Thursday, June 3, 2010

cerita ayob dan encik bakar...

entry ketiga untuk bulan jun....
hai semua!
hari ni nak cerita pasal masalah berat badan...
skng ni byk la produk2 pelangsingan badan kat pasaran...
xmempunyai masalah berat badan tu xheran lah kalau dorg nk try
produk pelangsingan badan tu...
yg kurus kerempeng pon nak try jgk...
alasan?
rasa dah 'gem'....
paham kan 'gem' tu ape?
hehe...
baru naik 1,2 kilo dah sibuk carik mcm2 ubat
utk kurus kan badan...

hmm...
okeh,
cerita hari ni bukan ape,
nak share kisah kawan aku sorg ni,
nama beliau ayob...
badan ayob ni sgt la besar...
beliau ni nak bangun pon xlarat...
kesian aku tgk si ayob ni...
nak tgk badan beliau mcm mane?
jom!

asal la muka ayob ni serius sgt? ayob, senyum la sket...=)

ayob ade btau,
die da bosan hidup dgn badan yg mcm ni...
he said: " i wanna start a new life..." *wah, da terspeaking dah ayob ni!
aku suruh la ayob ni masuk rancangan big looser...
skng tgh ade audition ntok new season...
beliau kata,
beliau taknak publisiti...
ayob pon nekad ntok berjumpa seseorg yg boleh membantu beliau menguruskan badan...
encik bakar...
jom kite saksikan pertemuan ayob dan encik bakar...

dari kiri: encik bakar, ayob.

setelah beberapa bulan,
ntah ape yg encik bakar buat kat si ayob ni tak tau laa...
liposuction kot...
liposuction? oh, sedut lemak...
ke encik bakar suruh ayob pusing padang setiap petang?
itu yg kte tak tau...
lihat lah hasilnya...

yang tinggal kulit berlebihan...muka ayob pun 
dah berubah sket...

oh, seksa sungguh hidup dgn kulit berlebihan ni...

ayob buat muka...cuba menayangkan badan beliau...

oh, saya dah boleh pakai sluar jeans! 
*ikut gaya makcik yg dalam iklan colgate sensitive, 
oh, saya dah boleh minum air sejuk!


sampai bila nak hidup dalam keadaan begini?
fikir ayob...
jauh di sudut hati ayob, beliau ingin 
kelihatan kurus seperti encik bakar...
ayob pon bernekad utk 
membuang kulit2 yg berlebihan itu...

ini lah ayob selepas menajalani 
pembedahan buang kulit berlebihan...

bekas jahitan...eeee...

ingin melihat penampilan terbaru ayob?
jom, jom, jom!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaa!


ayob berlagak macho! segak bergaya...
muka happy je...

sekian sahaja cerita ayob dan encik bakar...
terima kasih!
jumpa lagi...

38 comments:

ney said...

wah,hensem la ayob sekarang!~ memang berani tanggung risiko!~

nice try ayob!~hehe

nurul harnani said...

ermm..mane la kamu dpt infoo ini..

anyway, salam ukhuwah..

suda follow awk.. wee~~

Kie-yu said...

gilerk ah!
ni peserta the biggest loser eh
bgos tol kalo dpt join ni

aqma_aquarius88 said...

x snggu kurus kalu mcm 2.. huhuhu..

aqma_aquarius88 said...

singgh my blog if u free...

yaTy ♥ said...

eeeeuuuuuuu..
bab kulit berlebihan tue takut nk tengok..
ngeri jer..
=)

Mysara Newrie said...

hensem woo ayob tue. btw tu lah ~ haih agaknya die gemuk air kot. sbb tu senang je die kurus.


haih ~ sy ni tak taw lah biler bleh kurus balik. hehe ;D

penaberkala said...

agak menarik entri nih,haha
tak mustahil mamat, abu, limah dan jenab pun nak try pasnih,hak3

NASH said...

da pernah tgok...hehehehe,,,,,,,,usaha tangga kejayaan kan? tp ak nie bler ar nk gmok...huhu

::dAuZsHaNLeY:: said...

ney: hensem kan?haha..
nurul harnani: drpd emel...thanks follow...
Kie-yu:xtau laa...rasenye bukan kot..ntah..
aqma_aquarius88: ok, i singgah! thanks follow!
yaTy ♥: nape lak ngeri? biasa je..haha...
Mysara Newrie:ade ke gemuk air? awak 'gem' ke? hahaha...
penaberkala: menarik? thanks! mesti la ayob rekemen kat kwn2 die jugak seperti mamat, abu, limah dan jenab tuu..

