Thursday, December 30, 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI



sebenarnye dah lama dah nak masuk contest ni...
dah lama pon bookmark (blog feel free to fly)ni..
cuma hari ni je dtg mood nak masuk contest!
luckily, belum lagi tutup tarikh penyertaannya..
so, jom tengok gambar terbang2 aku..


Aku Melompat Terkangkang!

cerita disebalik gambar ni,
dekat lokasi penggambaran filem 
Lagenda Budak Setan...
(klik sini) utk baca entry..
promote kejap,
jgn marah ye organizer!
hadiah2 yang ditawarkan!
wow...
syok nya, syok nya ada body shop!
sangat teruja...
mana tau ada rezeki?
aminn... =)


1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00

1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00

1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00

tag 3 orang yea?
ermm..
xkira..nak tag korg gak!


ehh..itu saja!
so, guys! lets join us!
ada sket je masa lagi!
singgah sini

Blog Khairul Fahmi?

hai semua!
firstly,
tahniah buat pasukan Malaysia yg menJUARAi
AFF SUZUKI CUP 2010!
yeay!

antara pemain yg meningkat popular skng ni,
Khairul Fahmi Che Mat..
dah lepas menang semalam,
ramai yg search kat google pasal dia..
dah ramai pon LIKE fan page dia..
belum lagi? (klik sini)
bila tgk kat fan page dia,
adal url blog,
bila klik, bukan blog khairul fahmi,
tapi,
blog milik teman wanita dia, Elia..
rasanye, blog ni pon byk gak cter2 pasal khairul fahmi ni..
so, kpd peminat khairul fahmi,
boleh lah singgah blog ni,
kalau nak tau perkembangan terkini beliau!

dengar cerita pagi tadi,
Fara Fauzana tunjuk blog Elia ni kat 8TV...
wow~! semakin ramai lah yg berkunjung kat blog Elia ni..
ok, jom kte tgk sket blog (jejariruncing.blogspot.com)
kat bawah ni ada sket print screen blog Elia..

blog Elia..

entry terbaru Elia...


khairul fahmi...

thats all..
see ya!

Tuesday, December 28, 2010

AJL25? Promo...

hai...
korg pernah tgk kan AJL?
Anugerah Juara Lagu?
lebih kurang sebelas hari je lagi,
akan berlangsungnya AJL 25..
spt biasa mcm tahun2 yg lepas,
kan ada promo/iklan pasal AJL kan?
mcm tahun lepas yg pasal
ally, cheryl ngn fbi dok lepak2 minum air bungkus
dalam plastik tu...
ingat tak?
try tgk yg ni...


yang utk tahun ni korg ade tgk tak?
aku pon baru je tgk td..
ada 3 episod...
dalam 30 seconds je every episode,
ni yg pertama..




ni yang kedua,


 dan yang ketiga...



tu je nak share...
rasanya dah 3 tahun berturut2 aku g tgk AJL ni...
tapi tgk rehersal je..
cane aku leh tgk rehersal?
rahsia!

insyaallah, kalau xde ape2 tahun ni,
nak g tgk lagik...
entry aku pasal AJL 24 lepas
kat (sini)
nak like page AJL 25?
(sini)

Sunday, December 26, 2010

500 blog!

banner-ben-3


sebelum ni 200 blog! 
sekarang meningkat jadi 500 blog pulak!
dahsyat2...
yg 200 blog tu pon terkebil2 nak mencarik!
ni lagi,
500 blog...
tapi stil nak join...
hehhee..

ok,
mula2 aku berblog pada tahun 2009
dah setahun jugak lah...
tujuan berblog?
saya suka baca blog orang,
bila dah baca blog org tu,
teringin lak nak ada blog sendiri...
dan dapat ramai kawan jugak melalui blog ni...
dapat tambah ilmu...
dan menjana pendapatan pasif secara tidak langsung...
wah...pandainye berkata-kata...

nak join?
di sini (500 blog!)

Saturday, December 25, 2010

Tiramisu! nak resepi?

whats up bloggers?!
pernah makan tiramisu?
beli?
buat sendiri pernah?
hari ni nak share ngn korg sume cane nak buat
tiramisu cake...
since entry (oreo cheese cake) aku aritu dapat sambutan,
plus, ade blogger yg bertanyakan resepi lain.
memang lah kalau korg search je kat google tu dah boleh jumpa
resepi tiramisu, tapi yang ni lain..
sebab? aku yg buat! hehee..
eh aku baru tau,
tiramisu ni makanan Itali...
bertambah sket pengetahuan am aku...lol.

ok jom kita mulakan!
mudah je nak buat tiramisu ni...
kau campak2 je bahan tu,
kacau2 sket, pastu biar je dalam peti sejuk..
dah kau boleh makan dah...
joking...=)
oklah...
bahan2 nye

sponge finger
250ml whipping cream
250g cream cheese
150g yogurt asli (yg xde perasa)
150g gula
1 sudu nescafe campu ngn air suam...
serbuk koko.

