Tuesday, June 8, 2010

servey harga jemput artis buat show?

hai semua!
sebenarnye xde idea dah nk update ape ntok entry kali ni...
dah kering da idea nk membebel kat sini...

oh ya,
baru aku tau kalau nak jemput artis buat show,
mahal eh?
xde la...
bukan nak jemput artis nyanyi besday party kat rumah aku...
ni utk kolej laa..
biasa la student kat U,
mcm2 la aktiviti nye...
lagi2 dok kolej kan?
untuk majlis penutup karnival kolej kami,
cadangnya nak jemput artis laa...
nak cari kelainan la katenye...

aku antara org yg kena carikkan artis2 ni...
so, aku p la selongkar2 facebook dorg ni...*stalker2..haha...
dorg srh servey harga artis2 ni dulu...
antara artis yg bdk2 ni srh aku tanye kan,
akim af ngn heliza af..

tadi baru diskus ngn adek c akim ni kat fb,
3 lagu biasanya akim amk RM 5k...
wallaweh...
gler ah...
lima ribu untuk 3 lagu...
murah ke?
aku bukannya biasa jemput2 artis wat show ni..

cukup tak ni??

heliza esok baru nak call manager die,*kredit da xde..
nak tnye brp dia nak utk 3 lagu...
brp la agak2 nye...
bajet ntok karnival ni je dah puluhan ribu...
so,
i need sponsors right now!
sape2 yg berhati mulia nak sponsor,
boleh la btau ye...
xkesah la ape2 yg nak disponsor kan...
ade mane2 link ke?
boleh la btau ye?
tu je utk kali ni...

nota lutut: pengalaman baru, cari artis utk wat show...xpernah aku wat kerja ni...

22 comments:

mR.sYaH said...

best betul karnival jemput artis.. heliza dgn akim best.. jemput jer dua2.. ko mintaklah dgn dorg sponsor diri sendiri.. boleh tak??

::dAuZsHaNLeY:: said...

mR.sYaH:masih dlm perancangan.. hahaaa..kalau duit tu aku boleh cop sendiri, xde hal..artis hollywood aku jemput..lol..kalau dorg boleh sponsor sendiri tu yg aku tunggu...boleh ke?=)

nuyuEna said...

ni petua jimat bro...
lu buat je karaoke...mst rmai yg berbakat kt kolej ko...hee~

Nazra~ said...

klau jemput upin ngan ipin, kena brapa eh

^__^

Cik Tun said...

standard aku penah wat dulu..kalau artis nasyid 15 ribu... tu dulu la 4 5 taun lepas. klu artis bukan nasyid lg mhl kot...

::dAuZsHaNLeY:: said...

nuyuEna: tu la pasal...xde ni cuma nak servey je..xconfirm pon lagii...

Nazra~:xtau laa..haha..

Cik Tun: ye ke? oh ye la..nasyid kan group..mesti la byk members, nk bagi sama rata...

n.a.n.a said...

uish gila mahal. kita jemput cik sally la nyanyi. hihihi

Niknikk said...

ala dauzss~~ko jemput je kak bunga kau tuhh~~gerenti name koo meleto0pzss!!~~~~bertambah2 melertzz la ko pas ni~~~x cukup ngan melertzs, cacian umpatan add up keji-kejian dtg mencurah2x kat kow~~sukaa nyaa!!~~~~~XD~~

nas said...

komo u maner ea? erm...amboi,mahalnyer akim...nak sampai 5k utk 3 lagu...fuhhh....

::dAuZsHaNLeY:: said...

UPM serdang...
tu la pasal...
haha...

hans said...

of course la mahal daus
nama pun artis
melainkan dia sanggup wat amal jariah
hahaha

fikah © said...

waahhh!!
nanti kalo akim datang, kem salam eh.

::dAuZsHaNLeY:: said...

hans: kot laa dorg murah hati nak wat free show...mahal kan?

fikah ©: kalau lah kami mampu membayar encik akim tuu..=)

APAN said...

xkn la samapi panggil artis kot...
nyanyi2 sendiri sudah la...
xkan xde yang pandai men gitar...
ade 2 gitar boleh dah wat live concert tu ma...
haha...

::dAuZsHaNLeY:: said...

APAN: ni baru perncangan...idea nak panggil artis ni idea je...nmpknya camtu laa..wat show sendiri..

APAN said...

betul gak tu...
tapi kenapa AF kena ada dlm list?
haha...

::dAuZsHaNLeY:: said...

tak tau la budak2 tu...

APAN said...

haha...rilek r bro...
kalau ko suke pun ngaku je la...
x salah pun ma...
lain org lain minat...
papepun pilihlah yg terbaik...

::dAuZsHaNLeY:: said...

APAN:hahha...rilek je..xgelabah pon..lol..terima kasih atas nasihat anda...

farysa said...

kalau tak silap RM5000 ntk 3 lagu tu kire murah sebab artis lain ntk 1 lagu pn dh bpe.

::dAuZsHaNLeY:: said...

farysa: really???
wahh...slalu ke jemput artis wat show?

azryn azli said...

boleh kongsi kan pngalaman mcm mne nak cari modal utk wat konsert yg jmput artis ni?? sya x tau mcam mne.. baru nk blaja... saya plajar unimas...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...