Wednesday, June 23, 2010

tutorial scroll bar bergerak

baru-baru ni ade seorang blogger
tanye aku cane nak wat gambar award2 aku yg gerak2
yg scroll up tuu...
kat side bar seblah ni....
beliau tak tgglkan link blog beliau,
so,
aku jawab kat sini je la eh?
ni kiranye tutorial pertama aku laa...
aku pon xde la pandai sgt..
sket2 tu boleh laa..
tu pon pereka cerita yg ajar aku...
xsalah kan nak share balik...
org kata sharing is caring..
hahahaaa...
ok2...
jom start,
first,
sign in,
1. klik design
2. page element
3.add a gadget
4.klik HTML/JavaScript


nak senang,
korang amek je code tu kat blog pereka cerita ni...
lagi jelas sume2 yg korang nak tau tu...
beliau explain dari A to Z....
sebab aku bukan orang yang pakar pasal mende2 ni..
cuma nak tolong je...


yang ni aku tau la jugak...
korg xtau nak carik code HTML award/ gambar tu?
kalau blogger lain yg bagi award kat korg,
klik je gambar award tu kat page blogger tu,
pastu, right click,
inspect element,
copy as html.
dan paste la kat tempat td tu...
paham tak?

kalau nak letak gambar korg yg xde
code html lak,
korg upload je kat blog korg,
then publish.
dah tu,
buat cam td gak,
right click,
inspect element,
copy as html.
da settle, delete la balik gambar yg korg dah upload tu..

ni cara mudah yg aku tau laa..
kalau ade yg lebih tau pasal coding html ni,
boleh la share2 ngn aku...
ni pon ade blogger yg ajar aku...
xingat sape coz da lama..

benda scroll up ni best sebab:
1. automatik gerak2...
2. jimat ruang blog ni...
kalau ada ape2 pertanyaan,
komen je..
insyaallah akan dijawab...
selamat mencuba!

nota lutut: ntah ape2 ntah tutorial aku ni kan? hahahaaa...first time la kata kan...

Tuesday, June 22, 2010

penghargaan daripada seorang blogger

bertemu kembali...
macam2 yg berlaku dlm minggu ni,
mula2,
hp aku hantar kedai,
ingat kan ade virus,
format.
pastu, xboleh detect memory card plak...
ganti baru....
semalam format laptop ni plak....
mmg da lama nak format,
tp xberkesempatan...
da berapa keturunan da virus kat dalam ni...
dan akhirnya dah bersih...
harap2 xde la virus2 yg extreme terjah laptop aku ni...
leteh la asyek pk pasal virus2 kat laptop ni....
benci betol laa...
asal la ade virus2 ni?
cukup la H1N1 tu...

oh, ok....
da panjang lak membebel...
sebenarnye nak btau aku dapat award ke-4 utk blog aku ni...
hehehe...
award ni xde la membawa gelaran Dato' atau pun Tan Sri...
cuma penghargaan daripada blogger ni kat aku...
katanya aku rajin 'jalan-jalan' kat blog dia...
blog TN. PUNYA....
rajin2 g la usha2 blog beliau...
beliau la yang menganugerahkan award ni kat aku...
aku ske tgk header blog dia...
mcm byk maksud je...
hahahahaaa...=)
joking~
ape2 pon terima kasih la bg award ni kat saya...
susah2 je...

ni lah award nye~

nota lutut: ari tu ade sorg blogger tanye cane nak wat gambar2 award gerak2 cam kat side bar aku tu...nanti aku btau nak wat cane eh? my first tutorial...hehe..


Sunday, June 20, 2010

saya nak cuti! jom pergi Sabah...

seperti yg diperkatakan sebelum ni,
aku nk update entry pasal trip ke sabah aritu...
ok, jom mula...

flight dr LCCT pkl 6.30pagi...
pkl 4 pagi da bertolak dari rumah...
LCCT ngn rumah aku tak la jauh sgt...
setengah jam je..
saje je bertolak awal..
cakap byk pon xbest...
so,
jom tgk gmbr2 ni dulu...

kat LCCT...

tgh naik tangga flight...

pemandangan daripada atas~ waaa...