ni je bahan2 nye...
mula2 masukkan cream cheese dlm mixer...
xde mixer pon boleh...
tapi jenuh sket lah nak mengacaunye nanti...
pastu,
masukkan gula,
pukul sampai sebati,
after that,
masukkan whipping cream
pukul lagi...
masukkan yogurt lak...
kalau xnak letak yogurt pon boleh...
pukul lagi...
ni la sponge finger..kalau xde ni, nak pakai sponge kek pon boleh...


mix...

pastu,
susun sponge finger dalam loyang..
agak2 dah tutup base loyang tu,
sapu la air nescafe yg dah dibancuh td atas sponge finger..
jgn byk2 sgt...
nanti lembik sponge finger tu...
dah sapu semua,
baru la tepekkan cream yg dah siap tu...
sapu rata,
then ayakkan serbuk koko atas tu...
repeat the same steps for next layer!


susun elok2 ye..kalau ada loyang 4segi lagi senang nak susun..


ni lah hasilnye...selekeh sket lah...tapi sedap gak...
tak sampai sehari dah abes..


yang ni cantek sket...kemas jea..


kalau korg xde loyang, wat dalam gelas pon boleh..
lagi cantek nampak layer dia..

oh ye,
tiramisu ni bajet dia
kurang sket daripada oreo cheese cake!
kalau korg nak sedap lagi,
tambah chocolate ganache kat atas tiramisu tu...
mcm topping gak laa..
senang je nak buat...
bahan-bahan:

1/2 cawan serbuk koko
1/4 tin susu pekat
1/4 marjerin

chocolate ganache

pakai kaedah double boil,
cairkan marjerin tu,
pastu masukkan susu
dah kacau sebati,
masukkan serbuk koko pulak..
dah siap...
dah tu,
boleh lah jiruskan kat atas tiramisu korg tu!
tapi aku xbuat pon yg ni..
saje la kalau korg rajen nak buat kan?
selamat mencuba!

Friday, December 24, 2010

Penangan Maria Elena! awesome!

good day everyone!
hey, korg tau tak?
semalam aku ada buat entry pasal Maria Elena Zarul...
sorry kalau korg boring pasal ni...
so,
bila bagun tdo je aku bukak page aku,
tgk visitors dah seratus lebih...
eh, pelik..
sebab b4 this nak sampai seratus visitor pon susah...
dan malam td b4 kol 12 tgh malam aku check,
dah 497 visitors!
giler lah..
awesome!
check out her blog here
(peliks.blogspot.com)
and my entry about her
(here)


maria..pinjam gambar eh..nanti i pulang balik...
maria yang paling kiri tu..

see...this one b4 12 am..memang orang dtg
tak putus2 lah...


yang ni dari Nuffnang..497 visitors!..tgk b4 this, nak sampai seratus pon susah!

p/s: i wonder...

200 blog!

hai..
first time join...

BEN ASHAARI

dan dapat award drpd  blog (chokely)

Wednesday, December 22, 2010

Maria Elena Zarul? u make me laugh!

hai bloggers!
huh...
cuti2 ni xde keje lain lah selain online...
fb, blog dan gb..
web site ni la yg selalu aku meluangkan masa bersama..
dah tu kadang2 sampai xtau nak buat apa lagi..


and suddenly aku terjumpa satu blog yg cam best...
blog maria elena zarul...
kau kenal?
aku pon xkenal sebenarnye...
hehee..
dalam blog beliau ni bukan setakat tulisan je..
ada video jugak...
mcm2 lah...
aku suka tgk video beliau ni sebab,
buat aku tergelak besar!
maybe some people akan kata beliau ni gedik ke apa,
bila tgk video dia ni,
tapi, rasanye tak kot...
mungkin dia ni periang, happy go lucky person...
dan aku rasa bukan aku je yg terhibur tgk video2 dia ni,
tgk je lah follower dia...
rasanye, dia baru je wat blog ni...
tapi dah beribu follower!
cakap byk pon xbest,
so jom tgk antara video2 Maria Elena Zarul...

yg ni latest video maria ngn kawan dia..



yang ni video tutorial pakai hijab...
klaka gak,
dan sape2 nak blaja belit2 shawl tu,
hah, try lah klik bawah ni..


yang ni video dia hang out dgn bf dia..
oh, sorry guys out there..
she is taken...
nama bf dia lebih kurang nama aku lak tu..
hehe..peace!


yang ni lagi satu,
tutorial Maria's skin care..
pon funny...


betul lah..
dia buat aku tergelak je..
terhibur lah tgk video dia..
dgn reaction muka dia kdg2 over tu,
plus, guna slang english yg pelik2...
memang kena la dengan blog dia,
(peliks.blogspot.com)
thats all ntok entry kali ni..
assalamualaikum, tak jawab dosa! jawab? sayang....
*tag line Maria Elena Zarul...

