Tuesday, December 14, 2010

IKTIRAF 2010

hai!
ape khabar bloggers?
sehat?
oh, lama xupdate blog ni,
sibuk sket jd sukarelawan program
IKTIRAF 2010 kat putrajaya...
wakil2 21 wilayah felda berkumpul di Kolej2 kediaman UPM,
dan berkarnival di medan Pancarona, Presint 3, Putrajaya.

aku jadi sukarelawan iktiraf ni selama 3 hari,
start 10-12 november 2010.
hampir 200 org sukarelawan berkhidmat untuk program ni.
aku under unit sukan dan kebudayaan.
part aku jaga futsal.
tapi time hari pendaftaran tu tolong2 sket unit pendaftaran dan penginapan,
bagi goodies kat peserta dan atlet.

macam2 aktiviti yg ada kat karnival ni,
forum perdana, konvensyen belia, battle of the band, futsal, paint ball,
netball, big walk for Gaza, hot air balloon dan byk lagi lah...
daripada pelajar ipta, artis, org kenamaan, menteri2 semua ada.

oh , ye...
yg best nye jd sukarelawan ni,
ada la dpt t shirt 2-3 helai,
plus, elaun adalah sehari rm50...
boleh lah sebab makanan dan penginapan free!
and the most important thing, experience...
eh, eh...
kluar tvtau,
tv1, tv3..
newspaper pon..
nak cerita byk cam xbest,
so, jom tgk gmbr2 yg sempat aku snap...


karnival Iktiraf 2010...


tapak karnival

futsal


motorcross...

hot air balloon..

itu aku...

paramotor...

tepi pentas utama...


PM tgh berucap...

student lim kok wing...


makan malam sukarelawan..


unit sukan dan kebudayaan...

thats all...
lastly,
thanks to seranta, felda...
harap2 xserik buat kat UPM ngn Putrajaya ni...

10 comments:

nana cHan said...

woah lumayan sih elaun. waaaah. eh btw, syira itik kejam terlibat jgk. aq baru tawu dia bdk upm. haha

muncai said...

wow! seronok nye!

::dAuZsHaNLeY:: said...

nana cHan: boleh lah...aah, dai dak ktdi...

muncai: seronok la...asal ko xbagi nama? xperasan eh iklan program ni?

MHI said...

program ni tersalah golongan sasaran...
tak patut buat kat putrajaya sebab putrajaya kawasan anak2 kerajaan...
lebih baik buat di kawasan bandar2 felda ke.. baru okay..

anak2 kerajaan dengan anak2 felda lain... kesannya, ramai yang keluar(balik) semasa persembahan...
ini cuma pendapat aku... korang??

dwaty said...

cam mana nak join??? hehehe

hans said...

wah
ko jadi sukarelawan tak ada dapat key-chain ker?
kasi aku
hohooh

P/S : Tutorial Letak Link Entry Anda! Ada Sesiapa Suka Shawls Yang Cantik!

princeduyong said...

waaaa...hari yang seronot...

::dAuZsHaNLeY:: said...

MHI: no comment...xpasti lah..kena tanya pihak penganjur..kami ni cuma sukarelawan yg menjalankan tugas...

dwaty:join ape?

hans: xde pon...goodies ada la..

princeduyong: boleh laa..

nana cHan said...

ooo. bdk ktdi. ptt la ritu mcmpernah terbaca dia ckp duk kat upm. hehe

muncai said...

daus: huhu tak prasan langsung. kalau prasan confirm join jugak! seronok tuh!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...