pastu tdo dalam kol 1 lebih..
bgn cam biasa, 6.30,
solat, pastu tdo balik...
dalam kol 9 cemtu,
tepon berbunyi,
mak aku tepon tnya dah bgn ke belum,
dah tnye cemtu,
paham2 jelah..
aku pon terus bgn,
sidai kain, sapu-sapu sket depan rumah ni,
then, breakfast, tu yg penting...

pastu,
dalam kol 11,
konon nak online la,
sementara tggu laptop ni on,
aku baring2 jap..
pastu tertido...
'ter' disini membawa maksud tak sengaja..
ok,
aku tersedar dari tdo dalam kol 1,
teringat,
alamak! nasi xmasak lagi,
aku mandi, pastu terus masak nasi..
konon2 pas mandi tu dah segar la..
malas nak tdo...
online lah kejap..
dalam kol 3 tertido lagi...
xsempat pon nak lunch...
bangun2 je dah pukul 6.20,
solat,
pastu terus turun bawah,
layan Fineas and Ferb kat Disney Channel..
sebab adek aku tgh tgk cter tu..

dah seharian aku tdo,
so, malam ni dah xngantuk la jadinya...
aku pon xtau la kenapa jd cemtu,
padahal semalam time keje,
xde la busy pon..
balik tu pon xrasa penat...
tak tau la kenapa tadi senang sgt tdo...
semalam konon dah plan mcm2 nak buat arini...
off day katanya...
last2, ape pon tak boleh...
hmmm...
korg pernah jadi mcm ni tak?




itu saje utk kali ni..
till the next post!
bye..

Aku Join Contest Pengenalan According To Buck!

assalamualaikum...
good day everyone!
hari ni update sebab aku join contest!
lama gak xjoin contest ni..
berkabung kejap,
sebab asyek kalah bila join contest... =.='

hari ni dengan semangat waja,
aku nak join satu contest best punye!
entry aku sebelum2 ni ade cter pasal
Mr.Buck kan,
beliau la yg organize contest ni...




ok, kat atas ni header terbaru Blog According To Buck,
beliau suruh aku siarkan kalau nak join contest ni...
Mr. Buck nak 3 perkataan yg menggambarkan blog beliau..
nak tau ape 3 perkataan drpd aku utk blog Mr. Buck?
journalist, style,  and best!
xtau la ape yg Mr. Buck rasa,
tp, ni mmg ape yg aku rasa bila aku baca
blog According To Buck...
ini jujur xde bodek punye...
hahah..

ape lagi yg Mr. Buck nak eh?
tunjukkan sesuatu yg aku buat pasal Mr.Buck?
awal2 lagi aku dah buat entry pasal blog beliau,
klik sini kalau nak baca...
entry ni khas aku buat utk beliau,
ade la sejarah mcm mana aku boleh terbaca blog beliau ni...
Mr. Buck xkan xingt kot...
ermmm...kira boleh la tu kan?
ade jugak la effort tu...
advanced lagi...

pastu kena tunggu sampai 15/9/2011...
lamanya...
xpe2 nak menang mmg kena sabar...
kan?
oh ya,
hadiah?
jap aku copy paste kejap...



Pemenang Utama x 1 orang
- Minum petang Buffet Hotel Istana Kuala Lumpur (lima bintang) bernilai dua hari gaji aku bersama aku la.
- Satu goodies bag penuh dengan macam-macam barang best.
- Voucher Parkson RM10

Pemenang Kedua x 2 orang
- Makan dekat McDonald (ok la tu, dijamin HALAL)
- Voucher Parkson RM10 setiap seorang


Pemenang Ketiga x 2 orang
- Goodies bag setiap seorang (bernilai lebih kurang RM30)


hah..ok la kan?
retis ajak makan tu...
bukan senang...
hotel lagi..
dah la aku suka makan...
agak2 layak tak nak menang?


thats all bebehh..
till the next post!
bye!

p/s: Mr. Buck dpt assignment makan free lagi..jeless...