ok...
sampai Kota Kinabalu dlm pukul 9pagi..
dua jam dlm fligt...
boring ye dlm tu dua jam...
xtau la kalau flight yg berjam-jam tu...
kami pergi sana
tak pakai agen pelancongan pon...
pakai redah je...
hahaa..
sampai kat sane,
da ade org bawak kereta sewa...
bkn kereta la, van...

sampai sudah KKIA terminal 2..

ni haa van nye...tau tak van ni punye seksa nak naik bukit time nak
g kinabalu park tu..

org tu kata, tyr van tu  botak, so tukar dulu...
ni tgh menunggu...

pastu,
teruskan perjalanan ke Kinabalu Park...
drpd Tuaran ke Kinabalu Park tu
dlm 2 marhalah gak laa...
dah la van tu mcm siput,
tak larat kot nak naik bukit2 tu...
seyes slow...
lagi seksa kalau membontot blakang lori...
sampai kat Kinabalu park tu,
dalam kol 2 lebih...
check in,
rehat2 jap,
my dad la letih drive...

dalam perjalanan ke Kinabalu Park...
pelek2 kan nama tempat2 kat sabah ni...


 ni kat blakang hotel kami stay ari tu..
cool la tempat die..sempoi je..
bukan la hotel 5 stars...cam small cottage je..
xde aircond, xde kipas...
sebab kat situ mmg dah sejuk naturally...

menikmati pemandangan...hehee..

lepas dah rehat2 jap kat bilik, jalan2 la kat area tu...
paling dekat ni laa...pekan Nabalu...

tu die Gunung Kinabalu...

cantik kan?

ok, zoom in sket..nmpk puncak gunung...
tp aku tak mendaki laa...

my siblings~

tu je untuk hari pertama...
nak tau tak?
nasi goreng ayam kat sabah xsama cam kat tempat aku,
slalunye, kalau order nasi goreng ayam,
nasi goreng plus ayam seketul kat sebelah kan?
kat sabah ni,
nasi goreng ayam die campur skali ngn nasi goreng tu...
ayam ni mcm perencah nasi goreng tu...*paham tak?
lagi satu,
nasi ayam kat sabah,
makan ngn nasi putih...
kalau order nasi ayam tu,
mmg die bg ayam ngn nasi putih...
kalau kat semenanjung,
kan nasi tu dimasak ngn air rebusan ayam kan?
kat sabah tak...
lagi satu,
sepanjang perjalanan tu,
mesti ada anjing...
byk kot anjing...
kat bukit2 tu pon ade anjing...
dlm 2, 3 km jalan
mesti jumpa anjing...
naseb la anjing yg jenis xkejar org...
hahaaa...

hari ke-2 pulak...
pagi2 kat atas area gunung ganang tu mmg sejuk amat!
sejuk, sejuk, sejuk!


da 4 lapis da baju aku pakai dalam sweater tu...
rasa gak kesejukannya...udara pagi tu mmg best!

breakfast...da byr skali ngn penginapan..makan je laa..

pastu kami g Poring Hot Spring lak...
kolam air panas kt area2 Ranau tak silap...
40 minit kot drpd Kinabalu Park tuu..
kalau naik 4WD laju sket kot...
naik van yg semput tu la yg slow sket jalan...
hot spring ni agak pedalaman sket laa...
area2 kampung...
xsusah nak carik sebab byk sign board...

peta kawasan air panas Poring...

bukak paip tu, kluar la air panas tuu.. tadah la berapa 
byk dlm kolam tu... nak rendam badan pon boleh...
tp malas laa...so, celup2 kaki je...
 da rendam kaki tu, bila tgk, da merah2 je..

ade sungai gak area kolam air panas ni...air terjun pon ade..
nun atas gunung tuu..

posing2 je bdk2 ni..

aku da mcm ape dah..
cam baru balik ladang pon ade...baru rendam kaki tu..

dah abes lepak2 kat situ,
gerak g hotel balik,
check out...
turun gunung plak...
menuju ke Kota Kinabalu...
nak tau persamaan KK ngn KL?
jam!
byk kereta kot...
nak carik parking pon susah...
letih mencari...
huhh...
sampai KK dalam kol 2 lebih...
check in kat hotel,
rehat2 jap...
hotel biasa je...
ok laa, not bad!
RM 88 je semalam...
amek dua bilik...
ade dua katil...
nak tdo 1 malam je pon...