::dAuZsHaNLeY:: said...

nas: ni yg lama tersimpan dlm emel aku..weh, xyah la gemok2...da ok da tu...haha...dah gemok kang susah plak..

Ayu Candy said...

hehe nmpk hensem je
bukak baju.. geli gile.. ;D

aainaa said...

lua cantik dalam macam ape.
ish x nak la camnie.
aina nak kurus tapi melalui exercise. no sedut lemak.

n.a.n.a said...

fulamak. hensem ooh bila dah kurus + da ilang extra kulit tuh

[z@ck] said...

humangaihh..geli plak tgok kulit lebih tu..

Mawar_berduri said...

wah...tahniah buat Ayob ... ;)

::dAuZsHaNLeY:: said...

Ayu Candy: sape suruh tgk lama2? haha...
aainaa: bagus2...exercise!!
n.a.n.a:hensem ke?
[z@ck]: geli ke? biasa je..haha..
Mawar_berduri:ayob cakap terima kasih!

Hazzy Ishak said...

siap bedah2 lagi tuh
ngerinyeee

hans said...

itula
nak sangat guna jalan mudah
fuh ngeri sial tgok kulit dia macam tu
adoi

rhapsody LiN said...

WOW!!


TERUJA!!
O_o"

APAN said...

cantek drama....:)

masturah idrus said...

Ya Rabbi.... tak tahan tgk kulit gelebeh2 tuh...
adoi...

syAzAnA said...

ouch. banyaknyer lemak berlebihan. scary sehh.

eh, agak2 ayob tu dah berpunya ke belom ekh? haha

Prasad said...

nice post la ....i request u 2 comment on post also

The Hetzel said...

sumpah scary!!! t'ingat kat cite korea 200 pounds beauty.dah tgok an?an?an?

::dAuZsHaNLeY:: said...

Hazzy Ishak: nak kurus katanye..

hans: kalau dah besar sgt cm tu,
sedut je la..

rhapsody LiN:ape yg teruja nye? o0o..tgk badan ayob la tu..=)

APAN:cantek drama? boleh jd pengarah tak?hahahh...

masturah idrus:hmmm..da nk kurus sgt, camtu la gaya nye...

syAzAnA:xpasti laa...nanti tnye ayob balik...=)

Prasad:thanks prasad! orait...

The Hetzel:hahah..dah2.. dah tgk dah...=)

APAN said...

bukan setakat pengarah...penerbit pun boleh...:)

-wAn- said...

folo dee...
folo me back..

Anne Boleyn said...

alamak... geli lak tngok isi2 berlebihan tu. hehe :p

p/s: hey..jom komen pasal MANTERA kat belog Hana..Klu bley nak collect komen banyak2 pasal tu. :)

saya_arief said...

ayob yang smart.

::dAuZsHaNLeY:: said...

APAN: haha...ok2..

-wAn-: ok.

Anne Boleyn: ok, i'll visit ur blog!

saya_arief: smart yg ayob! haha...

Sis-Lin said...

ishhh menakutkan mula2 cite tu..tp tu le usaha tgga kecantikan..hehehe

AyuE said...

hensemnya beliau...

s[y]azwa[n]i said...

terbaek la encik ayob itu!!haha

cik paro said...

uiii..
mcm mane kulit lebih tu tak boleh nak hilang ek??
tapi hensem tu lepas da kurus..
hehehe..

::dAuZsHaNLeY:: said...

Sis-Lin: kan? nak shantek punye pasal...

AyuE: ramai yg ckp cm tu...hensem ke?

s[y]azwa[n]i: terbaik2!

cik paro:xpasti laa..hensem eh?

MiszMaryaNe said...

weh, beznyer bace,
cam bace nobel, ekeke..

::dAuZsHaNLeY:: said...

MiszMaryaNe:hohoo...
thanks MiszMaryaNe!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...