Tuesday, June 21, 2011

Stalker? Alamak, Segan nye aku!

assalamualaikum!
ok, tgh kumpul tenaga utk update ni..
aritu aku ade la wat moist chocolate cake,
pastu aku upload la gmbr kek tu kat fb,
bukan nk show off ke ape,
member aku suruh upload,
dia nk tgk je...

pas beberapa hari tu,
aku usha la fb mak aku,
yes, mak aku ade akaun fb!
bukan seminggu sekali online,
tapi almost every day!aktif kot..
haha..
back to the story,
aku usha fb mak aku,
pastu ade kawan dia post something kat wall dia,
ohmaigod!
tiba2 rasa segan...
blushing lak..
walaupun kulit aku dua tona lebih gelap..
nampak pulak pipi nk blushing2 ni..
ehhh...
try tgk kat bwh ni..



ade org stalk aku...
kawan mak aku pulak tu..
haha..perasan lah kau ni dauz..
siap komen balik lak tu...
pandai la mak aku ckp hobi outdoor aku tanam pokok,
padahal dia yg suruh... =.="
nasib la aku ni horticulturist to be...
hehe..
bila aku dah tanam,
malas siram,
tau2 je dah kering pokok tu..
hmmphh..malas tanam dah..
dah mengarut ni..
eh, segan la...
aku ni dah la pemalu..=P
ok lah..
tu je utk hari ni...
till the next post!
bye!

Tuesday, June 14, 2011

Perihal Result Exam Aku!

assalamualaikum..
eh, result final dah kluar laa..
dah 4 hari dah keluarnye..
arini baru nak story..



selalu time nak tgk result mesti nervous gila babeng..
tapi kali ni cam nervous gila je..xde babeng..lol..
maknanye kurang nervous laa tu...
rasa cam redha je ape yg nak kluar tu..
skali tgk,
hmm..
ok2 je...
naik sikit la drpd sem lepas yg sgt
jatuh terjelepuk lagi ditimpa tangga...
memang disaster amat la sem lepas..
rasa macam separuh jiwaku pergi..
ecehh..poyo lakk aku kan?
naik tu naik laa..
tapi yg frust nye,
xsampai target aku...
shhiitake betul laa...
ye la skali dah drop,
nak pulihkan cgpa kpd yg asal nye,
susah jugak kan?
hmm..bila la nak dpt dean list ni?
at least sekali laa...
dah la dean list 3.75...
adoi...boleh ke x sem depan ni?
ape2 pon sykur alhamdulillah..
ok, xsalah kot rasanye aku meluahkan perasaan kat blog ni...
sekali sekala je pon..
dah, cukup lah tu...



kalau dapat capai target aku tu, melompat terus..


xpon cemni..tayang result kat sume org..hahaha..joking!

sujud teruss..

tu je untuk entry kali ni..
till the next post,
bye!
p/s: baru dapat first payment bbrp hari lepas..payment utk keje 3hari bulan mei..hehe..

Saturday, June 11, 2011

Cerita Kek Pedas dan Menu Baru di Secret Recipe!

hai, assalamualaikum..
selalunye, nak update blog xde idea..
ari ni rasa cam nak tulis byk sgt...
mencurah2 idea dtg...

entry kali ni,
aku nk cter pasal kerenah/perangai2 customer kat tempat aku keje ni...
almaklumlah...dah bekerjaya sekarang ni...
hahaha..padahal partimer je...
xkesah lahhh....

ok lah,
dah dua minggu aku kerja ni,
mcm2 perngai/ kerenah customer yg dtg SR ni...
ade yg ok, ade yg tak..
biasalah tu kan...
kalau hari2 semua pelanggan sama je perangai,
bosan lak kan?

ade satu hari tu,
time aku tgh jaga kat cake counter,
pastu ade la suami isteri ni dtg,
dalam lingkungan 40-an kott...
pastu pilih kek nak beli...
sedang si isteri dok asyik memilih,
yg suami dia tiba2 tanya,
"dik, kek pedas ade tak?"
aku pon terkesima sekejap...
nak tergelak ni..
tapi tahan dulu...
dengan tenang,
aku jawab,
" takde pakcik, kalau kek kurang manis ke, kek yg masam2 sket ade laa..."
pakcik tu pon diam tanpa respon...
pastu,
aku pon rekemen lah kat pakcik tu,
"pakcik, kalau nak yg pedas2, ni spicy chicken cornish ada laa..tapi xde la pedas sgt..."
pakcik pon menjawab...
"oh, xpe lahh.."
pas isteri dia dah settle beli semua,
dah keluar kedai,
aku ngn member2 kat cake counter tu pon bantai gelak ramai2...
serius lawak time tu...
pastu aku terfikir,
pasni boleh la cipta chili cheese cake,
takpon black pepper cake...
tapi ade ke org nak beli?
hahahaaa...

boleh ke kombinasi ni??