ptg tu g jalan2 kat pasar Philipine...
org kata laa..
tp aku tgk nama tempat tu pasar kraf tangan...
mcm2 ade kat sana...
biasa la kraf tgn org sabah...
drpd mutiara, kristal, segala mcm perhiasan ade...
kat KK ni xbyk amek gmbr...
xtau la nape...
dok tgk mcm2 kat situu...
hotel yg kat KK tuu...

camni la brg2 yg dorg jual...

hehehe..monyet2 yg sedang bergayut..

tau tak,
malam tu konon nak g jalan2 la..
skali tgk tayar van pancit...
lagi best,
tayar yg pancit tu,
tayar yg baru tukar sebelum naik gunung tu...
hampeh tol...
nak tukar tayar spare...
carik2..
jumpa jek...
tapi,
besi yg nak pam jek tu xjumpa...*tau tak ni?
carik2 gak xjumpa..
call tuan punya van tu,
bini die yg angkat...
tuan die xde kat rumah...
bini die kata cari laa..
mmg xjumpa pon...
so,
xleh nak wat ape laa..
kami pon jalan kaki ke pasar philipine tu..
jalan2 area situ laaa...
nasib baik la xjauh daripada hotel...

esok pagi call tuan punya van tu balik...
tanye die besi tu kat mana..
die kata kat bwh tempat duduk driver...
seluk dalam2 sket..
dah jumpa...
da siap tuka tyr spare,
skali tayar spare pon pancit...
taik tol...
buang masa lagi...
dah la last day...
xbyk tempat pon pergi...


dah settle,
da check out,
lepak kat pantai Tanjung Aru...
dekat je ngn Terminal 2 tuu...
flight balik kol 6.30 ptg...

kat pantai Tanjung Aru...

senyum!

cantek tak? rajin ketam wat bola2 ni...

x stay kat hotel ni, amek gmbr pon ok laa..

aku yg snap...ok tak?

tu je la yg sempat diceritakan...
rasanye,
ok la g jalan2 kat Sabah ni...
best2...
tapi ade la beberapa benda yg xpuas hati...
1.xdpt tgk bunga Rafflesia...
2. xsempat daki Gunung Kinabalu...
3. xdpt pergi byk tempat sebab van sengal...
ape lagi eh?
hmm...
pengajarannya,
bercuti la dgn agen pelancongan...
ade tourist guide,
xletih drive,
semua dah ready...
tapi,
best jgk pengalaman ni...

Saturday, June 19, 2010

first anniversary!

salam semua!
gler lama tgglkan blog ni...
ade la dlm 4 hari...
aku g Sabah jap...
hehehee...
balik2 semalam tgk,
trafik mmg down gler la kan...
tp ade jgk la yg rajin jalan2 kat sini...
terima kasih ye!
ingat kan semalam nak update new entry...
tp xde mood laa...

entry kali ni
ringkas je,
nak menyambut 1st anniversary blog aku semalam...
18 jun 2010...
rasa baru je blogging,
rupanye dah setahun daa...
yeay!
semoga umur blog ni berpanjangan...
dan terima kasih kepada semua followers
dan pengunjung blog aku ni...
tanpa anda semua,
ape lah makna blog aku ni*cewahh~



nota lutut: nanti kan entry aku jalan2 kat sabah aritu...

Monday, June 14, 2010

dunia baru reunion

hai...
eh, korg pernah tgk cter dunia baru tak?
alaa..
yg dulu2 famous kat tv3 tu...
pastu kluar filem plak...
dan sekarang,
ade sambungannye lagi...
bukan kat tv3,
tapi kat gua.com.my
kena tgk online laa...
tajuknya,
dunia baru reunion!
aku ske layan cter ni sbb lawak...
stakat ni baru ade 4 episode kat website tu..
cter ni pendek2 je...
1 episode dalam 5-6minit je...
xtau la asal dorg wat camtu...
aku pon baru tgk td
dan dah abes pon semua episode...
nak tgk?
klik bawah ni:



nota lutut: pas ni aku tak dpt online ntok beberapa hari, aku pergi sabah bha...so sape2 yg rajin tu tolong la jenguk2 kan blog ni ye? up traffik ke, klik2 encik nuffnang tu ke? thanks kawan-kawan!