Tuesday, December 21, 2010

t-shirt geng blogger! yeay dah dapat!

hai hai hai...!
nak cter ni,
aku dah dapat tshirt Geng Blogger!
yeay!
patutnye dah dapat lama dah time 1st gathering aritu..
tapi ada hal lain...
nak tau lebih lanjut (baca sini)

pastu bila dah lama tu,
terbaca lak blog abg joegrimjow,
kata tshirt tu ada lebih..
aku pon teringat kat tshirt kami yg xdpt lagi..
then, aku  komen lah kat blog dia bertanyakan permasalahan ni...
esok nye dia reply..
dia suruh aku msg dia..
bila dah diskus2,
aku pon plan jumpa abg joegrimjow kat putrajaya...
sbb dia tggl kat putrajaya...
ktorg pon berjumpa la kat alamanda...
kejap je,
lepas bg tshirt je ktorg membawa hal masing2..
sebab aku ada program kat kolej time tuu..
camtu lah cter nye..
dah ni gambar2 nye..
sorry aku pakai tshirt ni dulu...peace! =)
nt bukak sem aku bagi tsirt ko plus ngn $ skali..
fyi, tshirt ko selamat dibawah jagaan aku...


 aksi eksaited...

 bukan model gedung  pakaian hari-hari...poyo je..


cak! hahahaa...

thanks abg joe sbb bersusah payah 
g alamanda semata-mata nak bagi tshirt dua helai ni...
thanks a lot!
jasamu dikenang! =)

Sunday, December 19, 2010

Talk Show Dato' Siti Nurhaliza? akan datang...

holaa...
eh, ari tu aku ada terbaca,
kakak aku  dato' siti akan ada
talk show sendiri...
talk show?
ermm...
program bual bicara lah...
cam Oprah winfrey tu...
tahun depan katanya...
nak tau,
tunggu lah 2011...
eh,ehh...
aku ade la jalan2 kat youtube,
pastu nampak video ni..
ada lisa surihani ngn dato' siti...
tgh shooting segmen ntok talk show ni...
jom tgk jap...
sape yg minat siti ngn lisa tu,
meh klik bawah ni...



thats all bebehh...
bye!

Saturday, December 18, 2010

lokasi penggambaran lagenda budak setan?

bersiaran kembali...
kita terus kepada tajuk kita pada hari ni ye..
kalau korg minat dengan filem Lagenda Budak Setan (LBS),
mesti korg ingat latar tempat dlm cter tu kan?
entry kali ni aku nk tunjuk kt korg sume salah satu lokasi
penggambaran filem LBS ni...

korg perasan tak
dalam filem tu ada scene cam kat atas bukit,
pastu ada satu pokok?
nampak hijau dan cantik je dalam filem tu...
bila aku pergi sendiri tempat tu,
mmg cantik...
hijau je..
oh, ye..
mesti korg tertanye2 kan, kat celah mane tempat yg aku cakap ni,
kat ladang lembu UPM...
kalau dari KL korg menghala ke bangi,
sebelah kiri nnt korg nmpk la ladang lembu ni..

haa...scene ni la yg aku ckp tu...
ni yg dalam filem...

ni dari side belakang...ni bukan gambar dalam filem..
ni aku yg snap...



bukan setakat filem LBS je,
filem Semerah Cinta Stiletto pon shooting ares2 sini jugak..
kalau korg ingat scene yg kamala gaduh ngn laki dia pasal kasut merah
kat kandang lembu,

kandang lembu...


lagi,
iklan milo pon shoot kat sini jugak..
iklan yang
"boleh saya....?"
xcaya?
cuba korg tgk ni kejap...
part last skali...




ni lah pokok tu...


pemandangan dari pokok tu...


lagi?
kalau korg perasan cover album,
tahajjud cinta Dato' Siti Nurhaliza,
pon wat photo shoot kat sini jugak...



cover album tahajjud cinta...nampak pokok di belakang tu?

same tak pokok tu ngn gambar kat atas tu..


eh, kalau korg nak amek gambar wedding ke,
gambar pakai jubah konvo ke,
nak shoot video clip ke?
ape2 je lah...
try lah dtg kat sini...
kompom cantek punye gambar ataupon video korg...
tgk ni...
cantek tak?


aku lah tuu.. =)


suka gambar ni...cantek kan?

best kan tempat ni...
tu je...
bye!

p/s: more info? btau aku lah... =)

Wednesday, December 15, 2010

kena tag lah!

masuk bulan 12 je,
hati dah xtenteram..
berkecamuk
sebab?
result nak kluar...
sem ni dah mcm berterabur je..
result ni ntah cane lah...
sigh...
sumpah cuak weh!
cuak2 cuak jugak...
aktiviti berblog perlu diteruskan...
bagi menyahut seruan seorg blogger (lynnd88)
aku buat tag yg beliau tag aku ni...
lama dah xwat tag ni...
layan kan aje lah yea.. =)
soalan xberagak lak byk kan?