oh, btw...
start next Monday (13/6/2011),
SR ade menu baru...
sempena rancangan Dapur Selebriti Knorr kat TV3 tuu...
kalau korg tgk tv3 ade iklan pasal rancangan ni..
menu2 ni akan bertukar2 pada setiap bulan,
mengikut jenis menu yg dimasak oleh selebriti yg terlibat...
xsilap aku,
this coming monday,
start dengan menu khai & rosma dan shasha saidin...
aku xbrp nak ingat ape nama menu tu,
nak tau jom ke SR berhampiran anda..
cewaahh...promosi sket...

time ni khai ngn rosma ni baru je sampai..nak letak kat luar,
belum masanya lagi..so, ktorg pon cam jakun tgk dorg ni..
tu yg sampai posing2 ngn replika ni...hahah..time ni tgh xde customer...
ape lagi..eh, ade pon nama menu tu kat gambar dorg ni..

ni satu lagi...shasha saidin dan adik beliau..wholemeal cake..


ok guys...
till the next post!
bye...

Thursday, June 9, 2011

Cik Epal Retiss, Mr. Buck Pon Retiss jugak ke?

assalamualaikum...
hari ni aku off..
haha..
rasa nak update blog ni..
tapi xtau nak cter pasal ape..
xde idea beb..
tapi tiba2 dapat idea..
haha..cane tu?

korg tau Cik Epal tak?
mesti kenal kan? blogger/ retiss famous amous tuu...
aku suka baca blog beliau sebab,
dia suka review pasal makanan..
aku dah la suka makan..
mana2 dia kluar ke,
mesti dia cter kat blog..
segmen menternak lemak cik epal tu..




tapi arini nak cter pasal bf kawan Cik Epal...
Mr. Buck...
beliau pon ade blog,
klik kat header utk ke blog beliau...
Mr. Buck ni seorg journalist/ wartawan...
ade article2 yg beliau tulis selalu nye
publish kat magazine..
kan Mr.Buck? betul kan?



aku kan suka baca blog...
bila aku godek2 blog Cik Epal,
aku jumpa link blog Mr. Buck...
aku baca2, cam best..
tapi, aku ni silent reader...
jarang comment...
eh, mcm xde pelik je ayat2 aku ni...
lantak lahh..
sebenarnye,
nak btau,
Mr. Buck follow blog aku..
tu je..
haha..
rasa terharu lak,
bf kawan retiss follow blog aku yg xseberapa ni..
kot2 la blog aku boleh masuk mana2 magazine ke,
haha...dah start berangan dah aku ni.. (=.=')
to Mr. Buck,
thanks yah!



tu je nak story arini...
thanks for reading!

p/s: update blog sambil tunggu moist chocolate cake masak!



Tuesday, June 7, 2011

My Part Time Job @Secret Recipe!

assalamualaikum...
ohmaigod!
dah berhabuk dah blog aku ni...
almaklumlah,
aku dah keje..
part time je pon...
kat mana?
Secret Recipe (SR)...

first time kot aku kerja...
aku apply kat SR ni je..
bajet2 dapat la kan..
tunggu punya tunggu,
hari ke-5 baru dapat call,
petang tu jugak masuk kerja...
memang rezeki aku kot hari tuu..

aku kerja ni ade la objektif nye..
haha..gaji tu satu hal,
walaupon xseberapa..boleh laa...
tapi itu bukan tujuan utama...ceyhh..
haha..nk carik experience katanya..
disamping mengisi masa cuti sem ni..
so far, ok laa...
staff sume best,
dah seminggu lebih dah aku kerja...
oh ye,
mula2 aku di offer keja kat kitchen,
pastu, supervisor tgk aku cam efisyen keje kat depan,
hahahaa....
so, dapat la service staff...
jaga cake counter,
amk order, hantar order, kemas2 sume...
kadang2 tu boring gak kalau customer kurang,
sendu je la kat SR ni...
kalau ramai, sampai xcukup tangan dibuatnye...
btw, xbyk gmbr yg aku boleh pamerkan...
ni je yg ade..

ni la yg aku pakai tiap2 hari...
nama aku pon dah tukar..haha..bengong..

barista..ade gak la tolong2 sket kat sini..
tak expert lagi nk buat air..


ok lah...
tu je kot...
nak tdo dah..
letih, tadi ramai customer...
fuhhh...

p/s: semoga aku bersemangat utk bekerja pada hari2 berikutnya..amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...