Sunday, June 13, 2010

a photogenic photo.



hai, hai, haiii...
sehat semua?
cane ni?
masuk contest pon kena tag?
macam2 skng ni kan...
since i have nothing to do...
masuk je la contest2 ni...
dah yg lepas dah kalah kan?
just try my luck~

ok,
aku terjebak dalam contets ni kerana beliau,
http://nzbapplepie.blogspot.com/
terima kasih la diucapkan kerana prihatin
dan rajin tag saya utk join
contest ni...

teruskan dgn syarat2 pertandingan dulu..


"anda PHOTOGENIC??"

terms and condition:

1.terbuka kepada semua peringkat umur.

2.gambar anda hendaklah gambar anda seorang ! jika anda bersama-sama yang lain saye REJECT, :p

3.gambar anda mestilah sePHOTOGENIC yg mugkin,nampakkn'umph~'nya .., tidak kisah ia beredit atau tidak" yg penting 'umph~'nya
4.hanya sekeping gmabar sahaja d benarkn maaf jika boyfiee anda mahu join,tunggu next contest yeah .. :)

5.mestilah menjadi follower  'mia farrow's'

6.sediakn entry khas untuk contest ini dan tag minimum 3org . [org2 yang d tag mesti mereka tahu .

7.sila letakkan BANNER CONTEST yg ada d sidebar saya d BLOG anda :)
anda boleh pilih yang mana satu

8. tarikh tutup contest ini ialah 15 JULAI 2010, bile dah tamat contest,pemenang nya hanya akan dipilih seramai 10 orang, jadi anda buatlah yang tercantik, terbaik, dan terhebat ^^
dan saye akn announce kn ape hadiahnyer..jengjengjeng~!! mari akak abg adik ibu bapa join contest saya..

neh la tuan yg wat contest neh

ini bukan saya...hahah..
ini tuan punye blog punye organizer..
paham? =)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


photogenic tak? kalau tak anggap je gambar ni photogenic giler!
boleh? suka hati...
#ni masa kat pangkor, teluk segadas...sape penah pegi?
benda separuh jeli itu adalah timun laut ye kawan-kawan...



kejap2..
kalau menang nanti dapat ape eh?
seutas jam tangan?
pakej percutian?
hahah..berangan...
sudah2...
dah letak gambar kena tag pulak lagi 3 org...
sape la eh?
http://niknikkhaha.blogspot.com/
http://ciputsedut.blogspot.com/
http://popocundalena.blogspot.com/
ok cukup 3...
dah siap!

Friday, June 11, 2010

aku kalah dalam contest encik kentang!

salam semua!
keputusan contest Rice Crisps Mister Potato dah keluar!
sape yg join contest ni mesti dah tau sape pemenang nye kan?
aku td baru dpt emel drpa encik nuffnang!
rujuk entry ini...*xyah tgk laaa..shy2..=)
dan aku xmenang...

aku tak rasa ape2,
tapi, memang mengharap nak menang pon!
nak buat cane, xde rezeki...
hmmph...
korg semua nak tengok cane bloggers yg menang ni
buat review pasal Rice Crisps Mister Potato?
ni diaa...
klik sajaa..

1st prize - Wee Yin San
2nd prize - Joshua Wong
3rd prize - Phuah Zheng Dhong

tempat pertama dpt RM 1000, kedua dpt RM 300
dan ketiga RM 200...
nampak nye percubaan aku kali ni gagal...
takpe2 boleh cuba lagi dlm contest2 yg lain...

bercakap pasal result ni,
result final exam dah kluar...
cane?
ok je laa...
lebih kurang same cam last sem...
tapii,
turun 0.026...
turun sket...
bersyukur jgk lah...
makna nye kena blajar rajin2 lagi la ni..
hahaha...
mesti ada hikmah disebalik semua ni...*ayat nak sedapkan hati...=)
semoga keputusan sem depan,
dan sem2 seterusnya lebih baik..
amin...

nota lutut: asal la anugerah dekan UPM 3.75? ohhh...