  1. Real name : firdaus
  2. Nickname : dauz, some friends call me shanley
  3. Zodiac sign:Capricon
  4. Male or female : male
  5. Elementary school : SK Sri Langat (dah jd skolah kluster skng)
  6. Highschool : SMK Banting & MRSM Pasir Salak)
  7. College : Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
  8. Hair colour :blonde boleh? hitam sudehh...
  9. Tall or short :178cm
  10. Sweat or jeans : Jeans
  11. Phone or Camera :camera?
  12. Health freak : x
  13. Orange or apple : orange
  14. Do you have a crush on someone? : ntah
  15. Eat or drink : dengan yakin! eat!
  16. Piercings :kat pusat! hahahaa.. giler lah..xde2..
  17. Pepsi or coke : pepsi..
HAVE YOU EVER ? :
  1. Been in an airplane : aaha..
  2. Been in relationship : belum lagi...
  3. Been in a car accident : minor one...
  4. Been a fist fight : hmmm...
FIRST & LAST :
  1. First household chores : ntah
  2. First best friend :xingat
  3. First award : ada..
  4. First crush : x
  5. First word : weyh!
  6. First section :????xpaam
  7. Last person you talked to in person :my dad.
  8. Last person you texted : ntah
  9. Last person you watched a movie with : my bros
  10. Last food you ate : mee goreng
  11. Last movie you watched : NgangkOng
  12. Last song you listen to : kurnia, mizz nina & noh
  13. Last thing you bought :xingt...
  14. Last person you hugged : pon xingat..
FAVOURITE :
  1. Food : chicken?
  2. Drink : limau kasturi
  3. Bottoms : Jeans
  4. Flower : xkesah..
  5. Animal :kuceng?
  6. Colour : grey? cam blog aku...
  7. Movie : funny
  8. Subject : yg xsusah!
(Put an X in the bracket if yes)
  1. [] falling in love with someone.
  2. [] celebrate Halloween
  3. [] had your heart broken
  4. [] went over the minutes/ texts on your cellphone
  5. [] had someone question my sexual orientation
  6. [] got pregnant * aku xboleh lah!
  7. [] had an abortion
  8. [] did something i regret
  9. [x] broke a promise
  10. [x] hide a secret * byk sgt!
  11. [x] pretend to be happy *sometimes...
  12. [] met someone who changed your life
  13. [] pretend to be sick
  14. [] left the country
  15. [] try something you normally wouldn'try and liked it
  16. [] cried over the silliest thing
  17. [x] ran a mile
  18. [] when to the beach with your best friend
  19. [] got into an argument with your friend
  20. [x] hated someone
  21. [x] stayed single for a whole year * still single =)
CURRENTLY :
  1. Eating : mee goreng
  2. Drinking : Teh ais
  3. Listening to : Hot.fm
  4. Sitiing or laying : siting
  5. Plan for today : no plan
  6. Waiting : my final exam result!
YOUR FUTURE :
  1. Want kids ? : Of Course i want
  2. Want to get married : Yes
  3. Career : lecturer? hopefully...
WHICH IS MORE ATTRACTIVE (CHOOSE ONE) :
  1. Lips or eyes : Eyes
  2. Shorter or taller :shorter..xnak lagi tggi dari aku...
  3. Romantic or spontaneous :ntah...
  4. Nice stomach or nice arms : stomach lah, xnak bunchet..
  5. Hook -up or relationship : xpaham laah...*kata xpernah..
  6. Looks or personality : personality
HAVE YOU EVER :
  1. Lost glasses/contacts : pernah2..lens terkeluar dr mata..hahaa..
  2. Snuck out of a house : macam pernah..
  3. Held a gun/knife for self defense : No
  4. Killed somebody :Tidakkkkkkkkkk
  5. Broken somebody heart : Maybe
  6. Been in love : not yet
  7. Cried when someoned died : Yes
DO YOU BELIEVE IN :
  1. Yourself : yup
  2. Miracles : boleh ke?
  3. Love at first sight : tidaK
  4. Heaven : Yes
  5. Santa claus : tidakkkk
  6. Superstition : Tidakkkk!!!
  7. Kiss on the first date : tidakkkk
TRUTHFULLY :
  1. Is there one person you want to be with right now ? yUp
  2. Do you know who your real friends are ? hmmm...
  3. Do you believe in God ? Yes
  4. Post as 100 truths ? Yup
dah...
tag sorg je boleh?
hani? ko rajin tak buat tag ni?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...