Wednesday, June 9, 2010

kena rompak di mesin atm?

salam semua!
hari ni lambat sket online coz td g tgk shrek...
ok laa cter tu,
sape yg minat cter2 kartun ni g la tgk...
ok2..
hari ni bukan nak buat review pasal shrek,
tapi pasal benda lain...

sape ade pengalaman kena rompak kat atm machine?
mesin yg dok kluarkan duit tu...
aku tak pernah lagi...
harap2 dijauhkan lah benda mcm ni...
kalau korg berada dlm situasi mcm ni,
ape yg korg nk lakukan?

ok,
aku cuma nak kongsi je apa yg aku baca,
tak tau la betul ke tak kan?
sebab aku pon xpernah cuba,
tak nak la kena rompak kat atm tu,
cara-cara nya,
korg hanya terbalikkan nombor pin korg,
sekiranya korg dirompak, atau dipaksa mengeluarkan wang
daripada atm machine,
korg boleh minta bantuan secara senyap
dengan memasukkan nombor pin secara terbalik.



contohnya nombor pin korg 123456,
jadi korg harus memasukkan 654321.
mesin atm akan mengenal pasti
nombor tersebut adalah nombor yg diterbalikkan
drpd nombor yg sebenarnya melalui kad yg korg masukkan
ke dalam mesin atm tersebut.
mesin tetap mengeluarkan wang seperti biasa,
tapi ape yg kte tak tau,
pihak bank akan menghantar pihak berkuasa(polis)
kepada korg...

so,
kalau lah korg berada dlm situasi mcm ni,
jgn panik,*ckp pandai...hehe..=)
cuba ape langkah2 diatas...
sejauh mana kebenarannya aku pon tak tau...
tapi ni salah satu usaha utk menyelamatkan diri jgk laa...
yg selebihnya hanya berserah kpd Nya...


Tuesday, June 8, 2010

tak nak tangguh, nanti lagi byk...

dah....
tag lagii...
baru je berapa entry lepas...
sampai dua tag...
harap2 sape yg rajin jenguk blog ni tak bosan la eh?

org dah jemput wat tag ni,
rasa serba salah pulak kalao tak wat...
so, jom buat tag ni utk memenuhi undangan...

yang pertama drpd cik yuyu

TAG 1

1- 3 nama samaran saya
    dauz, shanley, fida.

2- 5 tarikh penting dalam hidup saya
    -1 januari setiap tahun*ramai yg wish bday! haha...
-semua tarikh bday family members saya...*g makan2..
-tarikh setiap kali puasa
-tarikh setiap kali raya puasa&haji
-tarikh exam & result exam kluar...

3- 5 perkara yang saya buat semalam
    -smlm g makan mlm kat luar ngn family
-pas tu blog walking lah...
-tgk tv
-buat kuih batik
-cuci kereta mak bapak aku..=_="

4- 5 perkara yang buat saya gembira
   -jalan2
-tgk wyg ngn member
-karok ngn member
-baca blog org lain
-korean drama?

5- 5 drama kegemaran anda
   -cter yg best lah! kawan2 slalu srh saya tgk cter korea..

6- 5 hobi kegemaran anda
   - blogging, makan, masak?, jalan2, baca buku*haha..

7- 5 tempat percutian anda
   nak pergi dubai boleh?

8- 5 sebab kamu menjawab soalan ini
   -cik yuyu srh saya jwb!*1 sebab cukup-

9- 5 orang nak di tag

okehh..
settle satu...
ade lagi satu...
yg ni drpd nana

TAG 2

korang kena cite :
1) kamu paling syg sape??
syg? family, friends, and bloggers and followers...

2) ape yang paling kamu suka buat??
online dan makan?

3) amende yg boley buat kamu jadi boring tahap dewa??
laptop rosak...waiting someone~

4) kalo p kfc xpun mcd, ape plg korg suka mkn, dan sebab suka makan tue??
big mc? dia bg perut aku kenyang~

5) kamu minat sejarah x??
killer subject

6) bg satu teka teki serta jawapan skali..pastikan betul2 lucu atau misteri..
kenapa penggali kubur gali kubur tak pakai selipar? sebab dia pakai cangkul gali kubur!

7) banyak2 rumah, rumah ape idaman korang??
rumah banglo 14 tingkat, ade 8 swimming pool, bibik nak 10,
ade basement park utk parking kereta, boleh?
hahaha...sewel...

8) tag 5 orang blogger lain..
boleh tak kalau tak nak tag? ataupun sape nak amek je...
sorry~

oh,
ade award jgk?
drpd nana, illafira dan pereka cerita
susah2 je bagi award ni...
appreciate that~
tgk kat side bar tu...=)

servey harga jemput artis buat show?

hai semua!
sebenarnye xde idea dah nk update ape ntok entry kali ni...
dah kering da idea nk membebel kat sini...

oh ya,
baru aku tau kalau nak jemput artis buat show,
mahal eh?
xde la...
bukan nak jemput artis nyanyi besday party kat rumah aku...
ni utk kolej laa..
biasa la student kat U,
mcm2 la aktiviti nye...
lagi2 dok kolej kan?
untuk majlis penutup karnival kolej kami,
cadangnya nak jemput artis laa...
nak cari kelainan la katenye...

aku antara org yg kena carikkan artis2 ni...
so, aku p la selongkar2 facebook dorg ni...*stalker2..haha...
dorg srh servey harga artis2 ni dulu...
antara artis yg bdk2 ni srh aku tanye kan,
akim af ngn heliza af..

tadi baru diskus ngn adek c akim ni kat fb,
3 lagu biasanya akim amk RM 5k...
wallaweh...
gler ah...
lima ribu untuk 3 lagu...
murah ke?
aku bukannya biasa jemput2 artis wat show ni..

cukup tak ni??

heliza esok baru nak call manager die,*kredit da xde..
nak tnye brp dia nak utk 3 lagu...
brp la agak2 nye...
bajet ntok karnival ni je dah puluhan ribu...
so,
i need sponsors right now!
sape2 yg berhati mulia nak sponsor,
boleh la btau ye...
xkesah la ape2 yg nak disponsor kan...
ade mane2 link ke?
boleh la btau ye?
tu je utk kali ni...

nota lutut: pengalaman baru, cari artis utk wat show...xpernah aku wat kerja ni...

Sunday, June 6, 2010

makanlah taugeh hari ini!

hai bloggers!
apa khabar?
sehat semua?
entry hari ini nak berkongsi info pasal kesihatan...
boleh kata petua jugak laa...

korg tau taugeh/toge? *mana satu ejaan yg betul?
org putih xtau taugeh tu ape, dorg tau bean sprout...
hahaa...
korg slalu pandang seblah mata je kat togeh ni kan?
ade yg xpandang langsung pon...
kesian laa..dah la nama pon togeh...
togeh ni byk khasiat die...

ni la rupa togeh, kalau sape yg xtau!

antaranya,
togeh ni menyumbang kpd kesuburan lelaki dan perempuan,
dalam otak mesti fikir tongkat ali ngn kacip fatimah je kan?
togeh pon boleh laa...
togeh membantu menghasilkan sperma yg baik dan membantu kesuburan 
telur yg di hasilkan...


menurut kajian,
togeh ni mengandungi bahan yg dpt melumpuhkan bibit2 cinta
kanser seperti usus besar, pankreas dan leukimia.
togeh ni ade estrogen semulajadi yg dpt meningkatkan kepadatan
dan susunan tulang serta mencegah kerapuhan tulang (oesteoporosis)


drpd kacang hijau, jadi la taugeh!


yg ni khas utk wanita,
pengambilan togeh secara kerap dpt menghindar 
mereka drpd kanser payudara, PMS dan simptom pra-menopaus.
togeh kaya dgn antioksida...
dpt menghalang tubuh dari radikal bebas perosak DNA.
so, taugeh ni dpt merupakan sayuran yg dpt membuat anda 
menjadi lebih muda!
xpayah la nak pergi cucuk-cucuk
vitamin c ke, collagen ke, mahupon botox!
makan je togeh ni...


last but not least,
togeh dapat membantu membuang kotoran 
dalam usus besar kerana
mengandungi byk serat dan air.
ia akan mencegah pengumpulan bahan beracun yg dpt
merangsang berseminya benih kanser.


jadi,
ape lagi?
pergi pasar belilah togeh ni 4,5 kilo..
murah pon murah...
mcm2 boleh masak!
nasi togeh, bubur togeh,
togeh masak lemak, tomyam togeh,
togeh masak merah...
naah...
dah bagi idea da tu...
jus togeh pon boleh!


dulu kalau makan ni, mesti dok asingkan togeh tu...
skng ni kdg2 je..sebab togeh tu keras sgt! haha..


tu aje!
selamat mencuba....
adios! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...